EUROLEAGUE

Η αποδοχή και η ελπίδα για το θαύμα

Η αποδοχή και η ελπίδα για το θαύμα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στον Ολυμπιακό έχουν κάνει την αυτοκριτική τους και έχουν σχεδόν αποδεχτεί τον αποκλεισμό, καθώς ξέρουν πως πλέον πρέπει να ελπίζουν σε ένα θαύμα στο TOP-16. Στόχος το Πρωτάθλημα.

Ύστερα από την κακή εμφάνιση και την συντριβή στην Μόσχα από την Χίμκι , στον Ολυμπιακό ουσιαστικά αποδέχτηκαν τον αποκλεισμό από την συνέχεια της Euroleague. Το νικητήριο τρίποντο του Μπερτάνς στην Βιτόρια επί της Ρεάλ Μαδρίτης, διατήρησε ζωντανές τις λίγες ελπίδες για τους Πειραιώτες για πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά γνωρίζουν και οι ίδιοι καλά πως πλέον θα πρέπει να ποντάρουν σε ένα θαύμα για να πάρουν το εισιτήριο στα προημιτελικά.

Ο Ολυμπιακός την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ, αναμέτρηση η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή (8/4). Από την Πέμπτη (7/4) όμως θα γνωρίζουν αν θα έχουν ελπίδες πρόκρισης, καθώς εκείνη την ημέρα θα διεξαχθούν τα τρία ματς του ομίλου τους. Τι θέλουν για να περάσουν; Κυρίως, να νικήσει η Ρεάλ την Χίμκι στην Μαδρίτη, να χάσει η Μπαρτσελόνα στο Κάουνας από την (αδιάφορη) Ζάλγκιρις, να κερδίσει η Λαμποράλ Κούτσα την Μπάμπεργκ στην Γερμανία και εφόσον έρθουν όλα αυτά τα αποτελέσματα, την επόμενη μέρα οι Πειραιώτες θα πρέπει να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα επί της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη.

Αν όλα αυτά γίνουν πράξη, τότε θα περάσει πρώτη η Λαμποράλ (10-4), δεύτερη η ΤΣΣΚΑ (9-5), τρίτη η Μπαρτσελόνα (7-7) και τέταρτος ο Ολυμπιακός (7-7), αφήνοντας εκτός τις Ρεάλ και Χίμκι, καθώς θα υπερτερεί στην ισοβαθμία. Το δύσκολο, βέβαια, είναι να νικήσει η αδιάφορη βαθμολογικά Ζάλγκιρις Κάουνας στην Λιθουανία την Μπαρτσελόνα. Στο μπάσκετ όλα γίνονται, αλλά στον Πειραιά έχουν επίγνωση της κατάστασης και ξέρουν πως δύσκολα θα έρθουν τα αποτελέσματα όπως θέλουν. Το σίγουρο είναι πως θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, ώστε να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους στο TOP-16 με νίκη επί της ρωσικής ομάδας.

Στον Ολυμπιακό έχουν κάνει την αυτοκριτική τους

Σε προηγούμενο κείμενο σας αναλύσαμε τα ρίσκα (όπως στην θέση "4") που πήρε ο Ολυμπιακός στην έναρξη της σεζόν, τα λάθη στην τακτική, τις ήττες που κόστισαν, αλλά και τα προβλήματα που έζησε η ομάδα στην τρέχουσα σεζόν. Στον Πειραιά έχουν κάνει την αυτοκριτική τους, ο καθένας έχει αναλάβει τις ευθύνες του και όλοι έχουν αναγνωρίσει τα κακώς κείμενα. Δεν ψάχνουν για δικαιολογίες.

Ξέρουν και οι ίδιοι καλά πως ο πιθανός αποκλεισμός από την συνέχεια της διοργάνωσης δεν ήρθε στην Μόσχα από την Χίμκι, σε ένα ματς που ήταν ξεκάθαρη η έλλειψη ενέργειας που εμφάνισαν στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν κατώτεροι των περιστάσεων. Η "ζημιά" έγινε στις ήττες που γνώρισε η ομάδα από Μπάμπεργκ (μέσα-έξω) και Ζάλγκιρις στο Κάουνας. Οι αλλαγές στο ρόστερ, που με καλό σκοπό έγιναν, επηρέασαν την χημεία και την ομοιογένεια στην ομάδα, ενώ κάποια στιγμή μπερδεύτηκαν και οι ρόλοι στο ροτέισον , καθώς μαζεύτηκαν αρκετοί παίκτες για συγκεκριμένες θέσεις. Οι σημαντικές απουσίες των Πάτρικ Γιανγκ και Ματ Λοτζέσκι στοίχισαν, με τους Πειραιώτες να ψάχνουν μέχρι τελευταία στιγμή για τον αντικαταστάτη του Αμερικανού σέντερ, χάνοντας για αρκετά παιχνίδια και τον κορυφαίο σουτέρ τους και την συνέπεια του στο κομμάτι του σκορ.

Ο μεγάλος στόχος της σεζόν είναι το Πρωτάθλημα

Το να μείνει ο Ολυμπιακός ύστερα από 11 χρόνια εκτός προημιτελικών, το να μην συνεχίΣει αυτή η ομάδα στα playoffs της Euroleague με τους τρεις τελικούς σε Final-Four τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είναι κάτι που πληγώνει το πρεστίζ των "ερυθρολεύκων", όσο δύσκολος και αν ήταν αυτός ο όμιλος. Kανείς όμως δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να σημειώνεις υπερβάσεις, δεν είναι εφικτό κάθε σεζόν να κατατροπώνεις αντιπάλους με μεγαλύτερα μπάτζετ, δεν είναι εύκολο κάθε καλοκαίρι να αλλάζεις παίκτες και η ομάδα να συνεχίσει να έχει το ίδιο μέταλλο, την ίδια χημεία. Θα υπάρξουν και απώλειες, θα έρθουν και αποτυχίες.

Ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού στην τρέχουσα σεζόν, κάτι το οποίο τονίζουν και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός έχει να κατακτήσει για δεύτερη σερί σεζόν τον συγκεκριμένο τίτλο από το μακρινό 1997. Ζητούμενο είναι και η διάρκεια στην κορυφή στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Και αν γίνει το... θαύμα στην τελευταία αγωνιστική του TOP-16, καλώς να έρθει.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ