EUROLEAGUE

Βίκτορ Ραντ: Η ΑΕΚ τον ήθελε, η Μακάμπι τον... απολαμβάνει

Βίκτορ Ραντ: Η ΑΕΚ τον ήθελε, η Μακάμπι τον... απολαμβάνει

Ο Βίκτορ Ραντ φρόντισε να δώσει τα διαπιστευτήριά του σε Αθήνα και Μόσχα, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για φέτος. Το EuroLeague Greece γράφει για τον 25χρονο φόργουορντ, για τον οποίο πάλεψε η ΑΕΚ και... ενδιαφέρθηκαν οι "αιώνιοι".

Το όνομα του Βίκτορ Ραντ θα γίνει ευρέως γνωστό στην ευρωπαϊκή επικράτεια τη φετινή αγωνιστική περίοδο, από την άποψη πως ο 25χρονος φόργουορντ φοράει τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, αγωνιζόμενος πλέον στην EuroLeague. Μη νομίζετε πάντως ότι ο απόφοιτος του South Florida δεν έχει ήδη καταφέρει να "βάλει" το όνομά του στα χείλη πολλών scouts, agents και προπονητών. Ας όψονται οι εντυπωσιακές εμφανίσεις που έκανε πέρσι, με τη φανέλα της Νίζνι εντός κι εκτός ρωσικών συνόρων, όταν είχε 15.8 πόντους, 6.7 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ στο Eurocup.

Μοιραία, ήταν ο MVP της ρωσικής ομάδας στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, δίχως όμως να καταφέρει να την οδηγήσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Αυτό δεν αποτέλεσε όμως πρόβλημα για τον ίδιο, από την άποψη πως... δικαιώθηκε για όσα έκανε στο παρκέ, κερδίζοντας ένα πολύ καλό συμβόλαιο με την "ομάδα του λαού".

Όσοι παρακολούθησαν τα φιλικά της ισραηλινής ομάδας σε Αθήνα και Μόσχα αντιλήφθηκαν πως πρόκειται για λαβράκι. Το μπλοκ που έκανε στον Γιάννη Μπουρούση , στο φινάλε της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο "Gomelsky Cup" είναι ένα δείγμα των ικανοτήτων του. Δεν ήταν όμως μόνο αυτή. Καλές άμυνες, ριμπάουντ και καρφώματα συνέθεσαν το παζλ της παρουσίας του Αμερικανού, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να φοράει τη φανέλα της... ΑΕΚ, την περσινή αγωνιστική περίοδο. Κι όμως!

Το Sport24.gr είχε αποκαλύψει τον Φεβρουάριο το έντονο "κιτρινόμαυρο" ενδιαφέρον για τον παίκτη . "Την ώρα που οι άνθρωποι της ομάδας έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Τορίν Γκριν με σκοπό την επιστροφή του στην ΑΕΚ, τα "κίτρινα" ραντάρ δεν σταματούν να δουλεύουν... στο "κόκκινο". Η ανάγκη μεταγραφικής ενίσχυσης είναι, άλλωστε, μεγάλη με τις πληροφορίες του Sport24.gr να αναφέρουν πως ο Γιούρι Ζντοβτς έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Βίκτορ Ραντ για τις δύο θέσεις των φόργουορντ", ανέφερε χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.

Η επιθυμία του Γιούρι Ζντοβτς όμως δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Κυρίως γιατί ο παίκτης δεν ήταν διαθέσιμος να αφήσει το Νόβγκοροντ για την Αθήνα, εκείνη την εποχή. Ο λόγος; Έχοντας "δέσει" με τη φιλοσοφία του Άιναρς Μπαγκάτσκις δεν υπήρχε λόγος να πάρει το ρίσκο και να αποχωρήσει για μια ομάδα που δεν αγωνιζόταν στην EuroLeague. Αυτό είχε θέσει άλλωστε ως προτεραιότητα, σε περίπτωση που άλλαζε χώρα στην Ευρώπη. Δευτερευόντως είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του πως η αγορά του ΝΒΑ παρέμενε ανοιχτή και (προφανώς!) ήταν κάτι παραπάνω από πρόθυμος να μπει στο αεροπλάνο με προορισμό τις ΗΠΑ, για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Βίκτορ Ραντ: Η ΑΕΚ τον ήθελε, η Μακάμπι τον... απολαμβάνει

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έκανε αυτά που όφειλε, ρώτησε για τον παίκτη, αλλά η απάντηση που πήρε (και) από τη διοίκηση της ρωσικής ομάδας ήταν αρνητική. Οπότε, με 0/2 (από παίκτη και ομάδα) δεν μπορούσε να κάνει το "μπαμ" και να φέρει στο ΟΑΚΑ έναν εκ των κορυφαίων φόργουορντ του Eurocup και της VTB League την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Το όνομά του πάντως παρέμεινε στα ελληνικά μπλοκάκια. Όχι σε αυτό της ΑΕΚ, αλλά σε εκείνα των "αιωνίων". Με άριστες περγαμηνές άλλωστε, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Μόνο που δεν προχώρησε σε κάτι παραπάνω, πέραν του φιλολογικού ενδιαφέροντος. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο κι ο Παναθηναϊκός εξέφρασαν το κατ' αρχήν ενδιαφέρον τους για τον παίκτη, αλλά δεν έκαναν κάτι παραπάνω από αυτό. Έμειναν στην απλή επιθυμία να μάθουν περισσότερα για το status του παίκτη, δίχως να καταθέσουν επίσημη πρόταση για την απόκτησή του.

Οι "ερυθρόλευκοι" εστίασαν άλλωστε στον Οκάρο Ουάιτ, δίχως να καταφέρουν να τον υπογράψουν, ενώ οι "πράσινοι" πήγαν σε πιο... έτοιμες λύσεις, εστιάζοντας σε παίκτες με εμπειρία από την EuroLeague (βλ. Τόρνικε Σενγκέλια, Ντιμίτρις Νίκολς).

Κάπως έτσι, κι αφού ο Κουίνσι Μίλερ την... πάτησε άσχημα στη διάρκεια αγώνα που έδωσε με φίλους του στις ΗΠΑ, η Μακάμπι Τελ Αβίβ έκανε άμεσα κίνηση για την απόκτησή του. Κι όπως αποδεικνύεται μέχρι στιγμής, ο Έρεζ Εντελστάιν μπορεί να νιώθει σίγουρος ότι η ομάδα του δεν θα έχει το παραμικρό αγωνιστικό κενό στις δύο θέσεις των φόργουορντ. Τα πρώτα δείγματα γραφής καταδεικνύουν πως... ουδέν κακό αμιγές καλού για την "ομάδα του λαού" που έχει στις τάξεις της έναν από τους πλέον θεαματικούς παίκτες της EuroLeague.

Θα το διαπιστώσετε όλοι, φέτος!

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ