EUROLEAGUE

Δεν έχει ανατρέψει ποτέ το 1-2 ο Ολυμπιακός

Δεν έχει ανατρέψει ποτέ το 1-2 ο Ολυμπιακός

Δύο φορές στο παρελθόν ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω σε μία σειρά της EuroLeague με 1-2 νίκες. Και στις δύο περιπτώσεις αποκλείστηκε.

Ο Ολυμπιακός δεν κατόρθωσε να κάνει το break στον πρώτο αγώνα με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη και πλέον βρίσκεται για τα καλά με την πλάτη στον τοίχο. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν άλλη μία ευκαιρία για να νικήσουν την Εφές, να επεκτείνουν τη σειρά και να κάνουν κάτι που δεν έχουν καταφέρει ποτέ στο παρελθόν: να πάρουν μία σειρά best of five στην EuroLeague από το 1-2.

Από τη σεζόν που η EuroLeague εφάρμοσε τις σειρές best of five στα Playoffs (2008-09) και μετά, ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί δύο φορές σε ανάλογη περίπτωση, δηλαδή να βρίσκεται πίσω σε μία σειρά με 1-2 νίκες. Και τις δύο αποκλείστηκε. Η πρώτη ήταν το 2011 κόντρα στη Σιένα, όταν κέρδισε το πρώτο ματς με το επιβλητικό 89-41, δέχτηκε το break στο δεύτερο παιχνίδι μέσα στο ΣΕΦ (65-82) και έχασε τα επόμενα δύο ματς στην Ιταλία με 72-81 και 76-88.

Στην άλλη σειρά που οι Πειραιώτες βρέθηκαν πίσω με 1-2 νίκες, το 2014, οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές. Κατ' αρχάς, η Ρεάλ είχε το πλεονέκτημα έδρας. Στη συγκεκριμένη σειρά οι Μαδριλένοι είχαν προηγηθεί με 2-0 (88-71 και 82-77), ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει στο ΣΕΦ (78-76 και 71-62) και στο πέμπτο παιχνίδι η Ρεάλ είχε επικρατήσει εύκολα στο Παλάθιο Ντε Ντεπόρτες με 83-69.

Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι η σειρά με την Αναντολού Εφές φέρνει αναπόφευκτα στο νου την προ εξαετίας με τη Σιένα. Το ερώτημα πλέον είναι εάν η Ιστορία θα επαναληφθεί ή ο Ολυμπιακός θα κάνει άλλη μία ανατροπή. Μία από τις πολλές που μας έχει συνηθίσει έκτοτε.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ