EUROLEAGUE

"Είμαστε Ολυμπιακός, πάμε για νίκη και στην Τουρκία"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο Euroleague Greece και έθεσε τους στόχους των Πειραιωτών ενόψει της αναμέτρησης με την Αναντολού Εφές στην Τουρκία.

Είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες των Πειραιωτών. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, όπως και ο προκάτοχός του, Γιώργος Μπαρτζώκας, ποντάρει πολλά στην οργάνωση του παιχνιδιού του Ολυμπιακού στον Βαγγέλη Μάντζαρη. Και ο Έλληνας γκαρντ, με τη σειρά του, φροντίζει να ανταποδίδει την εμπιστοσύνη.

Μπορεί οι αριθμοί του να μην είναι εκτυφλωτικοί (7,1 πόντοι, 3,3 ριμπάουντ, 3 ασίστ στο πρωτάθλημα/4 πόντοι, 2,4 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ στην Euroleague), όμως κάνει τη δουλειά του. Και με το παραπάνω. Κάτι αντίστοιχο έκανε και απέναντι στον Απόλλωνα, μέσα στην Πάτρα, όπου βοήθησε την ομάδα του να φτάσε στη νίκη με 56-67.

Μιλώντας στο Euroleague Greece αναφέρθηκε στο μεγάλο "όπλο" της ομάδας τη φετινή σεζόν, μίλησε για το παιχνίδι που έρχεται, απέναντι στην Αναντολού Εφές, ενώ στάθηκε και στην ατμόσφαιρα που αναμένεται να έχει το "Abdi Ipehci" το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης (29/01, 21:45).

Όλα ξεκίνησαν, όμως, από την αναμέτρηση που μόλις είχε ολοκληρωθεί. "Ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι", δήλωσε αρχικά, για να προσθέσει "Ξέραμε πως ερχόμαστε σε μια δύσκολη έδρα αλλά θέλαμε να συγκεντρωθούμε από την άμυνά μας, να μην δώσουμε ελεύθερα σουτ και να μην βρουν ρυθμό. Πιστεύω το καταφέραμε στο μεγαλύτερο διάστημα, αν εξαιρέσεις μερικά "νεκρά" διαστήματα. Γι' αυτό και οι 56 πόντοι παθητικό. Τελείωσε αυτό το παιχνίδι, όμως, τώρα έχουμε μπροστά μας την Αναντολού Εφές".

Για ένα ακόμα παιχνίδι η άμυνα ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά. Είναι το μεγάλο "όπλο" των "ερυθρόλευκων"; "Πάνω απ' όλα! Έχουμε πει πως όλα ξεκινάνε από την άμυνα και αυτό το δείξαμε και απέναντι στον Απόλλωνα. Στο πρώτο ημίχρονο δεχτήκαμε 24 πόντους, στο τέλος 56 και εάν εξαιρέσουμε 8-10 πόντους που δεχτήκαμε στο τέλος, επειδή χαλαρώσαμε, θεωρώ πως τα πήγαμε αρκετά καλά σε αυτό το κομμάτι".

Αναφερόμενος στην αναμέτρηση που ακολουθεί, με την Αναντολού Εφές στην Τουρκία (29/01) υπογράμμισε ότι "ξέρουμε ότι η Αναντολού Εφές είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Η ήττα που έκανε στη Ρωσία από τη Νίζνι θέλει οπωσδήποτε το παιχνίδι. Για αυτούς θα είναι ένας πρόωρος τελικός. Παρ' όλα αυτά εμείς ξέρουμε πως είμαστε σοβαροί ομάδα. Είμαστε Ολυμπιακός και θα πάμε και εκεί για να κερδίσουμε".

Όσο για την ατμόσφαιρα τόνισε: "Μακάρι να βλέπουμε πολλά παρόμοια παιχνίδια, με κόσμο και από τις δύο ομάδες στο γήπεδο. Στην Ελλάδα δεν το έχουμε αυτό, αλλά μακάρι να το είχαμε. Θα είναι παρόμοια η ατμόσφαιρα στην Τουρκία και περιμένουμε πως και πως το παιχνίδι".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ