EUROLEAGUE

Ο Μπαμπούριν και η επιστροφή στο Νόβγκοροντ

Ο Μπαμπούριν και η επιστροφή στο Νόβγκοροντ

Ο Εβγκένι Μπαμπούριν είναι από τους παίκτες που έζησαν την εξέλιξη της Νίζνι από τις χαμηλές κατηγορίες της Ρωσίας, μέχρι την Euroleague. Γι αυτό -και άλλα πολλά- μίλησε στην Euroleague TV.

Μέσα σε δεκαπέντε χρόνια ζωής, η Νίζνι κατάφερε να αγωνιστεί στην Euroleague. Ξεπέρασε -άλλοτε εύκολα και άλλοτε δύσκολα- τα εμπόδια (βλ. χαμηλές κατηγορίες) που βρήκε μπροστά της και την Πέμπτη (12/2, 18:30) θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, για την 7η αγωνιστική του Top 16.

Ένας από τους παίκτες που βίωσαν την πρόοδο της ρωσικής ομάδας από τα χαμηλά στα (πολύ) ψηλά είναι ο Εβγκένι Μπαμπούριν. Μόνο που ο 27χρονος γκαρντ έπρεπε να φύγει (για λίγο), πριν επιστρέψει στο Νόβγκοροντ. Έπαιξε στην Τεμπ Σουμζ και το Βλαδιβοστόκ, ενώ το καλοκαίρι του 2012 γύρισε στο "σπίτι" του, για να ζήσει με τη Νίζνι τις μεγαλύτερες στιγμές της (μικρής) ιστορίας της.

" Γεννήθηκα στο Νόβγκοροντ και είμαι πραγματικά υπερήφανος τόσο για την πόλη και την ομάδα, που ξεκίνησε από χαμηλά και κατάφερε μέσα σε έξι χρόνια να αγωνιστεί στην Euroleague. Είμαι χαρούμενος που υπάρχει τόσο υψηλού επιπέδου μπάσκετ στο Νόβγκοροντ", εξηγεί μιλώντας στην Euroleague TV, πριν αναφερθεί στους λόγους της επιστροφής του.

Οι οποίοι αφορούσαν περισσότερο την τύχη και λιγότερο κάποιον σχεδιασμό από μέρους του. " Έψαχνα ομάδα από την πρώτη κατηγορία και απλά έτυχε να γυρίσω στην πόλη μου. Αυτή βέβαια δεν ήταν η προτεραιότητά μου. Απλά αναζητούσα ομάδα από το υψηλότερο επίπεδο", επισημαίνει.

Πριν μιλήσει για το μεταβατικό στάδιο μέχρι τα σαλόνια της Euroleague. Βλέπετε, δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη (πόσω μάλλον για έναν σύλλογο) να αλλάζει τόσο απότομα παραστάσεις. Και από τις μικρές κατηγορίες της Ρωσίας να συμμετέχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση: " Δεν ήταν εύκολη διαδρομή. Είχε πολλές δυσκολίες σε κάποια κομμάτια της. Ακόμα και στις μικρές κατηγορίες, είναι δύσκολο να τερματίσεις στην πρώτη θέση και να πάρεις την άνοδο. Όλοι στον σύλλογο, από τους παίκτες μέχρι τους υπαλλήλους, πέρασαν από αυτή τη διαδικασία και έφτασαν μέχρι το υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ".

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να μιλήσει για όσα έγιναν πέρσι στο Eurocup, εκεί όπου οι Ρώσοι έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά, πριν ολοκληρώσουν την παρουσία τους, μετά τον αποκλεισμό από τη Βαλένθια. Τι είχε να πει επ αυτού; " Μείναμε εντυπωσιασμένοι από το πως εξελίχθηκε η χρονιά, αλλά πάντα πιστεύαμε στους εαυτούς μας. Κερδίζοντας παιχνίδια στο Eurocup και τη VTB League απλά φτιάξαμε την ψυχολογία μας. Αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι δεν ήταν θαύμα όσα κάναμε, αλλά αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς που απέδωσε καρπούς", σχολίασε, για να τονίσει πως " πέρσι ερχόταν πολύς κόσμος στα παιχνίδια του Eurocup και καταλάβαμε πως κάτι καλό φτιαχνόταν. Νιώθαμε την υποστήριξή τους. Μας βοήθησε αρκετά όλο αυτό".

Τέλος, η ερώτηση που του έγινε (μάλλον φυσιολογικά βάσει της πορείας της Νίζνι) είχε να κάνει με το αν υπάρχει ταβάνι. Η απάντησή του αφορούσε το ότι " είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε το οτιδήποτε. Το μεγαλύτερο επίτευγμα μέχρι στιγμής είναι ότι αγωνιζόμαστε στην Euroleague. Είναι κάτι σπουδαίο για την πόλη και την ομάδα και φυσικά για όλους όσοι εργάζονται στον σύλλογο. Νομίζω πως έχουμε ήδη γράψει το όνομά μας στην ιστορία".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ