EUROLEAGUE

Αγραβάνης: "Παιχνίδι-παγίδα με την Λαμποράλ"

Αγραβάνης: "Παιχνίδι-παγίδα με την Λαμποράλ"
INTIME SPORTS

Ως παιχνίδι-παγίδα χαρακτήρισε την αναμέτρηση με την Λαμποράλ Κούτσα (27/11, 21:45) στη Βιτόρια, ο Δημήτρης Αγραβάνης, μέσω του Euroleague Greece.

Αποτελεί έναν από τους παίκτες στους οποίους θα στηριχτεί ο Ολυμπιακός στο μέλλον. Ο Δημήτρης Αγραβάνης βρίσκεται στη δεύτερη σεζόν στα "ερυθρόλευκα" και πλέον λογίζεται ως ένα από τα βασικά στελέχη του ρόστερ. Απέναντι στον ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση, έχοντας 11 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 τάπες σε 27 λεπτά.

Ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε στο Euroleague Greece για τις αλλαγές που υπάρχουν στον Ολυμπιακό με την έλευση του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αλλά και την δύσκολη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Φυσικά, όλα ξεκίνησαν από την αναμέτρηση που μόλις είχε ολοκληρωθεί. "Μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι με πολύ ενέργεια στο παιχνίδι μας", δήλωσε αρχικά, για να προσθέσει πως "ο ΠΑΟΚ ήταν αρκετά δυνατός στην άμυνα και έπαιζε στο όριο του φάουλ. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν τόσο καλοί στην επίθεση, όμως βρήκαμε τις λύσεις και στην διάρκεια του αγώνα ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να μας ακολουθήσει γιατί είχαμε περισσότερη ενέργεια και εκεί πιστεύω κρίθηκε και το παιχνίδι".

Αντιμετωπίσατε την αναμέτρηση ως παιχνίδι Euroleague;

"Βεβαίως. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Ο κόσμος ήταν κοντά μας και νιώθαμε πως παίζαμε σε παιχνίδι Euroleague. Γι' αυτό ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι. Με την Βαλένθια κάναμε μια μέτρια εμφάνιση, όμως απέναντι στον ΠΑΟΚ κάναμε πάλι ένα βήμα μπροστά και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε".

Με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο είστε αήττητοι. Τι έχει αλλάξει στην ομάδα;

"Θεωρώ πως έχει αλλάξει η νοοτροπία των παικτών. Όλοι ξεκινάμε από την άμυνα με περισσότερη ενέργεια και συγκέντρωση. Δίνουμε έμφαση στις μικρές λεπτομέρειες, που είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά και αυτό είναι το πιο βασικό που έχει αλλάξει ο coach Σφαιρόπουλος, μαζί με την ψυχολογία μας".

Σχετικά με εσένα τι αλλαγές έχεις δει;

"Εγώ έχω πει πως είμαι έτοιμος να παίζω. Πέρα από τον χρόνο συμμετοχής δεν έχει αλλάξει κάτι άλλο πιστεύω".

Ακολουθεί το παιχνίδι με την Λαμποράλ Κούτσα (27/11, 21:45). Οι αντίπαλοί σας δεν τα πηγαίνουν καλά. Αυτό για εσάς σημαίνει τίποτα;

"Αυτό το παιχνίδι είναι παγίδα γιατί μπορούμε εύκολα να πούμε πως η Λαμποράλ δεν παίζει καλά φέτος. Όμως, θα παλέψει απέναντι σε εμάς για να κερδίσει και να περάσει στην επόμενη φάση. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί για να πάρουμε τη νίκη".

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στη διοργάνωση με 6-0. Αυτό τι σημαίνει για εσάς;

"Δεν έχει σημασία το ρεκόρ. Πέρυσι επειδή ξεκινήσαμε με 20-0 κάποιοι πίστεψαν πως θα παίρναμε την Euroleague. Το σημαντικό είναι πως και στα καλά αλλά και στα άσχημα παιχνίδια μας να παίζουμε με πάθος και ενέργεια και εάν χάνουμε να "πέφτουμε" με ψηλά το κεφάλι και να μην παίζουμε φοβισμένα. Αυτό έχει αλλάξει, πλέον, και πιστεύω να διατηρήσουμε αυτό το πρόσωπο μέχρι το τέλος της σεζόν".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ