EUROLEAGUE

Ο Πάργκο κι ο... χαμένος εαυτός του

Ο Πάργκο κι ο... χαμένος εαυτός του

Ο Τζέρεμι Πάργκο επέστρεψε ορεξάτος στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Διαβάστε για τον βραχύσωμο Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος έχει να αποδείξει πολλά.

Η Μακάμπι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή Euroleague. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης επικράτησε εύκολα, στη "Nokia Arena" της Λιμόζ με 92-76, εκμεταλλευόμενη πλήρως τον παράγοντα έδρα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν, δίχως αμφιβολία, ο Τζέρεμι Πάργκο. Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος επέστρεψε στην "ομάδα του λαού" μετά τη σεζόν 2010-11, σε 34 λεπτά πέτυχε 20 πόντους με 6/9 δίποντα, 1/6 τρίποντα και 5/6 βολές, ενώ μοίρασε 9 ασίστ και μάζεψε 3 ριμπάουντ σε μία... μεγαλειώδη παράσταση.

Μάλιστα σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της αναμέτρησης, έδειξε πως δεν νοιάζεται για τις ατομικές του επιδόσεις, αλλά για το κοινό καλό. "Θέλαμε να εμφανιστούμε δυνατοί, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να πάρουμε τη νίκη στην έδρα μας", ήταν τα πρώτα λόγια του Αμερικανού, ο οποίος πρόσθεσε ότι "έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα, έτσι θέλαμε να βγούμε και να πάρουμε μια μεγάλη νίκη".

Ο 26χρονος γκαρντ έδειξε και από τα φιλικά πως θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς της φετινής Μακάμπι Τελ Αβίβ. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως στην αναμέτρηση με τους Brooklyn Nets στο "Barclay's Center" ο άσος της Μακάμπι "άγγιξε" το νταμπλ-νταμπλ, καθώς πέτυχε 27 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ.

Την σεζόν 2010-11 ο Αμερικανός ήταν ο ηγέτης της ομάδας που έφτασε μέχρι τον τελικό της Euroleague, με τον Παναθηναϊκό να αποδεικνύεται ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους Ισραηλινούς (78-70). Εκείνη τη σεζόν οι μετοχές του Αμερικανού ανέβηκαν κατακόρυφα στο μπασκετικό χρηματιστήριο. Σε τέτοιο βαθμό, που το όνομά του ακούστηκε μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού, με τους Memphis Grizzlies να εμπιστεύονται τις ικανότητές του.

Το πέρασμα από το ΝΒΑ και η επιστροφή στην Ευρώπη

Έχοντας ολοκληρώσει μια εξαιρετική σεζόν στην Euroleague, στην οποία μέτρησε κατά μέσο 13 πόντους, 3,5 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ και 1 κλέψιμο, ο 28χρονος γκαρντ έκανε το... μεγάλο άλμα για το ΝΒΑ την επόμενη σεζόν (2011-12). Στις "αρκούδες", ωστόσο δεν πήρε τις ευκαιρίες που θα περίμενε και σε 44 παιχνίδια που αγωνίστηκε είχε 2,9 πόντους, 0,8 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ κατά μέσο όρο.

Η επόμενη σεζόν τον βρήκε στο Cleveland, με τους Cavaliers να του δίνουν την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του. Σε 25 παιχνίδια που αγωνίστηκε με τους "Ιππότες", πριν μείνει ελεύθερος από την ομάδα, είχε 7,8 πόντους, 1,3 ριμπάουντ, 2,6 ασίστ, στους καλύτερους αριθμούς του στην Αμερική. Το πέρασμά του από την Philadelphia και τους Sixers ήταν... τραυματικό, μιας και σε 14 παιχνίδια είχε 4,9 πόντους, 1 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ. Έτσι, ο βραχύσωμος γκαρντ πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την Ευρώπη.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν έχασε την ευκαιρία να τον προσθέσει στο ρόστερ της, ποντάροντας στη δίψα του για διάκριση. Στον ένα χρόνο που έμεινε στη Μόσχα, ωστόσο, δεν κατάφερε να προσφέρει σημαντικά. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως υπήρχαν παιχνίδια στα οποία ο Έτορε Μεσίνα τον άφηνε για 40 λεπτά στον πάγκο. Για την ιστορία, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε 5 πόντους, 1 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ ανά παιχνίδι.

Η επιστροφή

Η καριέρα του βρισκόταν σε... οριακό σημείο, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, ωστόσο, δεν έχασε την ευκαιρία να ποντάρει και πάλι σε αυτόν. Ο Αμερικανός είχε μείνει ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και οι Ισραηλινοί δεν έχασαν την ευκαιρία να τον κάνουν και πάλι δικό τους.

Η αποστολή του είναι φέτος αρκετά δύσκολη. Πρέπει να... μπει στα παπούτσια του MVP του Final Four του Μιλάνου, του Τάιρις Ράις. Μέχρι στιγμής, τα έχει πάει περίφημα, σε ένα περιβάλλον το οποίο τον ξέρει και τον αγαπάει... Κι αυτό είναι το σημαντικότερο.

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ