EUROLEAGUE

Η... απάντηση του Σπανούλη

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW / / (ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW / / (ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Βασίλης Σπανούλης απέναντι στην Αναντολού Εφές έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα, καθώς υπήρξε καθοριστικός στο φινάλε του αγώνα κι έσβησε για τα καλά την άσχημη ανάμνηση από την Βαμβέργη.

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος στις τρεις... διαβολοβδομάδες της φετινής EuroLeague, καθώς ο Βασίλης Σπανούλης σημείωσε ακόμα ένα μεγάλο σουτ και οι Πειραιώτες λύγισαν με 61-58 την Αναντολού Εφές στο Sinan Erdem Dome. Οι "ερυθρόλευκοι" μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας της διοργάνωσης συγκατοικούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με ρεκόρ 11-3 και πλέον βλέπουν τον αρχηγό τους να πλησιάζει στα γνωστά του στάνταρ.

Ο V-Span στην εκκίνηση της σεζόν ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τον τραυματισμό του στο γόνατο και χρειάσθηκε να περιμένουμε ως την 11η "στροφή" της EuroLeague και το ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης για να τον δούμε να επανεμφανίζεται στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Ο 35χρονος γκαρντ στη συνέχεια και απέναντι στην Μπάμπεργκ δεν ήταν κακός (11 πόντοι, 0/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/5 βολές, 4 ασίστ, 1 λάθος σε 22:01 συμμετοχής), αλλά στο φινάλε έμεινε από... ανάσες. Η απόδοσή του στην τέταρτη περίοδο ήταν πτωτική, όπως άλλωστε και αυτή της ομάδας του. O Σπανούλης είχε την ευκαιρία να σώσει την παρτίδα για τον Ολυμπιακό, αλλά στην τελευταία επίθεση η μπάλα... κόλλησε στα χέρια του και ο Ρόμπερτς αναγκάστηκε να πάρει ένα "σκοτωμένο" σουτ. Ο Βασίλης Σπανούλης, όμως έχει τον τρόπο έπειτα από άσχημες βραδιές να σηκώνεται πιο δυνατός και μέσα σε λίγες ημέρες έδειξε και πάλι την κλάση του.

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης (20/12) υποδέχθηκε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε στη διάθεσή του τους Γιώργο Πρίντεζη, Νίκολα Μιλουτίνοβ, Δημήτρη Αγραβάνη και Κιμ Τιλί. Η "αρκούδα" έμοιαζε να είναι το φαβορί, αλλά οι Πειραιώτες κάνοντας κατάθεση ψυχής πήραν τη νίκη και ο Βασίλης Σπανούλης ήταν και πάλι στους κορυφαίους της ομάδας του. Ο Kill Bill ολοκλήρωσε την αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής με 16 πόντους (5/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/5 βολές), 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 λάθη κι έχοντας κρατήσει δυνάμεις και για το ματς με την Εφές παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε για 31:03.

Η... απάντηση του Σπανούλη
EUROKINISSI

Οι Πειραιώτές με τα γνωστά προβλήματα τραυματισμών το βράδυ της Παρασκευής (22/12) πέρασαν από την Πόλη παρότι η ομάδα τους, όπως ομολόγησε ο Κώστας Παπανικολάου, ήταν πιο κουρασμένη από ποτέ. Το παιχνίδι με το σύνολο του Εργκίν Αταμάν δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, αλλά στο τέλος ο Βασίλης Σπανούλης πήρε τις σωστές αποφάσεις κι εκτέλεσε την Αναντολού Εφές. Ο Kill Bill απέναντι στην Εφές είχε 12 πόντους (1/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 1/2 βολές) 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 5 λάθη σε 27:46 συμμετοχής ενώ στο τελευταίο δίλεπτο και όταν το μομέντουμ του αγώνα είχε γυρίσει, πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Ο αρχηγός των Πειραιωτών 1:39 πριν από την λήξη είδε τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος πίσω από την γραμμή των 6.75 μέτρων έγραψε το 54-56, ενώ στο 38:59 ήταν η σειρά του να... πυροβολήσει για το 56-59.

Ο Ολυμπιακός στην τρίτη διαβολοβδομάδα της φετινής EuroLeague δεν μπήκε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς ήταν πρόσφατες οι ήττες από την Μπάμπεργκ και την ΑΕΚ. Οι Πειραιώτες, όμως, γύρισαν και πάλι τον διακόπτη, όπως έπραξε για ακόμη μία φορά και ο αρχηγός τους.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ