EUROLEAGUE

Η επόμενη ημέρα του... κατακλυσμού

Η επόμενη ημέρα του... κατακλυσμού

Για πρώτη φορά, μετά το 1993, η Μακάμπι Τελ Αβίβ έμεινε εκτός τελικών στο Ισραήλ, με τον Σιμόν Μιζράχι να μιλά για την καταστροφική χρονιά της "ομάδας του λαού". Τι είπε για τον Τέιλορ Ρότσεστι. Το SMS του Γκούντες στους παίκτες.

Η Χάποελ Εϊλάτ κράτησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ εκτός τελικών, για πρώτη φορά έπειτα από το 1993 , για να ολοκληρωθεί με τον πιο σκληρό τρόπο μια πολυπαθής αγωνιστική περίοδος, κατά την οποία οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ισραήλ δεν είχαν καν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τη διατήρηση των σκήπτρων. Στην Euroleague τους "σκούπισε" η Φενέρμπαχτσε, στα playoffs και στο Ισραήλ έγινε ό,τι έγινε το βράδυ της Τετάρτης (17/6).

Ο Σιμόν Μιζράχι είναι ο μόνος εξ όσων εκπροσωπούν την "ομάδα του λαού" που είχε εμπειρία και από τον προηγούμενο αποκλεισμό, με το one.co.il να εξασφαλίζει συνέντευξη του πιο παλιού παράγοντα της Μακάμπι και μεταξύ άλλων, τον άκουσε να λέει ότι "μου στοίχισε πολύ αυτός ο αποκλεισμός, γιατί ήταν κάτι που δεν μας είχε συμβεί 22 χρόνια. Η Εϊλάτ ήταν καλύτερη και άξιζε την πρόκριση. Είχαμε προηγηθεί 2-0 στη σειρά, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι επικρατήσαμε και με 22 πόντους διαφορά. Αλλά στο τρίτο, οι αντίπαλοι μας εκβίασαν την παράταση για να αρχίσουν αυτό που έγινε 3/3 και πρόκριση. Οι παίκτες είχαν πίεση. Είχαμε μείνει με μόνο οκτώ ενεργούς παίκτες και δυο νέους, λόγω τραυματισμών. Αυτός του Λάντεσμπεργκ μας στοίχισε ακριβά. Ελλείψει άλλου, ο Οχαγιόν έπαιζε για 40', ενώ "χάσαμε" και τους Πνίνι και Ντέβιν Σμιθ, για να μειωθούν στο ελάχιστο οι επιλογές που είχαμε ως προς τον κανονισμό που μας θέλει να έχουμε πάντα στο παρκέ δυο Ισραηλινούς. Πιστεύω πως έναν από τους τραυματίες αν είχαμε στο ρόστερ, θα είχαμε προκριθεί, χωρίς αυτό να μειώνει την επιτυχία της Εϊλάτ".

Είναι αυτή η πιο δύσκολη στιγμή που 'χει περάσει στη Μακάμπι; "Είναι από τις πιο δύσκολες, μετά το 1991. Δεν ήταν στα πλάνα μας να είμαστε εκτός τελικών. Όταν όμως, μπαίνεις στα αποδυτήρια και βλέπεις μόνο οκτώ παίκτες, νιώθεις κάπως... Νιώθεις ένα άγχος".

Είχε φοβηθεί πως θα εξελιχθεί έτσι η ιστορία; " Ανησυχούσα, όταν είδα τους Πνίνι, Λάντεσμπεργκ και Σμιθ να τίθενται νοκ άουτ. Δεν έχουμε ζήσει κάτι παρόμοιο, ποτέ ξανά και εξαιτίας αυτού του γεγονότος μας "πλήγωσε" ο russian rule (βλ. χρησιμοποίηση δυο γηγενών σε όλο το ματς)".

Πιστεύει πως οι Γκούντες και Γκέρσον απέτυχαν; " Πιστεύω ότι ήταν πολύ καλός ο συνδυασμός τους. Δεν μπορείς ωστόσο, να τους ζητάς τα απίθανα. Με όσους είχαν στη διάθεση τους, έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Ο Γκέρσον δεν έχει συμβόλαιο για την ερχόμενη σεζόν, οπότε θα πρέπει να συζητήσουμε μαζί του. Ο Γκούντες έχει και θα μείνει".

Του ζήτησαν να στείλει ένα μήνυμα στους φιλάθλους της Μακάμπι. " Να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι. Αυτό που πάθαμε είναι κάτι που είχε να μας συμβεί 22 χρόνια. Δεν είναι δηλαδή, κάτι που συμβαίνει συχνά και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να μη ξανασυμβεί. Αν δουν τι έχει συμβεί φέτος στην Ευρώπη, θα διαπιστώσουν πως εκτός τελικών έμεινε και η Αρμάνι και η Μάλαγα".

Η τελευταία ερώτηση αφορούσε τον Τέιλορ Ρότσεστι. Έχει υπογράψει με τη Μακάμπι; " Δεν ξέρω τι κυκλοφορεί στα ΜΜΕ. Είναι ένας παίκτης που εκτιμάμαι και θα τον θέλαμε, αλλά ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία. Αν όλα πάνε καλά, θα τον δούμε του χρόνου στο Τελ Αβίβ".

Για το τέλος, αφήσαμε το SMS που έστειλε ο Γκάι Γκούντες στους παίκτες του, σήμερα (18/6) το πρωί.

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ