EUROLEAGUE

Ντιλέινι: "Αντίο Ευρώπη"

Ντιλέινι: "Αντίο Ευρώπη"

Η οικογένεια αποτελεί τον βασικότερο λόγο για τον οποίο ο Μάλκολμ Ντιλέινι έχει πάρει την απόφαση να επιστρέψει στις ΗΠΑ. Τι κρατάει από την παρουσία του στην Ευρώπη; Ποιο το σχόλιό του για τον Γιώργο Μπαρτζώκα; Διαβάστε όσα είπε στο Euroleague Greece.

Το "αντίο" του Μάλκολμ Ντιλέινι στη Λοκομοτίβ Κουμπάν ήταν όπως έπρεπε: νικηφόρο. Ο Αμερικανός πλεϊμέικερ ολοκλήρωσε τη θητεία του στη ρωσική ομάδα, έχει στο τραπέζι προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες, έχει ενημερωθεί για ενδιαφέρον από το ΝΒΑ, και πλέον κοιτάζει μπροστά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Νίκη Μπάκουλη

Για αρχή " έχω αρκετά προβληματάκια αυτή τη στιγμή, οπότε θέλω να ξεκουραστώ", όπως είπε ο ίδιος λίγη ώρα μετά το φινάλε του μικρού τελικού στη Mercedes Benz Arena. Αν τώρα θέλετε να προσδιορίσουμε τι εννοεί με το "αρκετά προβληματάκια", θα σας θυμίσουμε πως απείχε από την προημιτελική σειρά των playoffs με τη Χίμκι λόγω τραυματισμού. Επανήλθε στο Final Four, αλλά είναι εμφανές πως θα χρειαστεί κάποιες ημέρες έως ότου γίνει εντελώς καλά.

Πίεση χρόνου δεν υπάρχει άλλωστε, οπότε μπορεί να διαχειριστεί το σώμα του με τον δέοντα τρόπο. " Ήταν μία δύσκολη χρονιά. Ξεκινήσαμε τη χρονιά με πέντε εκτός έδρας παιχνίδια σε πέντε διαφορετικές χώρες. Υπήρχαν στιγμές που παίζαμε σε πόλεις, που είχαν διαφορετική ώρα. Η κούραση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που ζήσαμε όλη τη σεζόν. Ειδικά όταν βγάζαμε τραυματισμούς. Ήταν πολύ δύσκολο όλο αυτό για να προχωρήσεις", πρόσθεσε για να εξηγήσει -σε ό,τι αφορά το... μεταφορικό μαρτύριο- πως " κάθε φορά περνούσαμε από τη Μόσχα. Πηγαίναμε εκεί, περιμέναμε κάποιες ώρες και μετά πηγαίναμε εκεί που θέλαμε".

Η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και τα ταξίδια καταπόνησε αυτόν και τους συμπαίκτες του, πλην όμως " θέλαμε πολύ να κερδίσουμε στον ημιτελικό. Ερχόμασταν από τέσσερις σερί ήττες, οπότε η νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα στον μικρό τελικό ήταν σαν εξιλέωση. Δεν παίξαμε καλά στον ημιτελικό, είχαμε όμως την ευκαιρία να διεκδικήσουμε τη νίκη. Πιστεύω πως ο κόσμος σέβεται την προσπάθεια που κάναμε όλη τη χρονιά".

Κάπου εκεί τον ρωτήσαμε ποια είναι τα σχέδιά του σε ό,τι αφορά την επόμενη χρονιά. Δεν θέλησε να εστιάσει κάπου, να κατονομάσει κάποια ομάδα. Αρκέστηκε να πει ότι " θέλω να γυρίσω πίσω και να παίξω μπροστά στην οικογένειά μου. Θέλω να κάνω κάτι μεγάλο και γι αυτούς, γιατί με στηρίζουν τόσο πολύ σε όλη την καριέρα μου. Είμαι ο μοναδικός στην οικογένεια που ασχολούμαι επαγγελματικά με το άθλημα, οπότε θέλω να δώσω πολλά. Στόχος μου είναι βοηθήσω οικονομικά και να ανταποδώσω όσα μου έχουν χαρίσει οι δικοί μου άνθρωποι".

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί. " Ήρθα στην Ευρώπη για να κάνω τη δουλειά μου, να βελτιώνομαι διαρκώς. Θέλω να γίνομαι καλύτερος κάθε χρόνο, έφτασα από το EuroChallenge στην Euroleague, οπότε νομίζω ότι τα έχω καταφέρει καλά. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να καταλήξω στην Ευρώπη. Είναι μια ωραία εμπειρία αυτή που έζησα", τόνισε για να θυμηθεί αργότερα τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά την παρουσία του στα μέρη μας: " Να προσαρμοστώ στους προπονητές και τη γλώσσα. Κάθε φορά που άρχισα να μαθαίνω κάτι, άλλαζα ομάδα και χώρα (γελάει). Οπότε ήταν κάπως δύσκολο αυτό το κομμάτι".

Ολοκληρώνοντας, του ζητήσαμε να μας πει πως έζησε τον Γιώργο Μπαρτζώκα φέτος αλλά και τι θα έχει να θυμάται από τη συνεργασία τους στη Λοκομοτίβ Κουμπά: "Είναι... τρελός. Με την καλή έννοια", είπε και πρόσθεσε πως " του αρέσει πολύ η δουλειά του. Περνάει πολλές ώρες στο γήπεδο. Θέλει να περνάει χρόνο με τους παίκτες του, δεν του αρέσει να φωνάζει διαρκώς. Δείχνει εμπιστοσύνη και προσπαθεί να τους διορθώνει. Πέρασα δύο ωραία χρόνια στη Λοκομοτίβ, θα έλεγα ότι τα απόλαυσα".

TAGS EUROLEAGUE ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ