EUROLEAGUE

Η απουσία του Πρίντεζη "βοήθησε" τον Παπαπέτρου

Η απουσία του Πρίντεζη "βοήθησε" τον Παπαπέτρου
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Πρίντεζης πήρε απουσία από την τρίτη... διαβολοβδομάδα της EuroLeague, αλλά ο Ιωάννης Παπαπέτρου βγήκε μπροστά και βοήθησε τον Ολυμπιακό να επικρατήσει της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Αναντολού Εφές.

Ο Γιώργος Πρίντεζης σε μία ανύποπτη φάση στο παιχνίδι με το Λαύριο στην 9η "στροφή" της Stoiximan.gr Basket League υπέστη διάστρεμμα , το οποίο δεν του επέτρεψε να δώσει το "παρών" στις αναμετρήσεις με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ και με την Αναντολού Εφές στο Sinan Erdem Dome . Οι "ερυθρόλευκοι" στα παιχνίδια της 13ης και της 14ης αγωνιστικής της EuroLeague είχαν μόλις ένα καθαρόαιμο "4άρι" διαθέσιμο, τον Κάιλ Ουίλτζερ, αλλά βρήκαν την λύση, καθώς ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε το step up.

Οι "ερυθρόλευκοι" θριάμβευσαν απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη και ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ένας εκ των διακριθέντων της ομάδας του. Η στατιστική καταγραφή της απόδοσής του απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (8 πόντοι, 2/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 1 τάπα σε 27:22 συμμετοχής) δεν αρκεί για να αποτυπώσει την προσφορά του στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο "Πάπι" βλέπετε πριν από το ματς περίμενε πως θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής αγωνιζόμενος στο "4", αλλά αυτό που ίσως δεν ήξερε είναι ότι θα χρειαζόταν να παίξει και σέντερ.

Ο 23χρονος άσος των Πειραιωτών την παραμονή του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ μεταξύ άλλων είχε δηλώσει πως "θα δώσουμε και την ψυχή μας", όπως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του έπραξαν, ενώ αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει διπλοθεσίτες είχε πει πως "είναι πολύ σημαντικό, γιατί αναπληρώνεις μία θέση εκ των έσω. Υπάρχουν παιδιά που αγωνίζονται σε δύο θέσεις. Δεν χρειάζεται να μπούμε στη λογική να πάρουμε νέους παίκτες, καθώς υπάρχουν παίκτες που ξέρουν τη νοοτροπία της ομάδας κι έχουν μπολιαστεί με αυτή".

Η απουσία του Πρίντεζη "βοήθησε" τον Παπαπέτρου
EUROKINISSI

Ο "Πάπι" απέναντι στην ΤΣΣΚΑ πέρασε αρκετό χρόνο, όπως αναμενόταν, το "4", αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε την κίνηση ματ βάζοντάς τον στο "5". Οι Πειραιώτες στη μισή τέταρτη περίοδο έπαιξαν χωρίς κλασσικό πεντάρι και άλλαξαν το μομέντουμ του αγώνα. Ο Παπαπέτρου έπεσε πάνω στον Χάινς, τα πήγε περίφημα απέναντι στον Αμερικανό σέντερ και μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε αστειευόμενος πως "έχω παίξει πεντάρι στο playstation".

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου απέναντι στην Αναντολού Εφές δεν χρειάσθηκε να ανέβει δύο θέσεις, καθώς έπαιξε στο "4". Ο "Πάπι" δυσκολεύτηκε απέναντι στον Ντέρικ Μπράουν, ενώ ως το 38:21 ήταν άστοχος. Ο Παπαπέτρου μέχρι εκείνο το σημείο είχε 3 πόντους με 1/6 τρίποντα, αλλά ευστόχησε στο σουτ που είχε σημασία. Ο Παπαπέτρου 1:39'' πριν από το τέλος έγραψε το 54-56 πίσω από την γραμμή των 6.75 μέτρων κι εν συνεχεία φώναξε και πάλι "παρών". Ο φόργουορντ των Πειραιωτών έπειτα από αποτυχημένη προσπάθεια του αρχηγού του πήρε ένα κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ και παρότι αστόχησε, στο 39:34 έδωσε την ευκαιρία στον ΜακΛίν να διαμορφώσει από την γραμμή των βολών το τελικό αποτέλεσμα (58-61).

Η τρίτη διαβολοβδομάδα της φετινής EuroLeague ανήκει στο παρελθόν και ο Ολυμπιακός κατάφερε να διατηρήσει το απόλυτο στις διπλές αγωνιστικές της διοργάνωσης. Ο Τζαμέλ ΜακΛίν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Πειραιωτών στις αναμετρήσεις της Τετάρτης (20/12) και της Παρασκευής (22/12), ο Βασίλης Σπανούλης ήταν συγκλονιστικός, ο Κώστας Παπανικολάου έλαμψε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά καθοριστικός υπήρξε και Ιωάννης Παπαπέτρου που βοήθησε σημαντικά να καλυφθεί το κενό στη θέση "4", καθώς οι Γιώργος Πρίντεζης, Δημήτρης Αγραβάνης και Κιμ Τιλί είναι τραυματίες.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ