EUROLEAGUE

"Και με τον Τζόρνταν να έπαιζα, θα ήμουν αισιόδοξος"

"Και με τον Τζόρνταν να έπαιζα, θα ήμουν αισιόδοξος"

Ο Μουσταφά Σακούρ μίλησε στο Euroleague Greece για τον Ολυμπιακό, τον "θρύλο" Σπανούλη, για τη συνεργασία του με τον Ιβάνοβιτς ("υπάρχουν λίγοι σαν και αυτόν"), ενώ αποκάλυψε τη λατρεία που έχει για την Ελλάδα.

Η φετινή σεζόν για τη Νεπτούνας είναι κάτι παραπάνω από ξεχωριστή. Η ομάδα από την Κλαϊπέντα αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Euroleague. Έτσι, οι άνθρωποι της ομάδας φρόντισαν να την ενισχύσουν, διατηρώντας τον βασικό κορμό, παράλληλα. Μία από τις κινήσεις που έκαναν το περασμένο καλοκαίρι ήταν και ο Μουσταφά Σακούρ.

Ο 30χρονος γκαρντ αποκτήθηκε με σκοπό να δώσει το κάτι παραπάνω φέτος. Και τα έχει πάει περίφημα μέχρι στιγμής, έχοντας 9,6 πόντους και 3,6 ασίστ κατά μέσο όρο στην Euroleague. Ο Αμερικανός μίλησε στο Euroleague Greece για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (05/12. 21:45), την αποστολή που θα 'χει να αναλάβει τον Σπανούλη, τον Πανελλήνιο και τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από τη Νεπτούνας;

"Θα παίξουμε σκληρά και θα παλέψουμε ως ομάδα. Είναι δύσκολο παιχνίδι, παίζοντας με μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες, όμως θα παλέψουμε μέχρι τέλους".

Αντιμετωπίσατε τον Ολυμπιακό στην Κλαϊπέντα. Τι κρατάτε από εκείνο το παιχνίδι και τι έχει αλλάξει;

"Κρατήσαμε πολλά πράγματα. Δεν τα παρατήσαμε και δυσκολέψαμε πάρα πολύ τον Ολυμπιακό. Δείξαμε ότι ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί και πιστεύω πως κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας τη φετινή σεζόν".

Οι "ερυθρόλευκοι" είναι αήττητοι στο ΣΕΦ. Αυτό αποτελεί κίνητρο για εσάς;

"Δεν σκέφτομαι το αήττητο του Ολυμπιακό. Και από μόνο του το όνομα της ομάδας είναι κίνητρο. Είναι τεράστιος οργανισμός. Επίσης σίγουρο είναι ότι κάθε ομάδα που έρχεται εδώ, στην Αθήνα θέλει να κερδίζει. Το έργο μας, όμως, είναι πολύ δύσκολο και το ξέρουμε".

Θα κληθείς να μαρκάρεις τον Βασίλη Σπανούλη. Πόσο σημαντικό είναι για εσάς να τον σταματήσετε;

"Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για τον Ολυμπιακό. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι. Είναι ένας θρύλος για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να τον κρατήσουμε χαμηλά στην επίθεση, κάτι που δεν θα είναι εύκολο".

Ξεκινώντας τη σεζόν, περιμένατε να έχετε τρεις νίκες και να παλεύετε για πρόκριση στο Top 16;

"Προσωπικά πάντα το πίστευα, γιατί πιστεύω στην ομάδα. Πάντα είμαι αισιόδοξος με όποιον κι αν παίζω. Ακόμα κι αν αυτός που θα μαρκάρω είναι ο Μάικλ Τζόρνταν! Είμαστε ανταγωνιστικοί πιστεύω και σε κάθε παιχνίδι δυσκολεύουμε τον αντίπαλο. Θεωρώ πως κάνουμε καλή πορεία και μπορούμε να προκριθούμε στο Top 16".

Με τι θα είσαι ικανοποιημένος;

"Είμαι πολύ αισιόδοξος, οπότε όλοι οι στόχοι μου βρίσκονται πολύ ψηλά. Θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, να παίξουμε σπουδαίο μπάσκετ στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Euroleague και να κερδίζουμε κάθε αντίπαλο όποιος κι αν είναι αυτός. Από εκεί και πέρα, όλα θα γίνουν".

Η εμπειρία της Νεπτούνας πώς είναι;

"Η ζωή στην Κλαϊπέντα είναι ωραία. Είναι πολύ καλό που είμαι μέρος αυτής της ομάδας στην Euroleague και για όλους φέτος είναι κάτι ξεχωριστό η φετινή σεζόν. Έχουμε την στήριξη όλης της πόλης. Είναι κάτι που μας γεμίζει υπερηφάνεια".

Τι θυμάσαι από τη σεζόν σου στον Πανελλήνιο (2009-10);

"Απόλαυσα κάθε στιγμή που ήμουν εδώ. Η Αθήνα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Μια μέρα θα αγοράσω σπίτι εδώ και θα επισκέπτομαι συνεχώς τα νησιά. Κυρίως τη Σαντορίνη. Το φαγητό είναι πολύ ωραίο και το μέρος ξεχωριστό. Όσο για την ομάδα, ήμασταν ένα σύνολο πολύ καλών παικτών. Ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου".

Τη σεζόν 2008-09, στην Ταού Κεράμικα έπαιξες υπό τις οδηγίες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ένα σχόλιο;

"Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής πολύ έξυπνος. Καταλαβαίνει όσο λίγοι το παιχνίδι και είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη. Υπάρχουν λίγοι σαν αυτόν. Τον θεωρώ κορυφαίο προπονητή και κάθε ομάδα που προπονεί μόνο κερδισμένη μπορεί να είναι".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ