EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με την Αρμάνι

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με την Αρμάνι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού στην άνετη επικράτηση επί της Αρμάνι Μιλάνο για την τρίτη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Άνετη νίκη επί της πανίσχυρης Εφές Αναντολού, άνετη νίκη και επί της φιλόδοξης και πιο σοβαρής από ποτέ Αρμάνι Μιλάνο. Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε την ήττα του στην πρεμιέρα της EuroLeague απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και εκμεταλλεύθηκε ξανά την έδρα του, κερδίζοντας για τρίτη συνεχόμενη βραδιά (συμπεριλαμβανόμενης και εκείνης με τον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό) με καλή διαφορά ( 91-81 ) την ομάδα που φιλοξένησε.

Ο Έρικ Γκριν ήταν και πάλι εντυπωσιακός, με τον Σπανούλη, τους Χάκετ - Λοτζέσκι και τον Γιώργο Πρίντεζη να τον ακολουθούν σε απόδοση. Οι Πειραιώτες κοιτάζουν ήδη τη μεθαυριανή μάχη με τη Μπασκόνια και το EuroLeague Greece σχολιάζει την απόδοσή τους στην αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο.

1. ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ (16 πόντοι, 4/7 τρίποντα, 4/4 βολές σε 17 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με την Αρμάνι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πήρε το πρώτο του σουτ στο τέλος της πρώτης περιόδου, ένα τρίποντο από τη δεξιά γωνία και το έβαλε. Εκτέλεσε ξανά στο 14' και ευστόχησε στο δεύτερο τρίποντό του. Έβγαλε το πρώτο μέρος με 8 πόντους και 2/4 προσπάθειες, όμως οι άστοχές του ήταν σε φάση που δεν δόθηκε φάουλ και στο φινάλε του ημιχρόνου. Έχασε ένα-δυο εύκολα καλάθια στην τρίτη περίοδο, έβαλε όμως το τρίτο του τρίποντο και στο "καπάκι το τέταρτο για το 70-61 στο τέλος του δεκαλέπτου. Είχε φτάσει τα 4/5. Έπαιξε 19 λεπτά για να βάλει 16 πόντους, κυνήγησε πολύ στην άμυνα και άκουσε για πρώτη φορά τον κόσμο να φωνάζει το όνομά του. Ένα κακό ματς έχει κάνει στον Ολυμπιακό, αυτό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

2. ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ (βασικός, 12 πόντοι, 5/6 δίποντα, 6 ριμπάουντ σε 18 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με την Αρμάνι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πρόλαβε να παίξει τρία λεπτά πριν αντικατασταθεί από τον Μιλουτίνοφ, επέστρεψε στη δεύτερη περίοδο στη θέση του Γιανγκ και έβαλε ένα παλικαρίσιο καλάθι για το 40-36, όταν όλα έδειχναν εναντίον του Ολυμπιακού. Ήταν αποφασιστικός στην τέταρτη περίοδο, κάτι που φάνηκε όταν αρνήθηκε να πασάρει στον ελεύθερο Γκριν και τελείωσε μια φάση για το 78-63 με χουκ! Η απόδοσή του ανέβηκε κατακόρυφα στο τελευταίο δεκάλεπτο και αποδείχθηκε πως η ενέργειά του μπορεί να "σώσει" και τις πιο άνοστες εμφανίσεις του.

4. ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ (2 πόντοι, 2/4 βολές, 3 ριμπάουντ σε 10 λεπτά)

Χρησιμοποιήθηκε ξανά ως τρίτος σέντερ πίσω από τους Μπιρτς - Μιλουτίνοφ, χειροκροτήθηκε, αλλά είχε πρόβλημα απέναντι στον Ραντούλιτσα και όταν πήρε ένα επιθετικό ριμπάουντ, πάσαρε στην περιφέρεια αντί να καρφώσει τη μπάλα. Φανερά εκτός ρυθμού ο Αμερικανός, χάθηκε σε δυο διαδοχικές φάσεις στην άμυνα αλλά άκουσε τον κόσμο να τον στηρίζει. Δεν ήταν καλός, φάνηκε να κάνει άλλο ένα βήμα προς τα πίσω.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (0 πόντοι σε 7 λεπτά)

Μπήκε στο πέμπτο λεπτό, στη θέση του Παπανικολάου και δεν άλλαξε ως συνήθως τον Πρίντεζη. Έπαιξε αρκετά στο πρώτο μέρος και μάζεψε τρία ριμπάουντ, όμως στο δεύτερο ημίχρονο δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (βασικός, 16 πόντοι με 5/11 σουτ, 4 ασίστ σε 24 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με την Αρμάνι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι και έβαλε δυο καλάθια φτάνοντας μέχρι το τέλος. Έδειξε από την πρώτη στιγμή αποφασισμένος να επιτεθεί και όχι να δημιουργήσει όπως στα προηγούμενα ματς. Έκλεψε και σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το 42-36, πριν πέσει άτσαλα στο παρκέ και αποχωρήσει για τα αποδυτήρια 19 δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο. Δεν είχε όμως κάτι σοβαρό και γύρισε για την έναρξη της τρίτης περιόδου. Έδωσε ασίστ στον Πρίντεζη, έβαλε τρίποντο και δίποντο εναντίον όλων! Τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους και τέσσερις τελικές πάσες, έμοιαζε να παίζει με το μυαλό στο μεθαυριανό ματς με τη Μπασκόνια και δεν πίεσε τον εαυτό του.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ (0 πόντοι σε 6 λεπτά)

Επέστρεψε στο rotation της ομάδας, έδωσε ωραία ασίστ στον Λοτζέσκι για το τρίποντο που έκανε το 76-61, όμως στην επόμενη φάση βιάστηκε να σουτάρει για τρεις και αστόχησε.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (4 πόντοι, 2/2 δίποντα, 4 ριμπάουντ σε 11 λεπτά)

Άλλαξε νωρίς τον Μπιρτς για να αντιμετωπίσει τον Ραντούλιτσα που "ταιριάζει" πολύ στα "κυβικά" του, μα δεν ήταν καλός. Δεν είχε ρυθμό μετά την τενοντίτιδα που τον ταλαιπώρησε και... ταλαιπωρήθηκε από τον συμπατριώτη του και στο τρίτο δεκάλεπτο.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (βασικός, 9 πόντοι, 4/11 σουτ, 7 ριμπάουντ σε 30 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με την Αρμάνι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Σβηστός" στην πρώτη περίοδο, πήρε το πρώτο του σουτ (και αστόχησε) μετά από έξι λεπτά αγώνα! Έβαλε το πρώτο του καλάθι στο 17', "πλήγωσε" ξανά την άμυνα της Αρμάνι Μιλάνο και ακόμη και στην "ήσυχη" βραδιά του, είχε 5 πόντους και 4 ριμπάουντ στο ημίχρονο. Το... ανησυχητικό είναι πως ακόμη και σε αυτό το παιχνίδι, έμεινε στο παρκέ για 30 λεπτά. Ο Σφαιρόπουλος ξέρει πως πρέπει να βρει ευκαιρίες για να τον ξεκουράσει, όμως και ο ίδιος ο "Πριντ" καταλαβαίνει το κορμί του και όσο μπορεί κρατά δυνάμεις.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (βασικός, 4 πόντοι, 2/6 σουτ σε 15 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με την Αρμάνι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πέτυχε νωρίς το πρώτο του καλάθι, όμως δεν έπαιξε καλή άμυνα πάνω στον εξαιρετικό Αλεσάντρο Τζεντίλε και γρήγορα αντικαταστάθηκε. Ξαναπάτησε παρκέ στο 17' στη θέση του Λοτζέσκι. Δεν έπαιξε όσο άλλες φορές, ήταν άστοχος από την περιφέρεια (βρήκε τρεις φορές σίδερο) και θα ξεχάσει πολύ σύντομα αυτό το παιχνίδι.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (βασικός, 8 πόντοι, 2/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ)

Έβαλε το πρώτο του τρίποντο στο τρίτο λεπτό, αλλά περιορίστηκε ξανά σε συμπληρωματικό ρόλο στα εννέα λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μισό του αγώνα. Ξεκίνησε την τρίτη περίοδο με νέο εύστοχο τρίποντο και λίγο έλειψε να βάλει και τρίτο μετά το άμεσο κλέψιμο του Παπανικολάου που λίγο αργότερα έκλεψε κι άλλη μπάλα και του πάσαρε στον αιφνιδιασμό για ένα εύκολο καλάθι. Ανεβασμένος σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, θα βρει ρυθμό από την περιφέρεια.

23. ΝΤΑΝΙΕΛ ΧΑΚΕΤ (10 πόντοι, 3/7 σουτ, 4/4 βολές σε 17 λεπτά)

Πολύ επιθετικός, ζήτησε τη μπάλα, κέρδισε φάουλ, σκόραρε πηγαίνοντας με δύναμη προς το καλάθι της Αρμάνι και είχε αυτοπεποίθηση απέναντι στην πρώην ομάδα του. 8 πόντους σε δέκα λεπτά είχε στο πρώτο ημίχρονο. Είχε πολλή όρεξη και στο δεύτερο μέρος, όμως τα φάουλ τον ανάγκασαν να περιοριστεί σε ρόλο θεατή.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (10 πόντοι, 2/4 τρίποντα, 4/4 βολές σε 20 λεπτά)

Ο Σφαιρόπουλος τον έριξε στο παρκέ στο τέλος της πρώτης περιόδου και στο ξεκίνημα της δεύτερης έβαλε τρίποντο από τα οκτώ μέτρα στο τέλος της επίθεσης του Ολυμπιακού. Ήταν το μοναδικό του καλάθι πριν οι δυο ομάδες ξεκουραστούν στην ανάπαυλα. Ξαναβρήκε διχτάκι στο 32' του αγώνα για το 76-61, όταν πέτυχε τρίποντο από την αριστερή γωνία μετά από καλή πάσα του Αγραβάνη.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ