EUROLEAGUE

Από συμπαίκτες, αντίπαλοι οι Ουίλτζερ και Πάνγκος

Από συμπαίκτες, αντίπαλοι οι Ουίλτζερ και Πάνγκος
AP PHOTO/ELAINE THOMPSON

O Ολυμπιακός κοντράρεται με την Ζάλγκιρις (20:00) και στην 15η "στροφή" της EuroLeague θα βρεθούν αντιμέτωποι οι παλιόφιλοι Κάιλ Ουίλτζερ και Κέβιν Πάνγκος. Τι τους συνδέει με τον αδερφό του Κιμ Τιλί και τον Γκάρι Μπελ του Άρη...

Οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο της EuroLeague ολοκληρώνονται στη Λιθουανία, όπου οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν την Ζάλγκιρις (20:00) με στόχο να πάρουν την 12η νίκη τους στην διοργάνωση και να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η αναμέτρηση μάλιστα έχει ξεχωριστό χαρακτήρα για τον Κάιλ Ουίλτζερ και τον Κέβιν Πάνγκος, οι οποίοι υπήρξαν συμφοιτητές και συμπαίκτες. Ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού άρχισε την θητεία του στο NCAA με το Kentucky (2011-13), με το οποίο το 2012 πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την ολοκλήρωσε με τα χρώματα του Gonzaga (2014-16). O γιος του άλλοτε σέντερ του Άρη, Γκρεγκ Ουίλτζερ μάλιστα την σεζόν 2014-15 ήταν συμπαίκτης με τον συμπατριώτη του και νυν γκαρντ της Ζάλγκιρις, Κέβιν Πάνγκος, αλλά και με τον Γκάρι Μπελ του Άρη.

Οι Κάιλ Ουίλτζερ και Κέβιν Πάνγκος θα ανταμώσουν για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι μετά τα κολεγιακά τους χρόνια, καθώς ο Καναδός πάουερ φόργουορντ την περασμένη σεζόν έκανε ένα πέρασμα από τους Χιούστον Ρόκετς και την G - League, ενώ ο νυν γκαρντ της Ζάλγκιρις το 2015 άρχισε την επαγγελματική καριέρα στην Ευρώπη για λογαριασμό της Γκραν Κανάρια. Οι δύο παίκτες, όμως, είχαν βρεθεί αντιμέτωποι και στο Summer League του 2016 και Κάιλ Ουίλτζερ τότε είχε... τιτιβίσει αστειευόμενος στον καλό του φίλο πως "παρότι θα είμαστε αντιμέτωποι την Παρασκευή, μπορείς να υποπέσεις σε μερικά λάθη και να μου κάνεις μερικές πάσες".

Από συμπαίκτες, αντίπαλοι οι Ουίλτζερ και Πάνγκος
AP PHOTO/ELAINE THOMPSON

Βέβαια, "δεσμούς" με το Gonzaga έχει και ο Κιμ Τιλί, καθώς στους Bulldogs αγωνίζεται ο αδερφός του, Κιλιάν που ακολουθεί τα βήματά του παρά το γεγονός πως δεν επέλεξε το πανεπιστήμιο της Γιούτα, όπως είχε πράξει ο λαβωμένος πάουερ φόργουορντ των Πειραιωτών.

Οι Κάιλ Ουίλτζερ και Κέβιν Πάνγκος με τον ρόλο που αναλογεί στον καθένα, θα προσπαθήσουν το βράδυ να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό και την Ζάλγκιρις αντίστοιχα να κλείσουν νικηφόρα τις υποχρεώσεις του για το 2017 στην EuroLeague και κατά την διάρκεια της αναμέτρησης θα αφήσουν εκτός παρκέ την φιλία τους. Ποιος θα τα καταφέρει; Θα το ξέρουμε σε λίγες ώρες...

Photo Credits: AP Photo/Elaine Thompson/Ted S. Warren

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ