EUROLEAGUE

Η ζωή (στη Ναντέρ) είναι ωραία!

Η ζωή (στη Ναντέρ) είναι ωραία!

Ο Αλί Τραορέ δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχής, για την απόφαση του να υπογράψει στη Ναντέρ "που ως νέα στη Euroleague είναι ένα βήμα πριν το ΤΟΡ16". Αυτό το βήμα, πρέπει να το κάνει στην πλάτη της Μπαρτσελόνα. Ξανά.

Αν τον ρωτάτε, πιο ευτυχισμένος δεν έχει ξανανιώσει "Είμαι σε ομάδα της Euroleague, επέστρεψα στη χώρα μου και ζω στη Γαλλία. Η ζωή είναι ωραία" λέει ο Αλί Τραορέ, στο euroleague.sport24.gr, αποκαλύπτοντας και κάποιες άλλες παραμέτρους που συμβάλουν στο γενικότερο ενθουσιασμό του.

Η συζήτηση εξήγησε με το "θα ήθελα να μας εξηγήσεις δυο πράγματα για τη Ναντέρ, διότι τηρουμένων των αναλογιών είναι η έκπληξη της φετινής Euroleague". Μας διέκοψε, με το χαρακτηριστικό γέλιο του (είναι όσο βροντερή είναι η παρουσία του), για να μας θυμίσει ότι "ακόμα δεν έχουμε προκριθεί. Έχουμε και άλλη δουλειά να κάνουμε".

Η ταξιδιώτισσα άμυνα

Αναπροσαρμόσαμε τα δεδομένα και συνεχίσαμε με το "ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι της περισσότερο από απλά αξιοπρεπούς πορείας σας, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που δείχνετε να διασκεδάζετε τη συνύπαρξη σας στο παρκέ;". "Είμαστε μια μεγάλη παρέα", διαβεβαίωσε, " ξέρω πως θα ακουστεί κλισέ, αλλά πραγματικά περνάμε πολύ ωραία μεταξύ μας. Έχουμε πολύ καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια και σε αυτό βοηθά το γεγονός ότι έχουμε πολλούς Γάλλους παίκτες, ενώ και οι ξένοι είναι πολύ καλά παιδιά. Πέραν των όσων συμβαίνουν και αφορούν την ομάδα, περνάμε και πολύ χρόνο μαζί, εκτός γηπέδου". Εντός τώρα, των τεσσάρων γραμμών " έχουμε συμφωνήσει πως για να έχουμε τύχη πρέπει να παίζουμε καλή άμυνα. Αυτή μπορεί να σε ταξιδέψει παντού".

Το καλό ματσάρισμα

Από την πρεμιέρα της φετινής Euroleague και το ματς με την ΤΣΣΚΑ που κρίθηκε στο τέλος, η Ναντέρ φρόντισε να ενημερώσει πως δεν θα ήταν ο σάκος του μποξ στον Α' όμιλο, που θα τον χαρακτηρίζατε και ως τον πιο δύσκολο της διοργάνωσης, όταν προέκυψε από την κλήρωση (με τους ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα και Φενέρμπαχτσε να κάνουν παρέα). Το βράδυ όμως, που οι Γάλλοι επικέντρωσαν πάνω τους τα βλέμματα όλης της Ευρώπης, ήταν αυτό που νίκησαν την Μπαρτσελόνα. "Το πιστεύεις ή όχι, πιστεύαμε σε αυτή τη νίκη. Ξέραμε πως μπορούμε να τη ματσάρουμε. Για να νικήσουμε, έπρεπε να παίξουμε γρήγορα και επιθετικά. Επιδίωξη μας ήταν να είμαστε κοντά στο σκορ, στην τέταρτη περίοδο, ώστε να κλέψουμε τη νίκη". Και την έκλεψαν, μαζί με τις εντυπώσεις.

Η ανασφάλεια που έγινε αυτοπεποίθηση

Όπως κυλούσαν οι αγωνιστικές στη Euroleague, η Ναντέρ εμπλούτιζε τις εικόνες και τις εμπειρίες " και εκεί που αρχικά αισθανόμασταν, όχι φοβισμένοι, αλλά ανασφαλείς, διαπιστώσαμε ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε τα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης. Αρκεί να παίζαμε επιθετικά. Κάτι που κάναμε σε όλα τα ματς, εκτός στο εκτός με την Παρτίζαν. 'Η μάλλον σβήστο αυτό. Εκτός με την Παρτίζαν, γενικά! Όσο περνούσε ο καιρός, η αυτοπεποίθηση μας αυξανόταν. Πιστεύαμε πραγματικά, πως μπορούμε να παλέψουμε όλα τα ματς, ακόμα και σε αυτά που χάναμε με διαφορές. Αυτό είναι το πνεύμα των παικτών μας. Πιστεύουμε στη νίκη, μέχρι τέλους".

Η εξαίρεση του κανόνα

Παραδόξως, δεν ήταν η ΤΣΣΚΑ που δημιούργησε το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Ναντέρ. Ούτε η Φενέρμπαχτσε. Μηδέ η Μπαρτσελόνα. Ήταν η Παρτίζαν. " Μας διέλυσαν! Είμαστε ίδιου τύπου ομάδες και δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στο δικό τους επιθετικό παιχνίδι. Αυτό που έγινε στο εντός έδρας ματς, ήταν απίστευτο. Στο Βελιγράδι δεν είχαμε καμία τύχη". Ποιο είναι το πρόβλημα που δεν έχει επιτρέψει στους Σέρβους να κάνουν κάτι φέτος; " Η απώλεια του Βέστερμαν. Όταν τον έχασαν (με τραυματισμό), έχασαν την ισορροπία τους".

Το καθαρό ταλέντο της Φενέρ

Με τη Φενέρμπαχτσε όλα τα ενδεχόμενα ήταν "ανοιχτά" μέχρι τα μέσα της τελευταίας περιόδου. Τότε... τα πάντα χάθηκαν για τη Ναντέρ. "Ε ίναι ομάδα με καθαρό ταλέντο, διαθέτουν παίκτες πραγματικά υψηλού επιπέδου σε χαρίσματα. Καταφέραμε να μείνουμε κοντά τους και χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να μας "καθαρίσουν". ήταν απίστευτο! Ειλικρινά δεν κατάλαβα τι έγινε. Ήταν ένα... μπαμ. Ήταν τελείως τρελό αυτό που συνέβη. Σκόραραν από παντού". Γενικότερα, για τη Φενέρ είχε να πει ότι " είναι καινούργια ομάδα, αλλά η παρουσία του Ομπράντοβιτς στον πάγκο της διασφαλίζει πως θα γίνεται καλύτερη όσο περνά ο καιρός".

Το "σκούπισμα" της Μπαρτσελόνα

Την Παρασκευή (6/12) η Μπαρτσελόνα θα επισκεφτεί το Παρίσι, με στόχο φυσικά την εκδίκηση (που ανήκει στο ευρύτερο πλαίσιο της ανάγκης που έχει για τη νίκη), με τους γηπεδούχους... να 'χουν γνώση. " Δεν παραιτούμαστε! Δεν θα το κάνουμε μέχρι τέλους. Το παιχνίδι με την "Μπάρτσα" είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί χρειαζόμαστε τουλάχιστον μια νίκη για να προκριθούμε. Διαφορετικά, θα βρεθούμε σε διαδικασία αγώνων "do or die" και αυτό είναι κάτι που δεν θέλουμε. Για αυτό επικεντρωνόμαστε στους Ισπανούς". Αν μη τι άλλο, ξέρουν τι να κάνουν με δαύτους...

Ο γιος του αφεντικού

Ένας από τους λόγους που οι παίκτες της Ναντέρ κάνουν καλά τη δουλειά τους (πάντα δεδομένων των συνθηκών), όπως απολαμβάνουν το παιχνίδι, είναι ο προπονητής τους Πασκάλ Ντοναντιέ. " Το ξέρεις ότι είναι ο γιος του αφεντικού;", ρωτά ο Τραορέ, πριν τον ενημερώσουμε πως έχει γίνει ήδη θέμα στο euroleague.sport24.gr. "Επί της ουσίας, πρόκειται για οικογενειακή ομάδα. Και ο αδελφός του κόουτς εργάζεται για το σύλλογο, ο οποίος ανήκει στον πατέρα τους". Βέβαια, τίποτα δεν χαρίστηκε από τον μπαμπά στο γιο. " Κάθε άλλο. Ο κόουτς ανέλαβε την ομάδα, όταν ήταν σε ερασιτεχνική κατηγορία και την έφτασε στη Euroleague. Πάνω από όλα είναι καλός άνθρωπος, κάποιος που μπορείς να εμπιστευτείς. Είναι και ωραίος τύπος. Και ξέρεις ότι είναι σημαντικό να περνάς καλά στις προπονήσεις. Εμείς γελάμε διαρκώς, αλλά την ίδια ώρα ο προπονητής μας ξέρει πώς να μας χειρίζεται, ώστε να μη χάνουμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Ξέρει πολύ μπάσκετ και αυτός και οι συνεργάτες του", όπως διαπίστωσαν φέτος όλοι.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ