EUROLEAGUE

Βρίσκει σε τοίχο η Μακάμπι Τελ Αβίβ

Βρίσκει σε τοίχο η Μακάμπι Τελ Αβίβ

Οι πιέσεις που ασκεί η Μακάμπι Τελ Αβίβ για τον κανονισμό των ξένων παικτών είναι μεγάλες, βρίσκει όμως μεγάλα εμπόδια για να περάσουν οι προτάσεις της. Διάψευση για είσοδο στην Aba Liga!

Μπορεί να αποκλείστηκε για μια ακόμη χρονιά από τα playoffs της EuroLeague, η Μακάμπι Τελ Αβίβ κατάφερε όμως να βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής την Κυριακή του Πάσχα (8/4) χάρη στην ανακοίνωση που εξέδωσε .

Η απόφαση της "ομάδας του λαού" περί αναδιαμόρφωσης του ρόστερ για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, με δύο διαφορετικές συνθέσεις για τις εντός και τις εκτός των συνόρων υποχρεώσεις την έχει αναγάγει στο Νο1 θέμα ανά την Ευρώπη. Οι πιέσεις που ασκεί η διοίκηση του ιστορικού συλλόγου (έμμεσα και άμεσα) δεν... πιάνουν τόπο όμως.

Την Τετάρτη (11/4) πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη μεταξύ των συλλόγων της Winner League και της ηγεσίας της, με θέμα συζήτησης την απόφαση της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Δυστυχώς όμως για την ομάδα του Νέβεν Σπάχια δεν παρατηρήθηκε το παραμικρό βήμα προόδου -προς την κατεύθυνση που την ευνοεί. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το πλάνο που παρουσίασαν οι διοικούντες τον σύλλογο του Τελ Αβίβ δεν έτυχαν ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης.

Η πλειοψηφία των υπόλοιπων διοικήσεων έκανε λόγο για απόφαση που θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, δίχως όμως να παρουσιαστεί κάποιο εναλλακτικό πλάνο από μέρους τους. Κι όλα αυτά, ενώ την Κυριακή (15/4) είναι προγραμματισμένη συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της Λίγκας με την Ένωση Παικτών του Ισραήλ, με τη δεύτερη να παρουσιάζεται ξεκάθαρη στις θέσεις της: δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο ελάχιστο για την υπάρχουσα κατάσταση, ήτοι δεν πρόκειται να συναινέσει σε ενδεχόμενη αύξηση των ξένων παικτών ή της υποχρεωτικής παρουσίας δύο γηγενών στην πεντάδα ανά πάσα ώρα και στιγμή στα παιχνίδια.

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή της στα social media, η Μακάμπι Τελ Αβίβ έσπευσε να διαψεύσει άμεσα τα σενάρια περί προσπάθειας ένταξής της στην Aba Liga. " Τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν παρουσιαστεί πληθώρα λανθασμένων ειδήσεων και πληροφοριών αναφορικά με την είσοδο της ομάδας στην Αδριατική Λίγκα. Η συγκεκριμένη προοπτική δεν έχει καν υπάρξει ως σκέψη. Για οτιδήποτε νεότερο προκύψει, με στόχο την αποφυγή οποιουδήποτε τέτοιου λάθους, η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα ενημερώσει άμεσα και έγκυρα τους φιλάθλους της", αναφέρει η επίσημη τοποθέτηση της "ομάδας του λαού".

Βρίσκει σε τοίχο η Μακάμπι Τελ Αβίβ
TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ