EUROLEAGUE

Ντεσόν Τόμας: Ο παίκτης "κλειδί" της Μακάμπι

Ντεσόν Τόμας: Ο παίκτης "κλειδί" της Μακάμπι
FACEBOOK/MACCABI TEL AVIV BASKETBALL

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει επιστρέψει στο προσκήνιο, κι ένας από τους βασικούς λόγους είναι ο Ντεσόν Τόμας. Το Sport24.gr γράφει για την προσφορά του Αμερικανού φόργουορντ.

Στο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η Μακάμπι Τελ Αβίβ μπήκε στο παρκέ με την ταμπέλα του αουτσάιντερ. Στα πρώτα λεπτά δεν μπορούσε να περιορίσει την ομάδα του Πάμπλο Λάσο, ωστόσο στη συνέχεια επέβαλε τον ρυθμό της κι έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα με 90-83 . Ένας εκ των πρωταγωνιστών ήταν ο Ντεσόν Τόμας.

Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν ήταν starter, ωστόσο έμεινε στο παρκέ για 29 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, με τη στατιστική του να “γράφει’ 21 πόντους (9/17 δίποντα, 1/5 τρίποντα), 5 ριμπάουντ (3 επιθετικά), 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος. Ο Τόμας ήταν ξανά ο παίκτης "κλειδί" για τη Μακάμπι. Ο coach Λάσο είχε υπογραμμίσει πριν από το ματς το πόσο επικίνδυνος είναι ο συγκεκριμένος παίκτης, αλλά δεν κατάφερε να τον περιορίσει.

Ίσως έπαιξε ρόλο το τρικ του coach Σπάχια. Ο έμπειρος προπονητής έβαλε τον Τόμας στη θέση και στο "3" -μαζί με τους Μπόλντεν και Τάιους- εκτός από το "4", του έδωσε τη μπάλα στο ποστ κι ο Αμερικανός βρήκε εύκολους πόντους, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη.

Ντεσόν Τόμας: Ο παίκτης "κλειδί" της Μακάμπι
FACEBOOK/MACCABI TEL AVIV BASKETBALL

Αυτό δεν ήταν το πρώτο καλό παιχνίδι του Τόμας στη φετινή EuroLeague. Στο θετικό αποτέλεσμα επί της Αρμάνι Μιλάνο πριν από μία εβδομάδα (79-68), μέτρησε 14 πόντους με 8 ριμπάουντ. Στο Βελιγράδι, όπου η ομάδα του έχασε στις λεπτομέρειες από τον Ερυθρό Αστέρα (87-84), είχε 28 πόντους (ρεκόρ καριέρας) με 4/6 τρίποντα και 5 "σκουπίδια" στο ενεργητικό του. Ήταν καλός και στην εντός έδρας νίκη επί της Μπασκόνια με 74-68 (17 πόντοι). Η μοναδική ομάδα έως τώρα που κατάφερε να τον περιορίσει ήταν ο Ολυμπιακός. Στο ματς με τους “ερυθρόλευκους” (68-69), ο Αμερικανός μέτρησε 2 πόντους.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Ντεσόν Τόμας στις πρώτες 6 αγωνιστικές της EuroLeague έχει 14.5 πόντους κατά μέσο όρο με 55.4% στα δίποντα και 35% στα τρίποντα, κατεβάζει 4.7 ριμπάουντ κι ο coach Σπάχια τον αφήνει στο παρκέ κάτι περισσότερο από 27 λεπτά ανά παιχνίδι.

Ο Τόμας είναι μπελάς για τις αντίπαλες άμυνες, για τον απλούστατο λόγο ότι μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους. Πρόκειται για έναν ικανότατο σουτέρ τριών πόντων, που παρά το ύψους του, μπορεί να βάλει και τη μπάλα στο παρκέ, ξεπερνώντας τον προσωπικό του αντίπαλο, όταν εκείνος κάνει το λάθος να "κολλήσει" πάνω του. Παράλληλα, μπορεί να ποστάρει, συνεπώς γίνεται εύκολα αντιληπτό το πόσο σημαντικός είναι για την επιθετική λειτουργία της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Την ίδια ώρα, παίρνει καλό βαθμό και στην άμυνα.

Ντεσόν Τόμας: Ο παίκτης "κλειδί" της Μακάμπι
FACEBOOK/MACCABI TEL AVIV BASKETBALL

Τα παραπάνω, ίσως δεν θα έπρεπε να προκαλούν εντύπωση, καθώς ο Τόμας (26 ετών, ύψος 2.01 μέτρα) έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια του. Στο High School είχε 29.9 πόντους κατά μέσο όρο (32.4% στο τρίποντο), στο NCAA με το Ohio State μέτρησε 14.4 πόντους ανά παιχνίδι (33.39 στο τρίποντο), έχοντας 19.8 στην τελευταία του χρονιά, ενώ είχε δώσει πολλές λύσεις και τη σεζόν 2014-15 όταν έπαιξε στη EuroLeague με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, έχοντας 7.1 πόντους ανά συμμετοχή, με 39.5% πίσω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων.

Πέρυσι, ο Τόμας έπαιξε στην Εφές. Δεν ήταν αρνητικός, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Η Μακάμπι, όμως, τον πίστεψε, του έδωσε σημαντικό ρόλο κι εκείνος για την ώρα δικαιώνει τους ανθρώπους της ομάδας με τις εμφανίσεις του.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η "ομάδα του λαού" έκανε ηχηρές μεταγραφές, προκειμένου να επιστρέψει στο προσκήνιο και στους τίτλους. Η κίνηση του Τόμας ήταν θετική, αλλά δεν ήταν αυτό που λέμε "μπαμ" όπως για παράδειγμα ήταν η απόκτηση του Νόρις Κόουλ από το NBA. Ωστόσο, μερικούς μήνες μετά, ο Τόμας αποτελεί τον παίκτη "κλειδί" της Μακάμπι...

Photo Credits: Facebook/Maccabi Tel Aviv Basketball



TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ