EUROLEAGUE

Do or die για τον Ολυμπιακό

Do or die για τον Ολυμπιακό
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει γι’ ακόμα μία φορά τη Ζάλγκιρις (20:00, Live Blog από το Sport24.gr) σε ματς που έχει χαρακτήρα τελικού, καθώς αν οι "ερυθρόλευκοι" χάσουν, θα μείνουν εκτός Final Four.

Μετά το break στο Game 1 στο ΣΕΦ , ο Ολυμπιακός απάντησε και παρά τα πολλά προβλήματα, έκανε το 1-1 στη σειρά με τη Ζάλγκιρις. Εν συνεχεία, αναχώρησε με προορισμό το Κάουνας, εκεί που ψάχνει τουλάχιστον μία νίκη… Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, έπειτα από την απογοητευτική εμφάνιση στο Game 3 . Υπάρχει μία ακόμα, αλλά είναι η τελευταία.

Ο Ολυμπιακός σε μερικές ώρες αντιμετωπίζει εκ νέου την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (20:00, Live Blog από το Sport24.gr, Novasports 2) με αποκλειστικό στόχο τη νίκη, που θα στείλει τη σειρά σε 5ο ματς στο ΣΕΦ την επόμενη εβδομάδα. Βέβαια, τα προβλήματα δεν απουσιάζουν. Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι δύσκολο να παίξει, ενώ οι Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Μπόγρης, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Γιάνις Στρέλνιεκς αγωνίζονται έχοντας αντιμετωπίσει προβλήματα και δίχως να είναι στο 100%.

Αντίθετα, η Ζάλγκιρις -που φέτος σε 5 παιχνίδια μετράει 4 νίκες επί των "ερυθρόλευκων"- δεν έχει να σκέφτεται για απουσίες και στην κατάμεστη Zalgirio Arena θα προσπαθήσει να φτάσει στη νίκη που θα την στείλει στο Final Four του Βελιγραδίου. Η παράδοση του συγκεκριμένου ζευγαριού από το 2000 κι έπειτα, είναι υπέρ του Ολυμπιακού (12-7, 5-4 στο Κάουνας), ωστόσο φέτος είναι ξεκάθαρο πως η Ζάλγκιρις έχει βρει τον τρόπο να ξεπερνά το εμπόδιο της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου… Τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Το δεδομένο για τους Πειραιώτες είναι πως θα πρέπει να βελτιώσουν την εικόνα τους, να βρουν περισσότερες λύσεις στην επίθεση, ενώ παραμένει άλυτο το πρόβλημα που ακούει στο όνομα "Μπράντον Ντέιβις". Ο Αμερικανός σέντερ μετράει 19.7 πόντους και 4.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στη σειρά, με 63.6% στα δίποντα!

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Μπασκόνια υποδέχεται στις 22:00 (Live Blog από το Sport24.gr, Novasports 1) τη Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι μπροστά με 2-1, ωστόσο η ψυχολογία είναι στη μεριά των Βάσκων, οι οποίοι -έχοντας ξανά τον Γκρέιντζερ στη δωδεκάδα τους- πήραν τη νίκη στο Game 3 , έσπασαν το σερί 11-0 που "έτρεχε" η Φενέρ στα playoffs της EuroLeague κι έδειξαν ικανοί να στείλουν τη σειρά σε 5ο παιχνίδι. Βέβαια, οι Τούρκοι παραμένουν το φαβορί για την πρόκριση στο Final Four, με τον Κώστα Σλούκα να κάνει τη διαφορά έως τώρα, καθώς σε 3 ματς μετράει 11 πόντους και 9.3 ασίστ κατά μέσο όρο, έχοντας ήδη 2 double double.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ