EUROLEAGUE

Η αναγέννηση του Νίκολα Μιλουτίνοβ

Η αναγέννηση του Νίκολα Μιλουτίνοβ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ έκανε τρία ατομικά ρεκόρ κόντρα στην Εφές στην καλύτερη του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό. Παρουσιάζεται αναγεννημένος και έχει εξελίξει το παιχνίδι του, κάτι στο οποίο τον βοήθησαν το καλοκαίρι οι Σπερς.

Ο Ολυμπιακός μέσα σε λίγες μέρες νίκησε σε δύο ματς με συνολική διαφορά 49 πόντων (+25 με τον Παναθηναϊκό, +23 με την Εφές), παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ. Οι Πειραιώτες έδειξαν το νέο τους και σύγχρονο αγωνιστικό πρόσωπο. Μία ομάδα που παίζει πιο γρήγορα, που επιδιώκει το καλάθι στον αιφνιδιασμό, που της αρέσει να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο που στοχεύει να πηγαίνει τα παιχνίδια της σε υψηλό τέμπο και σε πολλές κατοχές.

Εκτός από την δεύτερη σερί εξαιρετική εμφάνιση του Ολυμπιακού, πέρα από την καταπληκτική παρουσία των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη , ένας από τους παίκτες που "έλαμψαν" στην αναμέτρηση ήταν και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ. Ο Σέρβος σέντερ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση μετρώντας 8 πόντους (4/7δ), 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 ασίστ σε 21 λεπτά συμμετοχής. Ο Σέρβος σέντερ θωράκισε την "ερυθρόλευκη" ρακέτα, αξιοποίησε τα μακριά του χέρια και με το κορμί του αποτέλεσε το... σκιάχτρο για τον αντίπαλο. Τον είδαμε σε έναν διαφορετικό ρόλο στην άμυνα (έναν ρόλο που του ταιριάζει περισσότερο), όντας ένα "5άρι" που λειτουργούσε καθαρά σαν "7footer". Δεν έβγαινε μακριά από το καλάθι (καθόλου χετζ-άουτ, άλλωστε δεν είναι γρήγορος για να το κάνει), προστάτευε την ρακέτα της ομάδας του και με τα χέρια του αλλοίωνε τις πάσες, τις διεισδύσεις και τα σουτ των Τούρκων.

Στην επίθεση είναι ξεκάθαρη η βελτίωση του και σε αυτό έχει παίξει ρόλο η καλοκαιρινή δουλειά που έκανε στις ΗΠΑ, όταν και πήγε έλαβε μέρος στις προπονήσεις των Σαν Αντόνιο Σπερς, οι οποίοι τον επέλεξαν στο νούμερο "26" του ντραφτ το 2015. Δούλεψε στο γυμναστήριο, οι Αμερικανοί τον βοήθησαν να δυναμώσει το κορμί του, βελτίωσε τις κινήσεις του στο να σκοράρει κοντά στο καλάθι, έμαθε να χρησιμοποιεί καλύτερα το κορμί του σε άμυνα και επίθεση (αν και έχει μία αδυναμία στο να κάνει εύκολα φάουλ), ενώ πλέον παρουσιάζεται και περισσότερο συνεπής στο κομμάτι της τακτικής. Παράλληλα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει αξιολογήσει καλύτερες τις δυνατότητες του παίκτη του και τον αξιοποιεί αναλόγως.

Η αναγέννηση του Νίκολα Μιλουτίνοβ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ δεν ανήκει στη κατηγορία των περίφημων undersized center, όπως οι Χάινς, Ντόρσεϊ, Ντάνστον, Χάντερ και Γιανγκ που έπαιξαν και αγωνίζονται στον Ολυμπιακό. Δεν είναι ο σέντερ που έχουν... συνηθίσει να βλέπουν οι φίλαθλοι των "ερυθρολεύκων" τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για έναν… παλαιάς κοπής "ψηλό", για έναν "καθαρόαιμο" σέντερ που διαθέτει και σύγχρονα στοιχεία στο παιχνίδι του, έχοντας βελτιώσει και το παιχνίδι του με πλάτη. Πλέον, λειτουργεί με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, έχει εξοικειωθεί περισσότερο στην ομάδα και η παρουσία του θα είναι πολύτιμη απέναντι σε ψηλά κορμιά κατά την διάρκεια της σεζόν.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, εκθειάζοντας τον παίκτη του λέγοντας τα εξής: "Έχει πολύ μεγάλο ταλέντο, δείχνει πρόοδο. Είναι πολύ νέος, 22 ετών. Είναι πολύ καλύτερος από πέρσι. Στηρίζουμε πολλά πάνω του. Τον πιστεύω και δείχνει μεγάλα δείγματα γραφής του ταλέντου του. Πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και να είναι ταπεινός”.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ