EUROLEAGUE

Γιανγκ: η μέρα με την νύχτα φέτος

Γιανγκ: η μέρα με την νύχτα φέτος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τεράστια η διαφορά ανάμεσα στον περσινό και τον φετινό Πάτρικ Γιανγκ. Κατακόρυφη η πτώση στα στατιστικά του. Ο Ολυμπιακός περιμένει την αγωνιστική του ανάκαμψη, αλλά αυτή ακόμη δεν έχει έρθει.

Ο Πάτρικ Γιανγκ πέρσι αγωνίστηκε μόλις σε 5 παιχνίδια στην EuroLeague, καθώς στην συνέχεια τραυματίστηκε χάνοντας το υπόλοιπο της σεζόν. Και όμως, σε αυτά τα λίγα ματς, είχε ήδη δείξει την αξία του, πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίσεις, κάνοντας... θραύση μέσα στην ρακέτα σε άμυνα και επίθεση.

Φέτος συμπλήρωσε επίσης 5 συμμετοχές στην φετινή διοργάνωση και αν κανείς ρίξει μία ματιά στο τι έχει κάνει πέρσι και φέτος, η πτώση είναι κατακόρυφη στα στατιστικά του. Ο Αμερικανός σέντερ, τουλάχιστον ακόμη, δεν έχει σχέση με το "θηρίο" της περασμένης σεζόν, που έμπαινε δυναμικά σε κάθε φάση, που σφάλιζε τα ριμπάουντ, που αλλοίωνε μπάλες, που έβγαζε άμυνες, που προστάτευε το καλάθι της ομάδας του, που παρουσιαζόταν λειτουργικός στις πικ-εν-ρολ συνεργασίες.

Ο Ολυμπιακός φέτος έχει σε καταπληκτική κατάσταση τον "αίλουρο" Κεμ Μπιρτς, αλλά στο "5" χρειάζεται στήριξη και ο έτερος αθλητικός σέντερ της ομάδας, Πάτρικ Γιανγκ, δεν μπορεί να την προσφέρει. Κάνει λάθη, δεν έχει σωστό timing σε αρκετές φάσεις στην άμυνα, χάνει μονομαχίες, δεν έχει την "σκληράδα" που διέθετε την περσινή σεζόν και δεν μπορεί να βοηθήσει σε ουσιαστικό βαθμό ακόμη την ομάδα. Mπορεί σωματικά να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να είναι απόλυτα υγιής, αλλά ψυχολογικά και εγκεφαλικά δεν το έχει καταφέρει, γεγονός που τον επηρεάζει στο παιχνίδι του. Οι "ερυθρόλευκοι" περιμένουν ακόμη την αγωνιστική του ανάκαμψη.

Τα στατιστικά του πέρσι σε 5 παιχνίδια στην EuroLeague (2015-2016)

Mατς: 5

Xρόνος: 19.3 λεπτά

Πόντοι: 10.8

Δίποντα: 20/28-71.4%

Βολές: 14/21-66.7%

Ριμπάουντ: 5 (2.2 επιθετικά, 2.8 αμυντικά)

Κλεψίματα: 1.2

Μπλοκ: 2.6

Τα στατιστικά του φέτος σε 5 παιχνίδια στην EuroLeague (2016-2017)

Mατς: 5

Xρόνος: 7.4 λεπτά

Πόντοι: 1.4

Δίποντα: 1/4 (25%)

Βολές: 5/10 (50%)

Ριμπάουντ: 1.6 (0.6 επιθετικά, 1 αμυντικά)

Κλεψίματα: 0

Μπλοκ: 0.2

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ