EUROLEAGUE

Για σουτάκια στο γήπεδο και όχι βόλτα για τον Ολυμπιακό

EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ομάδα του Ολυμπιακού αποφάσισε να μην πάει για βόλτα, όπως συνηθίζει να κάνει στους τελικός, αλλά να πάει για σουτάκια στο γήπεδο. Βροχερός ο καιρός στην Κωνσταντινούπολη, ευχές για τον Κώστα Παπανικολάου.

Μπορεί να βρισκόμαστε στα τέλη Μαΐου, αλλά ο καιρός στην Κωνσταντινούπολη θυμίζει φθινόπωρο. Είναι βροχερός, μουντός και υπάρχει ψύχρα. Όλη η Πόλη, βέβαια, κινείται σε ρυθμούς Final Four και οι Τούρκοι ανυπομονούν για τον τελικό, ελπίζοντας πως θα ζήσουν μία ιστορική στιγμή: να δουν για πρώτη φορά ομάδα από την πατρίδα τους να κατακτά τον τίτλο. Μάλιστα, εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το θετικό αποτέλεσμα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Νότης Ψιλόπουλος

Βέβαια, για να τα καταφέρουν, θα πρέπει να περάσουν το εμπόδιο της πιο σκληροτράχηλης ομάδας της EuroLeague, της παρέας που ξέρει να δείχνει χαρακτήρα στα μεγάλα ματς, εκείνο του Ολυμπιακού, ο οποίος υπερτερεί σε εμπειρία, έχοντας αρκετούς μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες που γνωρίζουν τι να κάνουν σε αυτές τις καταστάσεις, έχοντας νοοτροπία νικητή. Άλλωστε, για αυτή την ομάδα μπάσκετ των "ερυθρολεύκων", αυτός θα είναι ο τέταρτος τελικός για εκείνους σε έξι χρόνια στην διοργάνωση.

Η ομάδα του Ολυμπιακού, αυτή την φορά, δεν τήρησε το... έθιμο της καθιερωμένης βόλτας ανήμερα της αναμέτρησης του τελικού, όπως είχε γίνει τόσο στην Κωνσταντινούπολη το 2012, όσο και στο Λονδίνο το 2013, αλλά και στην Μαδρίτη το 2015. Σε αυτό, βέβαια, δεν βοήθησε και ο καιρός, καθώς δεν είναι ανοιξιάτικος. Η βροχή, αλλά και η ψύχρα, απέτρεψαν τους Πειραιώτες.

EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, πέρα από τα γνωστά (Λοτζέσκι, Χάκετ) και οι Πειραιώτες είναι έτοιμοι, τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά για τον μεγάλο τελικό. Τους ρωτήσαμε αν νιώθουν πρόκληση, αν τους εξιτάρει η ιδέα να κατακτήσουν το τρόπαιο μέσα στην Κωνσταντινούπολη, απέναντι σε μία τουρκική ομάδα, μπροστά σε ένα όχι φιλικό περιβάλλον, καθώς στις κερκίδες θα υπάρχουν περίπου 12.000 οπαδοί της Φενέρμπαχτσε. Μας απάντησαν πως τους εξιτάρει και μόνο η ιδέα να κατακτήσουν έναν ακόμη ευρωπαϊκό τίτλο με τα "ερυθρόλευκα". Οι πρωταθλητές Ελλάδας εμφανίζονται αποφασισμένοι. Δείχνουν ήρεμοι, ψύχραιμοι και έτοιμοι να μιλήσουν με πράξεις μέσα στο παρκέ. Υπάρχει άγχος, αλλά άγχος δημιουργικό.

Ο Κώστας Παπανικολάου έγινε δέκτης ευχών από συμπαίκτες, φίλους, σταφ, αλλά και από ανθρώπους της διοίκησης του Ολυμπιακού. Είναι η ονομαστική του γιορτή και το καλύτερο δώρο για εκείνον θα ήταν η κατάκτηση της EuroLeague και μάλιστα στην πόλη που έχει το όνομα του. Οι Πειραιώτες, ουσιαστικά, θα δώσουν έναν τελικό εκτός έδρας, καθώς η Sinan Erdem Arena θα είναι κατάμεστη από φιλάθλους της Φενέρμπαχτσε. Αυτό, βέβαια, δεν είναι απαραίτητα κακό. Φέτος, άλλωστε, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου σημείωσαν αρκετά "διπλά", σημειώνοντας μεγάλες νίκες απέναντι σε εχθρικές ατμόσφαιρες. Και μπορεί να μην το παραδέχονται, αλλά υπάρχουν αρκετοί λόγοι που τους εξιτάρουν για να κατακτήσουν το συγκεκριμένο τρόπαιο.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ