EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Δεν ήταν μια καλή βραδιά για τον Ολυμπιακό. Η νίκη στο ΟΑΚΑ είχε ενθουσιάσει τον κόσμο, όμως οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν αγνώριστοι απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, από την οποία ηττήθηκαν (73-80) στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της EuroLeague. Και σε αυτή τη διοργάνωση, ήττες σαν την αποψινή ενδέχεται στο τέλος να κρίνουν πολλά. Από μια θέση στην κατάταξη, μέχρι και μία θέση στα playoffs. Το EuroLeague Greece βάζει στο μικροσκόπιο τους 11 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μία μόλις εβδομάδα μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού. Μπιρτς - Λοτζέσκι πάλεψαν, Σπανούλης και Πρίντεζης έμειναν χαμηλά, υπήρξαν και κάποιοι που απογοήτευσαν και πρέπει άμεσα να γυρίσουν τον διακόπτη.

1. ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ (10 πόντοι, 3/8 σουτ σε 20 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αντικατέστησε τον Σπανούλη στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, άνοιξε λογαριασμό στις αρχές του δεύτερου με το πρώτο του σουτ, δεν συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Επέστρεψε όταν ο Ολυμπιακός βρισκόταν στο -17 και τον είχε ανάγκη, όμως ο Αμερικανός ήταν εκτός κλίματος και αποσύρθηκε στο 32' πριν επιστρέψει στο 36' για μια ύστατη προσπάθεια ενάντια σε όλα τα προγνωστικά. Και πάλι όμως δεν απείλησε. Έβαλε 10 πόντους σε 20 λεπτά, αλλά δεν είναι ο ασταμάτητος σκόρερ που βλέπαμε μέχρι πριν τρεις εβδομάδες.

2. ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ (βασικός, 8 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 2 μπλοκ σε 21 λεπτά)

Πάλεψε από το πρώτο δευτερόλεπτο και έτρεξε περισσότερο απ' όλους στο πίσω μέρος του γηπέδου, έκανε και ένα εντυπωσιακό μπλοκ. Δεν άφησε τον Τσίρμπες να ανασάνει όταν εκείνος μπήκε στα μέσα της πρώτης περιόδου, κάρφωσε εντυπωσιακά για το 16-20 και έβγαλε το πρώτο μέρος με 4 πόντους, 6 ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο και δυο μπλοκ. Μακράν ο κορυφαίος της ομάδας του, δεν έδωσε κάτι στο τρίτο δεκάλεπτο , δεν φάνηκε στο τέταρτο. Θετικός, κορυφαίος σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης, σταθερός και συνεπής.

4. ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ (2 πόντοι σε 7 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Χρησιμοποιήθηκε ως δεύτερη λύση στη θέση του σέντερ, μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου και πέτυχε τους πρώτους του πόντους στις αρχές της δεύτερης με όμορφη κίνηση κάτω από το καλάθι της Μακάμπι. Είχε σοβαρό πρόβλημα στο μαρκάρισμα του Άιβερσον και την επόμενη φορά που ο Σφαιρόπουλος κοίταξε στον πάγκο του, επέλεξε τον Μιλουτίνοφ. Ο Αμερικανός δεν πάτησε ξανά παρκέ.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (7 πόντοι, 1/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ σε 24 λεπτά)

Άλλαξε τον Πρίντεζη στο μέσο της πρώτης περιόδου, αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο 14' για να πετύχει το πρώτο τρίποντο του Ολυμπιακού στο παιχνίδι, μετά από εννέα άστοχες προσπάθειες. Πάλεψε, πήρε σουτ, δεν τα έβαλε, μάζεψε πέντε ριμπάουντ, ήταν θετικός, αλλά δεν έδωσε το κάτι παραπάνω ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (βασικός, 14 πόντοι, 5/7 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 λάθη σε 27 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Καμία ασίστ, δυο λάθη στο πρώτο πεντάλεπτο, αλλά οι αριθμοί δεν έλεγαν την αλήθεια. Ο "Kill Bill" δημιούργησε τα ελεύθερα σουτ για τους συμπαίκτες τους, μα εκείνοι βρήκαν σίδερο. Αυτό ίσως τον έβγαλε λίγο από τον ρυθμό του, με αποτέλεσμα να είναι άστοχος από τα 6μ.75 και να χάσει και δυο βολές. Συνέχισε να πιέζει, όμως δεν ήταν η βραδιά του. Μείωσε στους 11 (61-72 στο 37') και ενθουσίασε το κοινό που πίστεψε στο... θαύμα, συνέχισε με 2/2 βολές, αλλά μέχρι εκεί.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (0 πόντοι, 3 ριμπάουντ σε 6 λεπτά)

Επιστρατεύθηκε στο 21' ως τρίτος κατά σειρά ψηλός, πήρε αμέσως το πρώτο του επιθετικό ριμπάουντ, έδωσε μάχες στις δυο ρακέτες, αλλά έμεινε ελάχιστα στο παρκέ.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (βασικός, 4 πόντοι, 2/8 σουτ σε 14 λεπτά)

Άνοιξε το σκορ στα... τέσσερα δευτερόλεπτα και έβαλε και δεύτερο καλάθι στην αμέσως επόμενη επίθεση του Ολυμπιακού. Βγήκε σχετικά γρήγορα και στο πρώτο μέρος έπαιξε μόλις οκτώ λεπτά. Έκανε έρμπολ στις αρχές της τρίτης περιόδου και μετά τα δυο πρώτα καλάθια της ομάδας του, δεν σκόραρε. Κακή βραδιά για τον "Πριντ", απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν του ταίριαζε.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (βασικός, 4 πόντοι, 1/8 σουτ σε 18 λεπτά)

"Πληγώθηκε" αμυντικά στο ξεκίνημα, αστόχησε σε εξ' επαφής προσπάθεια, αντικαταστάθηκε στο τέλος του δεκαλέπτου και δεν γύρισε μέχρι την έναρξη του τρίτου. Κι εκεί έγινε γρήγορα αλλαγή, με τον Λοτζέσκι να παίρνει τη θέση του. Με 1/8 σουτ, σίγουρα δεν μπορείς να πεις πολλά για την εμφάνισή του, όσο κι αν έτρεξε, όσο κι αν κυνήγησε. Αν δεν αρχίσει να σκοράρει, ο Ολυμπιακός θα έχει σοβαρό πρόβλημα.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (βασικός, 3 πόντοι, 1/5 τρίποντα, 1 ριμπάουντ σε 21')

Έπαιξε σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, όμως η στατιστική του έγραψε μόνο ένα φάουλ! Επέστρεψε στο δεύτερο, έκανε μια λάθος πάσα και αντικαταστάθηκε. Ξεκίνησε το τρίτο με εύστοχο τρίποντο για το 40-51, τελείωσε το παιχνίδι με 1/5 από την περιφέρεια, δεν έδωσε ασίστ και είχε -4 στο σύστημα αξιολόγησης.

23. ΝΤΑΝΙΕΛ ΧΑΚΕΤ (6 πόντοι, 2/7 σουτ σε 18 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Επτά λεπτά έμεινε στο παρκέ στο πρώτο ημίχρονο (όλα στη δεύτερη περίοδο), αλλά δεν έδωσε τίποτα στην ομάδα του εκτός από ένα κερδισμένο φάουλ. Συνολικά έπαιξε 18 λεπτά για να πετύχει έξι πόντους με 2/4 δίποντα και 2/3 βολές, ενώ είχε 0/3 από τα 6μ.75. Έπρεπε να δώσει περισσότερα από τον Μάντζαρη, αλλά...

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (15 πόντοι, 4/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/1 βολή σε 23 λεπτά)

Πάτησε παρκέ δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, δεν άργησε να πάρει το πρώτο του σουτ και στο ημίχρονο είχε 3/3 δίποντα. Πήρε γρήγορα τη θέση του Παπανικολάου στο τρίτο δεκάλεπτο, έβαλε γκολ-φάουλ, απείλησε περισσότερο από τον "Παπ", σκόραρε και περισσότερο, αλλά δεν μπορούσε να γυρίσει μόνος του το παιχνίδι. Ο πιο συνεπής παίκτης των Πειραιωτών και εκείνος που δεν τρόμαξε όταν η διαφορά είχε ξεφύγει υπέρ της Μακάμπι.

27. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ