EUROLEAGUE

Στην Octagon o Μιλουτίνοβ, ετοιμάζεται για το ΝΒΑ

BASKET LEAGUE / 3ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 3ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Λίγες εβδομάδες πριν ολοκληρωθεί η σεζόν 2017/18, ο Νίκολα Μιλουτίνοβ άλλαξε ατζέντη. Η κίνησή του έχει λογική, καθώς το καλοκαίρι θα ετοιμάσει τις βαλίτσες του για το ΝΒΑ.

Η φετινή του σεζόν, είναι σπουδαία. Από τους 4.4 πόντους πήγε στους 9.3, από τα 3.3 ριμπάουντ πήγε στα 5.8, από τα περίπου 13 λεπτά ανά αγώνα, πήγε στα σχεδόν 23 κι από τις 5.8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, έφτασε στις 14.8. Ο 23χρονος Σέρβος είναι μαζί με τον Γιαν Βέσελι οι δύο κορυφαίοι ψηλοί της κανονικής περιόδου της EuroLeague, όλα όμως δείχνουν πως η χρονιά που διανύουμε είναι η τελευταία του στην Ευρώπη.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ εκπροσωπείται πλέον από την Octagon Europe, όπως ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο ατζέντης Γιώργος Δημητρόπουλος.

" Χαρούμενος που ανακοινώνω την προσθήκη του Νίκολα Μιλουτίνοβ στην Octagon Europe. Επιλογή των San Antonio Spurs στον πρώτο γύρο του NBA Draft και ένας από τους κορυφαίους center στην EuroLeague. Καλώς ήλθες στην οικογένεια" έγραψε ο Δημητρόπουλος, η εταιρεία του οποίου θα διαπραγματευθεί το καλοκαίρι με τους Spurs για να κάνει ο Σέρβος το ταξίδι στις ΗΠΑ και να γίνει μέλος της ομάδας του Texas.

Με δεδομένο ότι τον Ιούλιο (τότε θα ανοίξει επίσημα η αγορά, τότε θα έχουν δικαίωμα να μιλήσουν οι δύο πλευρές) θα έχει περάσει η τριετία από την ημέρα που έγινε draft, o Μιλουτίνοβ μπορεί να διαπραγματευθεί από μηδενική βάση με τους Spurs. Δεν θα πληρωθεί, δηλαδή, τα χρήματα που προέβλεπε η θέση στην οποία τον πήραν οι Spurs (νούμερο 26), αλλά το ποσό που θα συμφωνήσει η εταιρεία που τον εκπροσωπεί με την ομάδα. Ίσως γι' αυτό να έμεινε φέτος στην Ευρώπη, καθώς μπορούσε να μετακομίσει πέρυσι στις ΗΠΑ και μάλιστα με μικρότερο buyout στον Ολυμπιακό. Αν το είχε κάνει, θα έπαιρνε πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που μπορεί να κερδίσει το καλοκαίρι. Επέκτεινε την συνεργασία του με τους Πειραιώτες, οι οποίοι ανέβασαν την ρήτρα αποδέσμευσής του και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε.

Πόσα μπορεί να διεκδικήσει; Σίγουρα ένα ποσό γύρω στα 10.000.000 ετησίως, ένα ποσό ανάλογο με αυτό που πήρε ο συμπατριώτης του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς για να υπογράψει πέρυσι τριετές συμβόλαιο με τους Sacramento Kings, τρία χρόνια μετά την επιλογή του στο NBA Draft. Αυτός που δεν περίμενε να περάσει η τριετία, ήταν ο Ντάριο Σάριτς, ο οποίος παίρνει φέτος 2.785.944 δολάρια και θα εισπράξει ακόμη 3.284.892 την περίοδο 2018/19.

Όπως κι αν έχει, η απόφαση του Μιλουτίνοβ να αλλάξει ατζέντη δείχνει πως το καλοκαίρι θα είναι γι' αυτόν πολύ "ζεστό". Αν ο 23χρονος Σέρβος μετακομίσει στους San Antonio Spurs, τότε ο Ολυμπιακός θα βάλει στα ταμεία του ένα σημαντικό ποσό (1.000.000 δολάρια) που θα τον βοηθήσει να τον αντικαταστήσει με έναν επίσης πρωτοκλασάτο ψηλό. Προς το παρόν, βέβαια, άπαντες συγκεντρώνονται στα playoffs της EuroLeague και αφήνουν τα υπόλοιπα για το μέλλον.

Για την ιστορία, εγγυημένο συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν έχουν στους Spurs οι LaMarcus Aldridge, Kawhi Leonard, Pau Gasol, Patrick Mills, Manu Ginobili, Derrick White, Dejounte Murray, ενώ player options έχουν οι Danny Green, Rudy Gay, Joffrey Lauvergne (αντί 1.656.092 δολαρίων).

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ