EUROLEAGUE

Του αρέσει να αλλάζει το παιχνίδι!

Του αρέσει να αλλάζει το παιχνίδι!

Ο MVP του Απρίλη, Άλεξ Τάιους μιλά για τον εαυτό του, τη Μακάμπι και τι θέλει να κάνει στο Final Four του Μιλάνου.

Είναι ο άνθρωπος που κάνει τη ζωή της Μακάμπι πιο εύκολη. Γιατί άπαξ και φτάσει η μπάλα στα χέρια του, στο σωστό σημείο, δεν έχει σταματημό.

Είναι και αυτός που κάλυψε το -μεγάλο- κενό, το οποίο δημιουργήθηκε στο ρόστερ των Ισραηλινών, μετά τον τραυματισμό του Σον Τζέιμς. Τι άλλο είναι ο Άλεξ Τάιους; Ο MVP της Euroleague, για το μήνα Απρίλιο.

Ο δεύτερος πολυτιμότερος παίκτης της "ομάδας του λαού" στα play offs (μετά τον Ρίκι Χίκμαν), ήταν και ο δεύτερος σκόρερ στην τελική ευθεία για το Final Four (54π., με τον Χίκμαν να 'χει δώσει 66), ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό, πριν καν πάει να δουλέψει στο Ισραήλ. Την ιστορία του μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ.

Για να ακούσετε τον ίδιο να μιλά για τον εαυτό του, δεν έχετε παρά να ακούσετε τι είχε να πει στο video του Weekly Show. Αν πάλι, προτιμάτε να διαβάσετε όσα δήλωσε, να σας ενημερώσουμε πως για αυτό είμαστε εμείς εδώ.

" Μεγάλωσα στο St. Lοuis του Μιζούρι και αρχικά, όταν ήμουν 8-9 χρόνων, ασχολήθηκα με το baseball, το football και το basketball. Συνέχισα να παίζω τα πάντα, έως ότου έφτασα στο high school. Εκεί αφοσιώθηκα στο μπάσκετ".

Οι παιδικές του αναμνήσεις " είναι με τον πατέρα μου, να παίζουμε μπάσκετ. Ήταν ο πρώτος που μου δίδαξε το σπορ, που έβαλε την μπάλα στα χέρια μου και πάντα είχε χρόνο να παίξουμε παρέα. Κάποια στιγμή, έβαλε και μια μπασκέτα στην αυλή του σπιτιού και τότε άρχισαν να έρχονται οι φίλοι μου και να παίζουμε έως το βράδυ".

Το παιχνίδι που προτιμά είναι αυτό κοντά στη στεφάνη. " Ένα από τα πλεονεκτήματα που έχω, είναι ότι είμαι πολύ αθλητικός. Είμαι πολύ καλός στο να τελειώνω τις φάσεις, να παίρνω ριμπάουντ, να ρίχνω τάπες, να έχω την ευκαιρία να αλλάξω το παιχνίδι".

Αν βέβαια, ήταν όλα τόσο απλά, θα τα έκαναν και όλοι. " Πολλά εξαρτώνται από το timing, από το να βρίσκεσαι στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή, εκεί που είναι ο τύπος που θα σουτάρει. Να νιώσεις πότε θα κάνει το άλμα ή πότε θα αλλάξει σουτ. Είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να σου μάθει κάποιος και νιώθω πολύ υπερήφανος που το κατέχω".

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με την Αρμάνι, έκανε το Mediolanum Forum να... σιγήσει, με back to back φάσεις που είχαν ως συνέπεια το break. Η πρώτη αφορούσε τον Λάνγκφορντ "και γνώριζα ότι το πιθανότερο θα ήταν να πάρει αυτός το σουτ. Τον είδα να ξεκινά το drive και προσπάθησα να πηδήσω όσο πιο ψηλά μπορούσα, να σηκώσω το χέρι μου όσο πιο ψηλά γινόταν, για να πέσει πάνω στην μπάλα. Ήμουν τυχερός... και τη συνάντησα".

Ακολούθως, τελείωσε ιδανικά την επίθεση των Ισραηλινών " μετά την εκπληκτική πάσα του Ράις, ο οποίος ξέρει πού πρέπει να στείλει την μπάλα, για να είναι ιδανικά για εμένα. Ήταν κάτι που έγινε πάρα πολύ γρήγορα. Μου έδωσε την καλύτερη δυνατή πάσα και εγώ την έστειλα εκεί που έπρεπε. Ήταν πολύ όμορφο". Στο video μπορείτε να δείτε αυτήν την πτήση.

Προ του Final Four, αυτό που είχε να πει ήταν " είμαστε μια παρέα, νιώθουμε αδέλφια και περνάμε υπέροχα εκτός γηπέδου. Ίσως αυτό να μας βοηθά να έχουμε καλή επικοινωνία και εντός του παρκέ" και αυτό τους κάνει ικανούς για όλα.

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ