EUROLEAGUE

Ο πιο "τρελός" μήνας είχε την "υπογραφή" της Λοκομοτίβ

Ο πιο "τρελός" μήνας είχε την "υπογραφή" της Λοκομοτίβ

Ο Απρίλιος ήταν ο πιο απαιτητικός μήνας μέχρι στιγμής για τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, αφού περιελάμβανε έντεκα (11) αναμετρήσεις και τη διεκδίκηση δύο στόχων: του Final Four και της τετράδας στη VTB League. Το Euroleague Greece αναλύει.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν εξασφάλισε την πρόκριση στο Final Four της Euroleague για πρώτη φορά στην ιστορία της, αφήνοντας εκτός νυμφώνος την Μπαρτσελόνα. Τι κι αν "έσπασε" η έδρα της στο Game 2 των playoffs; Απάντησε με "μπρέικ" στο "μπρέικ" στο Game 4, για να ακολουθήσει ο θρίαμβος σε βάρος των "μπλαουγκράνα" στο τελευταίο παιχνίδι των προημιτελικών. Τη Μεγάλη Πέμπτη (28/4) ολοκληρώθηκε για τη Λοκομοτίβ ένας μήνας - "φωτιά" για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, αφού σε αυτό το διάστημα οι "κοκκινοπράσινοι" έδωσαν έντεκα (11) αγώνες, με φόντο τόσο την παρουσία τους στην τετράδα της VTB League όσο και στο Final Four της Euroleague.

Το πρόσημο με το οποίο έκλεισε ο μήνας είναι θετικό (6-5), πέραν όμως τούτου αυτό που μετράει είναι πως η "Λόκο" κατάφερε να μείνει "όρθια" στο διάστημα που βρισκόταν... διαρκώς σε ένα αεροπλάνο, διεκδικώντας τους δύο βασικούς της στόχους. Για παράδειγμα, μέσα σε δέκα ημέρες, έδωσε πέντε αγώνες. Αντιμετώπισε κατά σειρά τις Ούνικς Καζάν (εκτός), Τσμόκι (εκτός), Νταρουσάφακα (εκτός), Ενισέι (εντός) και Μπαρτσελόνα (εντός). Ταξίδεψε δηλαδή από το Καζάν στο Μινσκ, κι από εκεί στην Κωνσταντινούπολη, πριν επιστρέψει στη βάση της. Οι ώρες που περνούσαν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του στο αεροπλάνο έμοιαζαν ατελείωτες, με το φινάλε της ιστορίας όμως να τους δικαιώνει και να δίνει σε όλους το δικαίωμα να χαμογελάσουν.

Κι όλα αυτά, την ώρα που ο συνολικός προϋπολογισμός της ομάδας ανέρχεται σε 14.810.000 ευρώ, όπως ενημέρωσε επίσημα η VTB League πριν από μερικές ημέρες .

Παρεμπιπτόντως, η ξέφρενη πορεία της ρωσικής ομάδας σε Euroleague και VTB League έχει δημιουργήσει υπεραξίες που είναι πολύ πιθανό να φέρουν τους περισσότερους εκ των παικτών της στην πόρτα της εξόδου το καλοκαίρι. Πρώτος και καλύτερος ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Μπαρτσελόνα και η Αναντολού Εφές, την ώρα που... περιμένει στη γωνία η Νταρουσάφακα.

Τον προπονητή του ενδεχομένως να ακολουθήσει την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο Μάλκολμ Ντιλέινι που είδε τις μετοχές του να "εκτοξεύονται" και τα εκατομμύρια που απλώνονται στα πόδια του να είναι πολλά. Ομοίως κι ο έτερος επιθετικός πώλος της "Λόκο", ο Άντονι Ράντολφ, το συμβόλαιο του οποίου επίσης ολοκληρώνεται. Η Μπαρτσελόνα φέρεται να ενδιαφέρεται για τους τρεις προαναφερθέντες, δεδομένου ότι δεν αποκλείεται το καλοκαίρι να προκύψει υποχρεωτικό rebuilding.

Ο πιο "τρελός" μήνας είχε την "υπογραφή" της Λοκομοτίβ

Η Mundo Deportivo το προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπάνω , ενημερώνοντας πως οι "μπλαουγκράνα" έχουν στις σκέψεις τους τον Γιώργο Μπαρτζώκα για τη διάδοχη κατάσταση στον πάγκο τους, με τους δύο προαναφερθέντες παίκτες να είναι επίσης μεταξύ των μεταγραφικών στόχων. Πρόδηλο είναι πως σε περίπτωση που ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού καταλήξει στη Βαρκελώνη, θα "φουντώσουν" τα σενάρια απόκτησης τόσο του Μάλκολμ Ντιλέινι, όσο και του Άντονι Ράντολφ. Παρεμπιπτόντως, οι δυο τους σημείωναν το 43.7% των πόντων της ομάδας τους στις πέντε αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα.

Η εκτός έδρας ήττα από τη Ζενίτ στην αυλαία της regular season της VTB League έριξε τη Λοκομοτίβ στην πέμπτη θέση και την έφερε στην "αγκαλιά" της Χίμκι, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Γιατί να αποτελεί άλλωστε, από τη στιγμή που στις 13 Μαΐου υπάρχει η μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της; Το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για τα ημιτελικά του Final Four.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

3.4: Ούνικς Καζάν - Λοκομοτίβ 80-76

5.4: Τσμόκι - Λοκομοτίβ 60-75

8.4: Νταρουσάφακα - Λοκομοτίβ 87-86

10.4: Λοκομοτίβ - Ενισέι 77-51

13.4: Λοκομοτίβ - Μπαρτσελόνα 66-61

15.4: Λοκομοτίβ - Μπαρτσελόνα 66-92

19.4: Μπαρτσελόνα - Λοκομοτίβ 82-70

21.4: Μπαρτσελόνα - Λοκομοτίβ 80-92

24.4: Λοκομοτίβ - Ρίγα 71-63

26.4: Λοκομοτίβ - Μπαρτσελόνα 81-67

28.4: Ζενίτ - Λοκομοτίβ 79-73

TAGS EUROLEAGUE ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ