EUROLEAGUE

Η αυτοθυσία του Ολυμπιακού αποτυπώθηκε και στην στατιστική

Η αυτοθυσία του Ολυμπιακού αποτυπώθηκε και στην στατιστική
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε ψυχή και σώμα για να ισοφαρίσει σε 1-1 την προημιτελική σειρά της EuroLeague και η αυτοθυσία που έδειξαν οι παίκτες του απέναντι στην Ζάλγκιρις αποδεικνύεται και από την στατιστική.

Ο ψυχωμένος Ολυμπιακός επικράτησε της Ζάλγκιρις και ισοφάρισε σε 1-1 την σειρά των playoffs της EuroLeague, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" έπαιξαν σαν λιοντάρια κι έκαναν κατάθεση ψυχής στο παρκέ του ΣΕΦ.

Οι ερυθρόλευκοι το "καλημέρα" της προημιτελικής σειράς απώλεσαν το πλεονέκτημα έδρας, αλλά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν ήταν εκείνα που τους έκαναν να ανησυχούν πριν από το Game 2. Οι Γιώργος Πρίντεζης (προέρχεται από επέμβαση αφαίρεσης τύλων) και Κιμ Τιλί (υγρό στο γόνατο) δεν είναι στα καλύτερά τους, ενώ ως και λίγο πριν από το τζάμπολ του αγώνα της Παρασκευής (20/4) η συμμετοχή του Κώστα Παπανικολάου (γόνατο), του Γιάνις Στρέλνιεκς (μέση) και του Γιώργου Μπόγρη (μερική ρήξη μηνίσκου) ήταν αμφίβολη.

Η επιθυμία των τριών παικτών να αγωνιστούν έγινε πράξη , ενω και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ ήθελε να ενισχύσει την ομάδα του. Είναι ενδεικτικό άλλωστε, όπως παρατήρησε ο Γιώργος Μπόγρης λίγο πριν τον συγχαρεί δημοσίως ο Κώστας Παπανικολάου, πως σε αυτά τα ματς "παίζεις και με το ένα πόδι" .

Η αυταπάρνηση των ερυθρολεύκων, όπως ήταν λογικό, δεν πέρασε απαρατήρητη και από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο , ο οποίος τους έδωσε τα εύσημα και συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι. Η συμμετοχή των Παπανικολάου, Μπόγρη και Στρέλνιεκς στην αναμέτρηση αρκεί για να δείξει από μόνη της της αυτοθυσία των ερυθρολεύκων, η οποία αποδεικνύεται όμως και βάσει αριθμών.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός είχε την συγκέντρωση και την ψυχραιμία να διαχειριστεί την αναμέτρηση και με την άμυνά του περιόρισε την Ζάλγκιρις στους 68 πόντους, ενώ στην κανονική διάρκεια της EuroLeague η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχε μέσο όρο 81,5 πόντους.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όμως, κέρδισε και τη μάχη των αιθέρων, καθώς μάζεψε 36 ριμπάουντ έναντι 29 της Ζάλγκιρις. Η λιθουανική ομάδα μάλιστα πήρε μόλις τρία επιθετικά ριμπάουντ, ενώ στο πρώτο ματς της σειράς - που κρίθηκε στην παράταση - είχε ανανεώσει 14 φορές τις επιθέσεις της. Επίσης, η αποφασιστικότητα που έδειξαν οι γηπεδούχοι είχε ως αποτέλεσμα η Ζάλγκιρις να διπλασιάσει τα λάθη της σε σχέση με το πρώτο ματς, καθώς από τα 8 που υπέπεσε την Τετάρτη (18/4), το βράδυ της Παρασκευής (20/4) έγραψε 16, ενώ από τα 8 μπλοκ έπεσε στα 2.

Η... καρδιά και η ψυχή ενός παίκτη και μίας ομάδας δεν είναι εύκολο να μετρηθούν με αριθμούς, αλλά υπάρχουν φορές που μια κατάθεση ψυχής - ειδικά αν είναι τόσο μεγάλη σαν αυτή που έκαναν οι ερυθρόλευκοι κόντρα στην Ζάλγκιρις - αποτυπώνεται και στην στατιστική καταγραφή μιας αναμέτρησης.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ