EUROLEAGUE

Ο Ντιλέινι και ο Ντέιπερ στο "στόχαστρο" της Euroleague TV

Ο Ντιλέινι και ο Ντέιπερ στο "στόχαστρο" της Euroleague TV

Η Euroleague TV αποφάσισε να κάνει αφιέρωμα στους δυο γκαρντ της Λοκομοτίβ, τον Ντιλέινι και τον Ντρέιπερ. Τους ενώνει το παρελθόν στους δύσκολους δρόμους της Βαλτιμόρης και ένα λαμπρό μέλλον στα γήπεδα της Euroleague.

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι και ο Ντόντε Ντρέιπερ οδηγούν εκ του ασφαλούς τη Λοκομοτίβ Κουμπάν και η Euroleague TV αποφάσισε να τους κάνει ένα αφιέρωμα εξαιτίας της κοινής τους πορείας μέχρι να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Εντυπωσιάζουν με τις εμφανίσεις τους, μέσα στο γήπεδο βρίσκονται με κλειστά μάτια, ο Ντρέιπερ και ο Ντιλέινι "γλύτωσαν" από τα δίχτυα της Βαλτιμόρης και έφτασαν να παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο. Πώς έφτασαν μέχρι εδώ;

Ο Ντοντέι Ντρέιπερ έχει παίξει σε 8 χώρες, σε 2 ηπείρους. Από τη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι τη Σίδνεϊ και από το Τσάρλεστον μέχρι την Οστάνδη στο Βέλγιο. Από τη μεριά του ο Μάλκολμ Ντιλέινι έχει αγωνιστεί σε 4 χώρες και 4 ομάδες, από τη Γαλλία και την Σαλόν και τη Μπάγερν στη Γερμανία, όπου και πήρε μεταγραφή για τη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Η αρχή τους όμως μόνο εύκολη δεν ήταν. Και οι δύο είναι από τη Βαλτιμόρη, μια πόλη που όπως δηλώνουν και οι ίδιοι μαστίζεται από την εγκληματικότητα ενώ πολλοί έχασαν μια καριέρα στο μπάσκετ λόγω της εμπλοκής τους με την παρανομία.

Συγκεκριμένα δηλώνει ο Ντρέιπερ : "Ναρκωτικά, όπλα, έγκλημα και όλα όσα συμβαίνουν σε μια πόλη στις ΗΠΑ και η Βαλτιμόρη είναι μια από τις χειρότερες σε αυτόν τον τομέα. Ήταν δύσκολα", ενώ ο Ντιλέινι συμπληρώνει: "Κάθε παίκτης μπάσκετ παίζει με ένα στόχο στην πλάτη του γιατί είναι πολύ δύσκολο να φύγεις από την πόλη. Μεγαλώνοντας βλέπαμε πολλούς καλούς παίκτες να "μπλέκουν" στους δρόμους και να χάνουν τον στόχο τους".

Εκτός από την γενέτειρά τους, μοιράζονταν και τον ίδιο προπονητή καθώς όταν ο Ντρέιπερ είχε ξεκινήσει την καριέρα του, προπονητής του Ντιλέινι ήταν ο πατέρας του Αμερικανού με το κροατικό διαβατήριο. Ένα καλοκαίρι, κατά την προετοιμασία βρέθηκαν με άλλον έναν φίλο τους από τη Βαλτιμόρη, τον Καρμέλο Άντονι.

Στην συνέχεια ο Ντιλέινι παραδέχεται πως τον ενέπνευσε ο Ντρέιπερ να ασχοληθεί με την προοπτική να παίξει στην Ευρωλίγκα: "Ήρθε από την Αυστραλία στη Μαδρίτη για να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο και αυτό ήταν που με ενέπνευσε να προσπαθήσω και εγώ να φτάσω σε αυτό το επίπεδο".

Από πλευράς ατομικών ρεκόρ μέχρι στιγμής ο Ντιλέινι είναι ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ, και ο τρίτος στην κατάταξη +/-, ενώ ο Ντρέιπερ έχει σπάσει πέντε ατομικά ρεκόρ του μέχρι τώρα.

TAGS EUROLEAGUE ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ