EUROLEAGUE

Από τις άσχημες στις μεγάλες βραδιές του Σπανούλη

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BAMBERG - OLYMPIAKOS / ÓÐÁÍÏÕËÇÓ(Á) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BAMBERG - OLYMPIAKOS / ÓÐÁÍÏÕËÇÓ(Á) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ένα από τα πρόσωπα της εκτός έδρας αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Μπάμπεργκ και το Sport24.gr θυμάται πως από τις άσχημες βραδιές ο αρχηγός των Πειραιωτών σηκώνεται πιο δυνατός.

Η φετινή σεζόν δεν άρχισε καλά για τον V-Span, ο οποίος έπειτα από την αναμέτρηση με τον Γυμναστικό Λάρισας έμεινε για δύο μήνες στα... πιτς μέχρι να επιστρέψει σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Ο 35χρονος γκαρντ είναι πλέον στις επάλξεις, αλλά ακόμα δεν έχει βρει τα... πατήματά του, ενώ δεν έχει "δεθεί" με όσους εκ των συμπαικτών του το καλοκαίρι "έπιασαν" λιμάνι.

Ολα αυτά αποδείχθηκαν και στο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ, καθώς ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" στη 12η "στροφή" της EuroLeague είχε θετική παρουσία ως και τα μισά της τρίτης περιόδου, όντας καταλυτικός για να προηγηθεί ο Ολυμπιακός με 38-50 στο 25', αλλά στη συνέχεια φάνηκε να μένει από... ανάσες. Η μπάλα μάλιστα στην τελευταία επίθεση των Πειραιωτών έμεινε για παραπάνω από όσο έπρεπε στα χέρια του Βασίλη Σπανούλη πριν ακολουθήσει το άσχημο σουτ τριών πόντων του Μπράιαν Ρόμπερτς. Είναι προφανές πως ο Βασίλης Σπανούλης χρειάζεται χρόνο, με τον ίδιο πάντως να έχει αποδείξει πως ξέρει να γυρνάει τον διακόπτη.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα μάλιστα είναι από την περσινή σεζόν, καθώς ο V-Span το πρώτο δίμηνο του 2017 ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα στους προσαγωγούς και μαζί του... πονούσε και ο Ολυμπιακός.

Από τις άσχημες στις μεγάλες βραδιές του Σπανούλη
EUROKINISSI

Οι Πειραιώτες στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της EuroLeague (10/3) της σεζόν 2016-17 παίρνοντας τη νίκη με 81-73 σε ένα ματς, το οποίο ήταν το πρώτο που ο Σπανούλης έπαιξε έχοντας αφήσει πίσω του τα προβλήματα στους προσαγωγούς. Ο V-Span είχε θετική παρουσία (8π., 2/4δ., 1/5τρ., 1ρ., 8ασ.,. 1κλ., 2λ.), ενώ με δύο... βουτιές στο φινάλε για να κερδίσει την κατοχή της μπάλας, είχε σφραγίσει τη νίκη της ομάδας του. Απέναντι στην Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ (17/3, 71-80) ο Σπανούλης δεν ήταν καλός (7π.,. 2/4δ., 0/2τρ., 3/5β., 1ρ., 3ασ., 6λ.), ενώ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι (22/3, 64-66) και ταλαιπωρημένος από πυρετό πραγματοποίησε μία από τις χειρότερές του εμφανίσεις στην EuroLeague (0π., 03δ., 1ρ., 2ασ., 1κλ., 4λ.) μένοντας άποντος για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών στα τρία τελευταία παιχνίδια της κανονικής διάρκειας της EuroLeague με την Ρεάλ στο ΣΕΦ (73-79, 9π., 1/7δ., 2/5τρ., 1/2β., 4ρ., 3ασ., 2λ.) κι εκτός έδρας με την Αναντολού Εφές (77-69, 11π., 3/9δ., 1/6τρ., 2/4β., 1ρ., 10ασ., 1λ.) και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (90-86, 16π., 4/6δ., 1/4τρ., 5/7β., 1ρ., 7ασ., 2κλ., 5λ.) έδειξε πως ήταν στον δρόμο της... επιστροφής στις γνωστές για εκείνον εμφανίσεις.

Οσον αφορά το τι ακολούθησε, αυτό είναι ο γνωστό. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε αντιμέτωπος με την Αναντολού Εφές στα προημιτελικά της EuroLeague και ο Βασίλης Σπανούλης πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις οδήγησε την ομάδα του στο 10ο Final Four της ιστορίας της.

Ο Βασίλης Σπανούλης με την πάροδο του χρόνου θα επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρ, ώστε να αποτελέσει και πάλι την αιχμή του δόρατος των Πειραιωτών, όπως συνηθίζει να λέει και όχι άδικα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αλλά ως τότε οι "ερυθρόλευκοι" καλούνται να βρουν λύσεις για να συνεχίσουν την πολύ καλή πορεία που έχουν πραγματοποιήσει παρά την ήττα από την Μπάμπεργκ.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ