EUROLEAGUE

Ντιλέινι: "Οφείλεται στον κόουτς"

Ντιλέινι: "Οφείλεται στον κόουτς"

Ο Μάλκομ Ντιλέινι κυριαρχεί στο Top-16 και εξηγώντας τους λόγους της αγωνιστικής του βελτίωσης πλέκει το εγκώμιο του Γιώργου Μπαρτζώκα. Διαβάστε τα κατορθώματα του Αμερικανού, αλλά και τις αποθεωτικές δηλώσεις για τον προπονητή του.

Με πρωταγωνιστή τον Μάλκομ Ντιλένιι η Λοκομοτίβ Κουμπάν απέδρασε με τη νίκη από τη Μάλαγα και πλέον βρίσκεται στη 2η θέση του Ομίλου με ρεκόρ 4-2. Ο Αμερικανός γκαρντ, ωστόσο, μετά το τέλος του ματς και ενώ έδωσε ένα προσωπικό σόου, δεν θέλησε να μιλήσει για τον εαυτό του, αλλά αντίθετα έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή του, Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ντιλέινι συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο Top-16. Ξεκίνησε με 31 πόντους και 8 ασίστ απέναντι στην Τσεντεβίτα, συνέχισε με 25 κόντρα στην Εφές, ενώ ενδιάμεσα είχε 12 πόντους και 7 ασίστ κόντρα στην Φενέρμπαχτσε (στο πιο άστοχο παιχνίδι του με 2/9 σουτ), 14 πόντους και 6 ασίστ, αλλά και έντονη παρουσία στα τελευταία λεπτά απέναντι στον Παναθηναϊκό και επί της ουσίας έκανε ένα μόνο κακό παιχνίδι, αυτό κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (2/8 σουτ, 2 ασίστ). Για να φτάσουμε στο ματς απέναντι στην Μάλαγα όπου έβγαλε 21 με 6/10 τρίποντα και 7 ασίστ, σημειώνοντας το ένα δύσκολο σουτ μετά το άλλο.

Μετά το πέρας των 6 αγωνιστικών ο Ντιλέινι είναι πρώτος σε σύνολο πόντων (19.8), ranking (24.5) και εύστοχων σουτ τριών πόντων (20), ενώ ακόμη είναι 7ος σε ασίστ (5.8).

Στη δεύτερη χρονιά του στη Λοκομοτίβ έχει μεταμορφωθεί από έναν scoring guard, σε έναν ηγετικό πλέι-μέικερ που ελέγχει όλο το παιχνίδι της ομάδας. Διαβάζει, δημιουργεί και σκοράρει όταν η άμυνα του δίνει αυτό το δικαίωμα, ή όταν χρειάζεται να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Όπως έχει κάνει τόσες και τόσες φορές φέτος. Δεν είνανι τυχαίο ότι οι τζένεραλ μάνατζερ τον ψήφισαν ως έναν από τους κορυφαίους Αμερικανούς της διοργάνωσης.

Ο ίδιος μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος του πιστώνει την αγωνιστική του βελτίωση στον προπονητή του, τον Γιώργο Μπαρτζώκα. "Ο κόουτς κάνει εξαιρετική δουλειά σετάροντας την επίθεση μας ώστε να παίξω εγώ καλά. Οπότε το μόνο που κάνω είναι απλά να βγω και να παίξω καλά" ήταν τα πρώτα λόγια του Αμερικανού γκαρντ.

"Έκανε πολύ καλή δουλειά στο να μας προετοιμάσει για το παιχνίδι και ήξερα ότι θα βρω τις φάσεις για να σουτάρω και να πασάρω" πρόσθεσε ο Μάλκομ Ντιλέινι, ο οποίος σημείωσε δύο κομβικά τρίποντα πριν την ανάπαυλα που επέτρεψαν στην Λοκομοτίβ Κουμπάν να κλείσει προπορευόμενη στο σκορ μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο.

"Απλά ακολούθησα το πλάνο του αγώνα και αυτό δούλεψε" υπογράμμισε ο γκαρντ από τη Βαλτιμόρη, που κατάφερε να "τιμωρήσει" την κλειστή άμυνα της Ουνικάχα Μάλαγα. Και συνέχισε λέγοντας: "Έχω εμπιστοσύνη. Δουλεύω σκληρά και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ καθημερινά".

Για να καταλήξει και πάλι μιλώντας για τον Γιώργο Μπαρτζώκα: "Φέτος έχω έναν πολύ καλό προπονητή, που πιστεύει σε μένα. Νομίζω ότι θα είναι μια εξαιρετική χρονιά".

Η σχέση των δύο είναι ιδανική από την αρχή της σεζόν. Εξάλλου ο Έλληνας προπονητής είχε εντυπωσιαστεί από τον Ντιλέινι από την εποχή που ήταν προπονητής του Ολυμπιακού και τον είχε αντιμετωπίσει με τη Μπάγερν Μονάχου. Το καλοκαίρι που ακολούθησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπάθησε να τον υπογράψει στους "ερυθρολεύκους", αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς ο Αμερικανός δέχτηκε μια πολύ καλύτερη προσφορά από την Λοκομοτίβ Κουμπάν. Η μοίρα τους έφερε μαζί με καθυστέρηση ενός χρόνου και πλέον οι δυο τους συνεργάζονται άψογα, οδηγώντας την ομάδα του Κράσνονταρ στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας της.

TAGS EUROLEAGUE ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ