EUROLEAGUE

Ο αλτρουιστής κύριος Γκαϊλιους

Ο Ντεϊβίντας Γκαϊλιους μπορεί να αποτελεί το "βαρύ πυροβολικό" της Νεπτούνας, όμως σκέφτεται το κοινό καλό, όπως τόνισε στο Euroleague Greece.

Η Νεπτούνας είναι ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο στην καριέρα του Ντεϊβίντας Γκαϊλιους. Όχι μόνο γιατί είναι η ομάδα της πόλης από την οποία κατάγεται (Κλαϊπέντα), αλλά γιατί βρίσκεται στην τρίτη θητεία του σε αυτή. Η πρώτη ήταν τη διετία 2007-09, όταν ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του, ενώ η δεύτερη τη σεζόν 2012-13.

Στην τρίτη θητεία στην ομάδα της πόλης του, ο 26χρονος φόργουορντ την οδηγεί στην πρόκριση στο Top 16 της Euroleague, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο ίδιος μίλησε στο Euroleague Greece για τον ρόλο που έχει στο ρόστερ, τις απαιτήσεις του κόσμου, αλλά και την σχέση που έχει με τον προπονητή του, Κάζις Μακσβίτις.

Αρχικά, ο Λιθουανός φόργουορντ ρωτήθηκε για το ξεκίνημα της ομάδας στην διοργάνωση, απαντώντας πως "όλοι στην Κλαϊπέντα περίμεναν να κάνουμε καλή πορεία στη διοργάνωση. Μας δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη και εμείς θέλαμε να ανταποδώσουμε στο παρκέ. Είμαστε χαρούμενοι που τους κάνουμε περήφανους με τις εμφανίσεις μας".

Μπορεί να είναι εκ των κορυφαίων της ομάδας του στην Euroleague, έχοντας 13,6 πόντους, 4,3 ριμπάουντ, 2,6 ασίστ και 1,3 κλεψίματα, όμως παραμένει ταπεινός, όσον αφορά τον ρόλο που έχει: "Δεν σκέφτομαι αν είμαι ο ηγέτης της ομάδας ή όχι. Προέχει η ομάδα. Μπορεί κάποιος να πετύχει περισσότερους πόντους, κάποιος άλλος να πάρει περισσότερα ριμπάουντ. Αυτό που έχει σημασία είναι να πηγαίνει καλά η ομάδα και φυσικά να κερδίζει τα παιχνίδια. Η προσωπική εμφάνιση δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία".

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην ομάδα είναι η σχέση των παικτών με τον προπονητή, Κάζις Μακσβίτις. Όπως υπογραμμίζει ο 26χρονος, αυτές βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο: "Ο προπονητής βρίσκεται τρία χρόνια στην ομάδα. Είναι ένας από τους λόγους που η ομάδα πάει καλά. Είναι πολύ καλός προπονητής. Η σχέση μας είναι πολύ καλή, έως και φιλική. Υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και μας αρέσει να παίζουμε για εκείνον".

Αναφορικά με τον όμιλο στον οποίο μετέχει η ομάδα, αλλά και τον ρόλο που παίζει η έδρα για τους Λιθουανούς ξεκαθάρισε: "Όπως βλέπετε ο όμιλος είναι περίπλοκος. Έχουμε πιθανότητες να προκριθούμε στην επόμενη φάση και θα τις διεκδικήσουμε μέχρι τέλους. Η έδρα μας παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Όλοι οι φίλοι και η οικογένειά μας είναι εδώ και μας στηρίζουν. Είναι πιο εύκολο να παίζεις στην έδρα σου, παρά εκτός".

Όσο αλτρουιστής και ταπεινός είναι, άλλο τόση αισιοδοξία βγάζει σχετικά με πρόκριση της ομάδας του στο Top 16, ξεκαθαριζίοντας: "Είμαστε αισιόδοξοι. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα και πιστεύω πως θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση για το Top 16!".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ