EUROLEAGUE

Αυτόν τον Κόουλ θέλει η Μακάμπι

Αυτόν τον Κόουλ θέλει η Μακάμπι
EUROLEAGUE.NET

Ο Νόρις Κόουλ πήγε στη Μακάμπι από το ΝΒΑ με στόχο να κάνει την διαφορά. Έχει αρκετά πάνω-κάτω στην απόδοσή του. Κόντρα στην Ζαλγκίρις ωστόσο έδειξε γιατί η “ομάδα του λαού” έδωσε έναν σκασμό λεφτά για να τον αποκτήσει.

Την διετία 2011-2013 ο Νόρις Κόουλ ήταν ένας πολύτιμος ρολίστας των δις πρωταθλητών του ΝΒΑ, Μαϊάμι Χιτ. Τέσσερα χρόνια και αρκετούς τραυματισμούς αργότερα, βρίσκεται στη Μακάμπι, με στόχο να κάνει την διαφορά.

Η απόδοση του Κόουλ έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα φέτος. Δεδομένου ότι πριν έρθει στη Μακάμπι είχε αγωνιστεί μόνο στο ΝΒΑ και την Κίνα και προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό αυτό δεν θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση. Όπως βέβαια δεν θα πρέπει να προκαλούν εντύπωση τα... όργια που έκανε κόντρα στην Ζαλγκίρις χθες (30/11), την οποία διέλυσε με τους 26 πόντους που σημείωσε, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τη Μακάμπι στη νίκη με 81-74 . Όχι όταν το (πρόσφατο) παρελθόν του δείχνει ότι ποτέ δεν φοβήθηκε κάποιον αντίπαλο όταν βρέθηκε στο παρκέ.

Ο Κόουλ έχει κληθεί να αντιμετωπίσει παίκτες όπως ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, ο Κάιρι Ίρβινγκ και ο Στέφεν Κάρι. Και τα έχει πάει αρκετά καλά. Δεν γινόταν να φοβηθεί σε ένα Ευρωπαϊκό γήπεδο, όποιον κι αν έχει απέναντί του. Για όλους αυτούς τους λόγους εξάλλου η Μακάμπι έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη το καλοκαίρι για να τον φέρει στο Ισραήλ: Επειδή ήθελε να γίνει ο ηγέτης μίας ομάδας που χτίστηκε από την αρχή. Ήθελε να τον δει να παίζει όπως κόντρα στην Ζαλγκίρις.

Η Μακάμπι είναι μία ιδιαίτερη ομάδα. Πάντα ήταν. Παραδοσιακά στελεχώνει το ρόστερ της με ένα... μωσαϊκό παικτών, κατά προτίμηση Αμερικανών. Αυτό έκανε και φέτος, όπου προσπαθεί να βρει χημεία έχοντας 8 Αμερικανούς, 3 Ισραηλινούς, 1 Λευκορώσο και 1 Αυστραλό. Για κανέναν όμως δεν υπάρχουν υψηλότερες απαιτήσεις από ότι για τον Κόουλ. Και η αλήθεια είναι ότι σιγά-σιγά γίνεται αρκετά ξεκάθαρο πως όσο καλύτερος θα εμφανίζεται παιχνίδι με το παιχνίδι ο Κόουλ, τόσο καλύτερα θα γίνουν τα πράγματα για τη Μακάμπι.

Οι αριθμοί του Κόουλ μέχρι στιγμής στην EuroLeague δεν ενθουσιάζουν, αφού έχει 12.5 πόντους, 2.7 ριμπάουντ, 4.1 ασίστ και 1.3 κλεψίματα μέσο όρο σε 25 λεπτά συμμετοχής. Σταδιακά ωστόσο ο Αμερικανός δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του. Σταθεροποιεί την απόδοσή του σε υψηλά επίπεδα. Και αυτό μόνο ως καλό σημάδι μπορεί να εκλειφθεί για τη Μακάμπι.

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ