EUROLEAGUE

"Δεν κοιμήθηκα μετά τον Παναθηναϊκό"

EUROLEGUE BASKETBALL / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEGUE BASKETBALL / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Αγραβάνης και ο Κώστας Παπανικολάου μίλησαν στον Sport24 Radio 103,3 και τον διευθυντή του σταθμού, Παντελή Διαμαντόπουλο για τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Μπασκόνια και την δική τους απόδοση.

Αρχικά ο Δημήτρης Αγραβάνης αναφέρθηκε στην εκκίνηση των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού: «Πολύ περίεργη αρχή στο πρωτάθλημα χωρίς κόσμο, σε ένα ματς που ελέγχαμε και το χάσαμε ενώ είχαμε τον έλεγχο για 35 λεπτά. Στον τέλος δεν είχε την κατάληξη που θέλαμε και χάσαμε ένα δικό μας, παιχνίδι. Κάθε εμπόδιο είναι για καλό και οι δυσκολίες είναι για να τις προσπερνάμε. Το ελληνικό πρωτάθλημα κρίνεται στο τέλος, είτε έχεις το πλεονέκτημα, είτε όχι. Στην EuroLeague κάναμε μια καλή αρχή και κρατάμε μόνο αυτό».

Για την προσωπική του απόδοση, παρότι δεν είχε αγωνιστεί στο ματς πρωταθλήματος: «Είμαι πέμπτο χρόνο στον Ολυμπιακό και ξέρω πλέον να διαχειρίζομαι όλες τις δυσάρεστες για μένα καταστάσεις. Μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό δεν μπορούσα να κοιμηθώ, ήθελα πολύ να παίξω. Φυσικά συμβαίνει, είμαστε πολλοί παίκτες δεν μπορούν να παίζουν όλοι, αλλά είχε τεράστιο κίνητρο. Προσπαθήσαμε όλα τα παιδιά μετά από τόσα χρόνια στην ομάδα ξέρω να διαχειρίζομαι τέτοιου είδους καταστάσεις».

Για το αν υπάρχουν μυστικά στην εικόνα του Ολυμπιακού στην EuroLeague: «Είμαστε ένα ωραίο παρεάκι, Ελληνες και ξένοι. Έχουμε και φέτος καλούς ξένους, πολύ καλοί παίκτες και χαρακτήρες, θα μπουν στο γήπεδο θα… δαγκώσουν. Ταιριάζει η χημεία μας και αυτό είναι σημαντικό συστατικό σε μία ομάδα για να πάει καλά στην Ευρώπη. Έχουμε την ατυχία να έχουμε τραυματίες τους δύο καλύτερους μας παίκτες και περιμένουμε να επιστρέψουν».

Για το χρονικό σημείο που ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος: «Είναι δύσκολο να πεις κάτι, θα το δείξει ο χρόνος. Ο προπονητής μας έχει περάσει τη νοοτροπία κάθε φορά να είμαστε καλύτεροι. Φυσικά θα έχουμε σκαμπανεβάσματα. Δεν ξέρε πότε θα παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ, ελπίζω να το παίξουμε στο τέλος».

Για την σκληρή χρονιά που έρχεται: «Όλοι μπορούν να παίξουν, ο Βασίλης Τολιόπουλος έχει ενεργή συμμετοχή στα δύο τελευταία παιχνίδια. Ο καθένας πρέπει να βρίσκει τον τρόπο να κρατηθεί σε φόρμα όταν δεν αγωνίζεται. Ευχαριστώ τον Χρήστο Μαρμαρινό γιατί δουλεύουμε ώστε να είμαι σε καλή κατάσταση και να προσφέρω όποτε χρειάζεται».

Παπανικολάου: "Δεν χρειάζεται να βάζουμε όρια και πίεση στους εαυτούς μας"

Από την πλευρά του ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε: Για την αντίδραση μετά το ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο: «Μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όπως πρέπει να κάνουν όλες οι μεγάλες ομάδες βγάλαμε την αντίδρασή μας. Δεν σημαίνει ότι γίναμε υπερομάδα και πάμε για τον τελικό της Ευρωλίγκας, όπως μπορείς κάποιος να βγάλει βιαστικά συμπεράσματα. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, είχαμε και πολλές απουσίες, όπως τελευταία στιγμή με τον Τίλι, αλλά δείξαμε χαρακτήρα, δείξαμε συνέπεια και αυτό είναι το πιο σημαντικό”.

Για τα μυστικά για ένα καλό ξεκίνημα: “Είναι η προσήλωση στο παιχνίδι, η συγκέντρωση. Να κάνεις αυτά που πρέπει, αυτά που θέλει το προπονητικό τιμ. Σίγουρα υπήρξαν κενά διαστήματα και λάθη, αλλά είναι πολύ νωρίς, όλες οι ομάδες μοντάρονται και δεν έχουν φτάσει στο πικ που θέλουν να παίξουν, ήταν ένα εντός έδρας ματς στη φιλόξενη Κρήτη και ευχαριστούμε τον κόσμο για τη βοήθεια. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια. Ακόμη και τα δύο ριμπάουντ που πήρε ο Μπόγρης στο τέλος ήταν πολύ σημαντικά, αυτές είναι οι λεπτομέρειες που παίζουν σημαντικό ρόλο για να φτάσεις όσο πιο μακριά γίνεται».

Για το πόσο σημαντική είναι η προσφορά των παικτών που έρχονται από τον πάγκο: «Μία ομάδα αποτελείται από 12 παίκτες σε κάθε παιχνίδι, οπότε είτε ξεκινάς είτε έρχεσαι από τον πάγκο, είτε παίζεις πέντε είτε 25 λεπτά, είτε παίρνεις τα ριμπάουντ, είτε σκοράρεις, ο ρόλος είναι εξίσου σημαντικός και χρειάζεται συνεργασία όλων των παικτών».

Για το πότε θα είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός: «Δεν χρειάζεται να βάζουμε όρια και πίεση στους εαυτούς μας. Το μυστικό είναι να δουλεύεις. Οσο έχεις διάθεση να δουλεύεις, τότε κάθε μέρα μπορείς να ξεπερνάς τον εαυτό σου, να κάνεις ένα βήμα παραπάνω. Αυτό είναι που ξεχωρίζει τις καλές ομάδες από αυτές που φέρνουν τις επιτυχίες».

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ