EUROLEAGUE

H 2η θέση περνάει από τη Μόσχα

H 2η θέση περνάει από τη Μόσχα
EUROKINISSI

O Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε παλεύουν για την 2η θέση της κανονικής διάρκειας της EuroLeague και οι αναμετρήσεις τους στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ και την Χίμκι αντίστοιχα αναμένεται να είναι καθοριστικές για την έκβαση της "μάχης" τους.

Ο μαραθώνιος της κανονικής διάρκειας της EuroLeague έχει μπει στην τελική του ευθεία, καθώς βρισκόμαστε στα μισά της 27ης αγωνιστικής και ο Ολυμπιακός στο τελευταίο αυτό σπριντ δεν είναι αδιάφορος.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στα playoffs, αλλά το πλεονέκτημα έδρας ακόμα δεν έχει κριθεί. Οι "ερυθρόλευκοι", όμως, πρέπει να... αυτοκτονήσουν για μην είναι στην πρώτη τετράδα, ενώ "μάχονται" με την Φενέρμπαχτσε για την κατάκτηση της 2ης θέσης της κανονικής διάρκειας της EuroLeague, καθώς η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι "αγκαλιά" με την πρωτιά. Η "ομάδα του στρατού" μάλιστα με νίκη επί του Ολυμπιακού (21:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση.

Ο Ολυμπιακός την παρούσα στιγμή έχει ρεκόρ 18-8 και υπολείπεται μίας νίκης της Φενέρμπαχτσε, η οποία έχει έναν αγώνα περισσότερο, καθώς στην 27η "στροφή" της EuroLeague νίκησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Πόλη . Οι "ερυθρόλευκοι", όμως, έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς την έχουν... διπλώσει. Άρα σε περίπτωση που κάνουν το 4/4 ή τερματίσουν με το ίδιο ρεκόρ με την Φενέρ, θα πάρουν την 2η θέση της κανονικής διάρκειας της EuroLeague.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού - τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο - είναι πιο δύσκολο από εκείνο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, καθώς η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εκτός έδρας), την Αναντολούς Εφές (εντός έδρας), την Ουνικάχα Μάλαγα (εκτός έδρας) και την Ζάλγκιρις (εντός έδρας), ενώ η Φενέρμπαχτσε θα κοντραριστεί με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, με την Χίμκι στη Μόσχα και την Ουνικάχα Μάλαγα στην Κωνσταντινούπολη.

Τα παιχνίδια με τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας για τον Ολυμπιακό και την Φενέρμπαχτσε είναι αυτά με την ΤΣΣΚΑ και την Χίμκι αντίστοιχα, κάτι που σημαίνει πως το πιο πιθανό είναι η 2η θέση της κατάταξης να κριθεί στη Μόσχα και στις αναμετρήσεις με τις ομάδες του Δημήτρη Ιτούδη και του Γιώργου Μπαρτζώκα. Αν ο "λαβωμένος" Ολυμπιακός πάρει την εκτός έδρας νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τότε θα συνεχίσει να έχει τον πρώτο λόγο για την 2η θέση, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα περιμένει ένα... στραβοπάτημα της Φενέρμπαχτσε.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού (18-8):

27η αγωνιστική: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός 19:00

28η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 23/3

29η αγωνιστική: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 30/3

30η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Ζάλγκιρις

Το πρόγραμμα της Φενέρμπαχτσε (19-8)

28η αγωνιστική: Ερυθρός Αστέρας - Φενέρμπαχτσε 22/3

29η αγωνιστική: Χίμκι - Φενέρμπαχτσε 29/3

30η αγωνιστική: Φενέρμπαχτσε - Ουνικάχα Μάλαγα 5/4

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ