EUROLEAGUE

In o Φόστερ, out ο Γκλαντίρ

In o Φόστερ, out ο Γκλαντίρ

Ο Σέργκι Γκλαντίρ θα προσφέρει τις υπηρεσίες του μόνο στους αγώνες της Ναντέρ στην Euroleague αφού ταλαιπωρείται συχνά από τραυματισμούς και ο κόουτς Πασκάλ Ντοναντιέ, δεν έχει την... πολυτέλεια να ρισκάρει στην γαλλική Λίγκα.

Ο Τζε'Κελ Φόστερ επέστρεψε πρόσφατα στις τάξεις της Ναντέρ και αρχικά επρόκειτο να συμμετάσχει μόνο στην Euroleague, με δεδομένο ότι οι πρωταθλητές Γαλλίας μετρούν ήδη έξι μη Γάλλους στο ρόστερ τους.

Βλέπετε, στη Γαλλία υπάρχει κανονισμός που ορίζει ως ανώτατο όριο τους πέντε ξένους στο ρόστερ της κάθε ομάδας για τις εγχώριες διοργανώσεις. Το πρόβλημα τραυματισμού του Σέργκι Γκλαντίρ στο γόνατο φαίνεται πως αλλάζει τα πλάνα του κόουτς Πασκάλ Ντοναντιέ, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του τον Ουκρανό μόνο στους αγώνες της EUroleague αφού έγινε η... τράμπα με τον Τζε'Κελ Φόστερ στα παιχνίδια της LNB. Μάλιστα ο Φόστερ αγωνίστηκε κανονικά στη χθεσινή νίκη (71-69) επί της Ορλεάν, έχοντας 4 πόντους με 2/3 δίποντα σε 16' συμμετοχής.

''Ο Σέργκι ταλαιπωρείται συχνά από τραυματισμούς, επομένως η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι κίνηση τακτικής αλλά υποχρεωτική. Δεν θέλαμε να μείνουμε με έναν παίκτη λιγότερο ως τα Χριστούγεννα. Θα ήταν πολυτέλεια να έχουμε εκτός γαλλικού πρωταθλήματος τον Λάιτι ή τον Φόστερ για τον Γκλαντίρ που είναι τραυματίας. Είναι εξαιρετικός παίκτης και περιμένουμε να είναι ξανά απόλυτα υγιής για να μας βοηθήσει!'' ανέφερε σχετικά ο κόουτς της Ναντέρ, Πασκάλ Ντοναντιέ.

Φέτος ο Γκλαντίρ μετράει 11.7 πόντους, 4.7 ριμπάουντ στη Γαλλία και 6.4 πόντους, 2.4 ριμπάουντ στην Euroleague για την πρωτάρα Ναντέρ που διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκρισή της στο TOP-16 της διοργάνωσης.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ