EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με τη Νταρουσάφακα

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - OLYMPIAKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - OLYMPIAKOS EUROKINISSI SPORTS

Το EuroLeague Greece βάζει στο μικροσκόπιο τους 11 παίκτες του Ολυμπιακού στο εκτός έδρας ματς με τη Νταρουσάφακα.

Η εντός έδρας ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, πόνεσε τον Ολυμπιακό. Μέτρια εμφάνιση, "κακή" ήττα στο σπίτι του και χαμένη ευκαιρία για να κοιτάξει ακόμη ψηλότερα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του όμως ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν. Για να είμαστε ακριβείς, ήξεραν τι ΔΕΝ έπρεπε να κάνουν. Δεν έπρεπε να στενοχωρηθούν και να αφήσουν ένα αποτέλεσμα να τους διαλύσει την ψυχολογία. Έμπειροι σε τέτοιες καταστάσεις οι Πειραιώτες, ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη, νίκησαν ( 77-71 ) την φιλόδοξη και πολύ δυνατή Νταρουσάφακα του Ντέιβιντ Μπλατ και "έσβησαν" τη "γκέλα" της προηγούμενης εβδομάδας με τον Ματ Λοτζέσκι να κάνει πράγματα και θαύματα στο πρώτο μέρος και τον Έρικ Γκριν να "καθαρίζει" στο δεύτερο. Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των 11 παικτών που χρησιμοποίησε ο Σφαιρόπουλος.

1. ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ (10 πόντοι, 2/4 τρίποντα σε 18 λεπτά)

Δεν ήταν "ζεστός", οι επαφές τον δυσκόλεψαν και στα έξι λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος, βρήκε δύο φορές σίδερο και έδωσε μία ασίστ. Επέστρεψε στα τέλη της τρίτης περιόδου και έβαλε όμορφο εκτός ισορροπίας δίποντο για το 51-57, πριν σκοράρει ξανά για το 56-63. Ήταν δυο καλές ανάσες για τον Ολυμπιακό, που πήρε και τρίτη από τον Αμερικανό όταν αυτός έβαλε τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 61-66 και τέταρτη όταν ξανασκόραρε για το 67-72 από ασίστ του Σπανούλη. Αυτός κράτησε τους Πειραιώτες όρθιους όταν όλα έδειχναν εναντίον τους, σε μια εμφάνιση που σίγουρα χρειαζόταν για να νιώσει ξανά δυνατός.

2. ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ (5 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 5 φάουλ σε 8 λεπτά)

Αντικατέστησε τον Μιλουτίνοφ στο τέλος της πρώτης περιόδου, είχε πρόβλημα από την πρώτη φάση με τον Ερντέν, αλλά η αθλητικότητά του και η συγκέντρωσή του τον βοήθησαν να σκοράρει πέντε γρήγορους πόντους στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου. Εκπληκτικός και στην άμυνα, όμως έκανε τρία φάουλ σε πέντε λεπτά και έδωσε τη θέση του στον Γιανγκ. Γύρισε, έκανε το τέταρτο, ξαναγύρισε και έκανε και το πέμπτο που τον έστειλε οριστικά στον πάγκο. Πρόλαβε να παίξει οκτώ λεπτά, σε έναν αγώνα που θα μπορούσε να προσφέρει ΠΑΡΑ πολλά στον Ολυμπιακό.

4. ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ (0 πόντοι, 4 ριμπάουντ σε 12 λεπτά)

Χρησιμοποιήθηκε ως τρίτος σέντερ πίσω από τους Μιλουτίνοφ - Μπιρτς, ήταν μαχητικός και στην τρίτη περίοδο ήταν αυτός που κλήθηκε να αλλάξει τον Σέρβο συμπαίκτη του από τη στιγμή που ο Καναδός είχε τρία φάουλ. Είχε την ευκαιρία να "λάμψει", αλλά... Ο Αλντεμίρ τον κέρδισε κατά κράτος ακόμη και σε σπριντ, με τον Σφαιρόπουλο να ρίχνει στο ματς τον φορτωμένο με φάουλ Μπιρτς έξι λεπτά πριν το φινάλε. Του λείπει μια καλή εμφάνιση, την αναζητά εδώ και πολύ καιρό, όμως δεν την βρίσκει και συνεχίζει να προβληματίζει.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (4 πόντοι, 2/3 δίποντα σε 15 λεπτά)

Μπήκε στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου και έβαλε ένα φανταστικό εκτός ισορροπίας καλάθι με ταμπλό. Το μαρκάρισμα του Γουίλ Κλάιμπερν ήταν μια δύσκολη αποστολή για τον Ιωάννη, που όμως έκανε δυο μπλοκ και πάλεψε όσο μπορούσε. Σκόραρε ξανά στο 31' για το 53-59, όταν εκμεταλλεύθηκε το μις-ματς, αλλά μέχρι εκεί. Θα ξεχάσει γρήγορα αυτή τη βραδιά.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (βασικός, 13 πόντοι, 3/7 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4/7 βολές, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ σε 28 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - OLYMPIAKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - OLYMPIAKOS EUROKINISSI SPORTS

Ριμπάουντ, ασίστ, καλάθι στο πρώτο λεπτό του αγώνα. Έβαλε άλλα δυο δίποντα πριν συμπληρωθεί το πρώτο τετράλεπτο της αναμέτρησης, έπαιξε λίγο στη δεύτερη περίοδο και έβαλε το πρώτο του τρίποντο για το 43-55. Όσο καλός ήταν στο ξεκίνημα, τόσο "άοσμος" ήταν στη συνέχεια μέχρι να δώσει μία ασίστ στον Γκριν, να βάλει 2/2 βολές για το 67-74 στο 37' και να προσφέρει έτοιμο καλάθι στον Πρίντεζη για το 67-76. Συνολικά, δεν ήταν η βραδιά του, όμως όταν έπρεπε να βγει μπροστά, πήρε τρεις αποφάσεις που έκριναν το παιχνίδι.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (βασικός, 4 πόντοι, 2/2 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 μπλοκ σε 18 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - OLYMPIAKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - OLYMPIAKOS EUROKINISSI SPORTS

Πενταδάτος αυτή τη φορά, έκανε καλή δουλειά στο ριμπάουντ και τελείωσε όμορφα για το 7-8, πριν δώσει μια ωραία ασίστ στον Πρίντεζη. Στα 11 λεπτά που έμεινε στο παρκέ στο πρώτο μέρος, ήταν εξαιρετικός. Έπαιξε λιγότερο στο δεύτερο, δεν ενθουσίασε, αλλά συνολικά ήταν θετικός και αν δεν είχε φορτωθεί κι αυτός με φάουλ (αποβλήθηκε με πέντε σε 18 λεπτά συμμετοχής), θα είχε βοηθήσει ακόμη περισσότερο.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (βασικός, 15 πόντοι, 7/13 δίποντα, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 27 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - OLYMPIAKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - OLYMPIAKOS EUROKINISSI SPORTS

Πήρε αρκετές προσπάθειες στο ξεκίνημα, ήταν λίγο άτυχος σε μια-δυο από αυτές, αλλά κράτησε το πόδι στο γκάζι. Μπορεί τα 13 σουτ που πήρε να φαίνονται πολλά, όμως ο "Πριντ" δεν έκανε κάτι περισσότερο από αυτό που πρέπει να κάνει, επιτέθηκε κάθε φορά που υπήρχε χώρος και σκόραρε για το 67-76 αφού κινήθηκε σωστά στο χώρο και πήρε την όμορφη ασίστ του Σπανούλη.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (βασικός, 3 πόντοι, 1/1 τρίποντο)

Έδωσε μια πολύ ωραία πάσα στην πρώτη περίοδο, αφοσιώθηκε περισσότερο στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά λίγο πριν το ημίχρονο έβαλε το πρώτο του τρίποντο μετά από όμορφη δημιουργία του Σπανούλη. Στα 15 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν αθόρυβος.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (βασικός, 5 πόντοι, 1/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 21 λεπτά)

Έπαιξε όλη την πρώτη περίοδο, αστόχησε στο μοναδικό σουτ που πήρε, αλλά έδωσε δυο ασίστ, έπαιξε καλές άμυνες, έκανε τη δουλειά που έπρεπε να κάνει. Σκόραρε από την κορυφή των 6μ.75 για το 40-52 στο 25' και στη συνέχεια έδωσε τη σκυτάλη στους Σπανούλη, Γκριν, Χάκετ. Σοβαρός και μετρημένος.

23. ΝΤΑΝΙΕΛ ΧΑΚΕΤ (3 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 20 λεπτά)

Πάτησε παρκέ στο δεύτερο δεκάλεπτο, δεν πήρε προσπάθειες, αλλά δεν χρειαζόταν να το κάνει από τη στιγμή που μπορούσε να εκμεταλλευθεί τον "ζεστό" Λοτζέσκι. Μοίρασε σωστά τη μπάλα, σκόραρε γκολ-φάουλ για το 64-69 σε ένα πάρα πολύ κρίσιμο σημείο και με αυτή την ενέργεια κατάφερε να διακριθεί. Ναι, με μία φάση. Μια φάση που έδωσε μια μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (15 πόντοι, 3/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ σε 20 λεπτά)

Δυο σουτ πήρε στο πρώτο δεκάλεπτο, δυο φορές βρήκε διχτάκι. Τράβηξε "χειρόφρενο" στον αιφνιδιασμό, ευστόχησε ξανά για το 28-29 στο 13' και στην επόμενη φάση ολοκλήρωσε ακόμη έναν ερυθρόλευκο αιφνιδιασμό. Και δεν πάτησε φρένο. Σκόραρε νέο τρίποντο για το 28-37 (0-11 σερί, οι οκτώ δικοί του) και πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας φτάσει τους 13 σε 11 λεπτά. Στο δεύτερο έβαλε μόλις ένα καλάθι, αλλά είχε κάνει τη δουλειά του πριν αφήσει αρκετό χώρο στον Γκριν για να τον μιμηθεί.

27. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ