EUROLEAGUE

Ο Καλάθης ξέρει τι εστί Κρασνοντάρ

Ο Καλάθης ξέρει τι εστί Κρασνοντάρ

Μετά από την πρώτη του τριετία στον Παναθηναϊκό, ο Νικ Καλάθης έκανε το βήμα για τη Λοκομοτίβ Κουμπάν -πριν μετακομίσει στο ΝΒΑ. Με αφορμή την αναμέτρηση των "πρασίνων" με τη ρωσική ομάδα, το Euroleague Greece θυμάται το πέρασμα του ομογενούς γκαρντ από το Κρασνοντάρ.

Από τότε που έσκασε για πρώτη φορά την μπάλα του μπάσκετ, ο Νικ Καλάθης είχε αποφασίσει ποιος είναι ο απώτερος στόχος του. Να βρεθεί στο ΝΒΑ. Γι αυτό άλλωστε φοίτησε σε ένα εκ των κορυφαίων κολεγιακών προγραμμάτων των ΗΠΑ (βλ. Florida) πριν μπει -πρόωρα- στο αεροπλάνο για να έρθει στην πατρίδα των παππούδων του.

Ο Νικ Καλάθης πέρασε τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό, με τη φανέλα του οποίου κατέκτησε την Euroleague στη Βαρκελώνη. Μαζί όμως, μεγάλωσε με το "τριφύλλι" με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους πλεϊμέικερ της Ευρώπης. Έτσι, όταν βγήκε στην αγορά ως ελεύθερος, τα ποσά που του προσφέρονταν ήταν υπέρογκα. Με τη Ρωσία να κερδίζει στο τέλος την κούρσα της απόκτησής του.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν προσέφερε στον ομογενή πλεϊμέικερ ένα υπέρογκο ποσό, που ήταν αδύνατο να αρνηθεί. Κάπως έτσι προέκυψε ο "γάμος", που όμως κράτησε μόλις ένα χρόνο, ελέω της διαρκώς αυξανόμενης δημοτικότητάς του, που τον έφερε το επόμενο καλοκαίρι (του 2013) στο ΝΒΑ, για λογαριασμό των Μέμφις Γκρίζλις.

Ο Καλάθης ξέρει τι εστί Κρασνοντάρ

Θέλετε να αποτυπώσουμε τα παραπάνω με αριθμούς; Εκείνη τη σεζόν στο Eurocup, είχε 12.9 πόντους, 5.9 ριμπάουντ, 6.6 ασίστ, 1.4 κλεψίματα και -μόλις- 2.8 λάθη ανά 33'48'' που βρισκόταν στο παρκέ. Όχι κι άσχημα δηλαδή. Ειδικά αν σκεφτείτε πως οι φορές που σημείωσε μονοψήφιο αριθμό πόντων μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Την ίδια ώρα, στον τελικό με την Μπιλμπάο έφτασε σχετικά κοντά στο τριπλ νταμπλ. Είχε 10 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ στα 37'36'' που αγωνίστηκε, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του MVP.

" Ήξερα από την πρώτη στιγμή που ήρθα πως θα έχω μεγαλύτερο ρόλο (σε σχέση με αυτόν στον Παναθηναϊκό) στην ομάδα. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτό. Είναι μία νέα αρχή για μένα", είχε τονίσει μεταξύ άλλων κατά την ανακοίνωση της μεταγραφής του. Η οποία μεταγραφή τον έκανε αρκετά πιο πλούσιο, μα πάνω απ όλα τον οδήγησε μέχρι το ΝΒΑ, πριν έρθει το κάλεσμα (για δεύτερη φορά) του Παναθηναϊκού, στο οποίο τελικά ενέδωσε το φετινό καλοκαίρι.

TAGS EUROLEAGUE ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ