EUROLEAGUE

"Τιμή μας να βρισκόμαστε στο τουρνουά του Διαμαντίδη"

"Τιμή μας να βρισκόμαστε στο τουρνουά του Διαμαντίδη"

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα συμμετάσχει στο τουρνουά που διοργανώνει ο Παναθηναϊκός για να τιμήσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη με τους Ισραηλινούς να "υποκλίνονται" στον πρώην αρχηγό του "τριφυλλιού"

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποφάσισε να ρίξει τους τίτλους τέλους σε μία τεράστια καριέρα με τον Παναθηναϊκό να αποφασίζει να τον τιμήσει με ένα τουρνουά (16-17 Σεπτεμβρίου), στο οποίο θα συμμετάσχουν Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μπαρτσελόνα. Ο 36χρονος πρώην αρχηγός του "τριφυλλιού" στη μακρά καριέρα του αντιμετώπισε πολλές φορές την ομάδα του Ισραήλ και η εκτίμηση που υπάρχει προς το πρόσωπο του είναι δεδομένη.

Αυτός ο σεβασμός κι η εκτίμηση απεικονίζεται και στα λόγια του προπονητή της Μακάμπι, Έρεζ Έντελστεϊν, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: " Είμαστε χαρούμενοι που θα συμμετάσχουμε σε ένα τουρνουά αφιερωμένο στον Δημήτρη Διαμαντίδη. Δεν διστάσαμε ούτε στιγμή όταν μας έγινε η πρόσκληση. Είναι τιμή μας και ανυπομονούμε να εκπροσωπήσουμε τους φιλάθλους μας, οι οποίοι πάντα γνωρίζουν πως να εκτιμούν σπουδαίους παίκτες όπως ο Διαμαντίδης. Αυτό, άλλωστε, αποδείκτηκε από το χειροκρότημα που λάμβανε παρότι ερχόταν ως αντίπαλος. Για εμάς αυτό το τουρνουά είναι μία καλή ευκαιρία να προετοιμαστούμε για μία μακρά και σκληρή σεζόν. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα δημιουργήσει φοβερή ατμόσφαιρα".

Από την πλευρά των παικτών ο αρχηγός της Μακάμπι, Γκάι Πνίνι, υποστήριξε: " Ο Διαμαντίδης έχει μακρά και πλούσια ιστορία εναντίον της Μακάμπι. Τον κερδίσαμε, μας κέρδισε και μπορώ να σας ως ένας παίκτης που τον αντιμετώπισε πολλές φορές ότι υπήρχε πάντα ένας σεβασμός καθώς είναι ένας πραγματικός νικητής, ένας παγκοσμίου κλάσης αμυντικός και ένα τρομερό μπασκετικό μυαλό".

* Στο πλαίσιο του τουρνουά η Μακάμπι στις 16 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει (21:00) τον Παναθηναϊκό και την επόμενη ημέρα (17/9) την Μπαρτσελόνα (18:30).

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ