EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Θα χάσουμε τον δρόμο μας αν σκεφτόμαστε το Final Four"

Μπαρτζώκας: "Θα χάσουμε τον δρόμο μας αν σκεφτόμαστε το Final Four"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην κατάκτηση της Euroleague με τον Ολυμπιακό, την παραίτησή του από τους Πειραιώτες, την κριτική από τον Πέρο Άντιτς και την εφετινή πορεία της Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν φιγουράρει στη δεύτερη θέση του Ε' ομίλου με ρεκόρ 5-2, πίσω μόνο από την πρωτοπόρο και αήττητη Φενέρμπαχτσε, όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκαθάρισε ότι οι βλέψεις της "Λόκο" δεν φτάνουν ως το Final Four αλλά μόνο στο επόμενο παιχνίδι, στην προκειμένη αυτό κόντρα στην Τσεντεβίτα (25/2)

Ο Έλληνας κόουτς μίλησε στο championat.com για τον Ολυμπιακό, την κατάκτηση της Euroleague και την αποχώρησή του από τους Πειραιώτες ενώ ρωτήθηκε για τις έντονες αντιδράσεις του στον πάγκο. Αναλυτικά ο 50χρονος προπονητής μίλησε για:

την κατάκτηση της Euroleague με τον Ολυμπιακό: "Δεν ήταν εύκολο. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα με αντίστοιχες φιλοδοξίες. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και την Euroleague, σε μια χρονιά που ήμασταν και πάλι αουτσάιντερ. Οι απαιτήσεις από τη διοίκηση και τους φιλάθλους ήταν πολύ μεγάλες. Όλοι περίμεναν ούτε λίγο ούτε πολύ τη δεύτερη συνεχή Euroleague. Μέσα στη σεζόν είχαμε προβλήματα, αλλά φτάσαμε στο Final Four σε ιδανική κατάσταση. Ήταν κάτι φανταστικό να πάρουμε τον τίτλο και να βγω κορυφαίος προπονητής της διοργάνωσης, γιατί είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού από παιδί".

όσους ισχυρίζονται ότι κατέκτησε τον τίτλο με την ομάδα του Ίβκοβιτς: "Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Ξέρω πως ό,τι κι αν πεις σε κάποιον, δεν μπορείς να τον πείσεις. Αν κάποιος πιστεύει πως είναι εύκολο να πάρεις την Euroleague επειδή έχεις πάρει μια έτοιμη ομάδα από άλλον, ας με αφήσουν να το ξανακάνω. Αν ήταν έτσι, με αυτή τη λογική ας έπαιρναν προπονητή τη μάνα μου. Αυτή είναι η απάντησή μου σε όσους δεν ξέρουν. Όσοι ξέρουν μπάσκετ αντιλαμβάνονται πλήρως πως δεν κατακτάς από τύχη την Euroleague".

τη δημόσια κριτική από τον Πέρο Άντιτς: "Σέβομαι όσους φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού. Δεν θα απαντήσω. Σίγουρα ήταν εκνευρισμένος επειδή δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του. Ξέρω καλά πως έναν προπονητή δεν είναι εύκολο να τον συμπαθούν όλοι μέσα στην ομάδα. Οι παίκτες σκέφτονται πρωτίστως για τον εαυτό τους, ενώ ο προπονητής είναι υπεύθυνος για τη γενική εικόνα και μπορεί κάποιες αποφάσεις τους να αμφισβητηθούν".

την παραίτησή του μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο: "Ό,τι έγινε… έγινε. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Στο τέλος της ημέρας, ήταν θέμα τιμής. Χάσαμε ένα ματς στο οποίο ήμασταν φαβορί, στο τέλος. Για οτιδήποτε συμβαίνει ο πρώτος που φέρει την ευθύνη είναι ο προπονητής. Επιστρέψαμε στο ΣΕΦ και μας περίμεναν εξαγριωμένοι οπαδοί. Μας έβριζαν, τόσο εμένα όσο και τα παιδιά. Έπρεπε να σηκώσω το βάρος και να παραιτηθώ. Πρέπει να κρατάς την αξιοπρέπειά σου. Εξακολουθώ να πιστεύω πως εκείνη η ομάδα μπορούσε να κάνει πολλά. Αν δεν υπήρχαν τέτοιες αντιδράσεις θα παρέμενα στη θέση μου. Ποιος δεν θα το έκανε; Όμως στη ζωή συχνά πρέπει να πας κόντρα στις επιθυμίες σου".

τη συμβολή του Σπανούλη στις επιτυχίες του Ολυμπιακού: "Είναι ομαδικό άθλημα το μπάσκετ. Κάθε ομάδα έχει παίκτες, διοίκηση, προπονητικό τιμ και σταφ. Όλοι νικάνε μαζί. Ο Σπανούλης ήταν εξαιρετικός, δεν αμφιβάλλει κανείς, αλλά οι τριγύρω του τον βοήθησαν πολύ. Στο άθλημά μας μετρά η συνολική λειτουργία. Μόνο έτσι έρχονται τα αποτελέσματα".

την αποχώρηση του Παπανικολάου για Μπαρτσελόνα και μετά ΝΒΑ: "Είχε κατακτήσει τίτλους με τον Ολυμπιακό, τα κατάφερε και στην Μπαρτσελόνα και από τη στιγμή που οι Ρόκετς τού πρόσφεραν ένα πολύ καλό συμβόλαιο, ακολούθησε το όνειρό του. Το ΝΒΑ είναι το πιο δυνατό πρωτάθλημα, οπότε καταλαβαίνω απόλυτα όσους παίκτες παίρνουν το ρίσκο να παίξουν εκεί. Με όλο το σεβασμό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, είμαστε ένα βήμα πίσω σε όλα σε σχέση με το ΝΒΑ".

την οκτάμηνη αποχή από τους πάγκους πριν αναλάβει τη Λοκομοτίβ: "Δεν είχα αρνητικά συναισθήματα. Ήθελα ξεκούραση. Η θέση του προπονητή στον Ολυμπιακό είναι μια από τις πιο απαιτητικές στην Ευρώπη. Πέρασα χρόνο με την οικογένειά μου, αλλά ήξερα πως σύντομα θα επέστρεφα στη δουλειά γιατί την αγαπώ πολύ. Είχα μια πρόταση από την Τουρκία, αλλά την απέρριψα. Πήγα στις ΗΠΑ, είδα αγώνες του ΝΒΑ, επισκέφτηκα την Ισπανία, βελτίωσα τα αγγλικά μου και ήμουν έτοιμος όταν ήρθε η πρόταση της Λοκομοτίβ".

την πορεία της Λοκομοτίβ Κουμπάν: "Κάναμε μια πολύ καλή πορεία στην πρώτη φάση και είμαστε ικανοποιημένοι από την παρουσία μας ως τώρα στο Top 16. Αφήσαμε πίσω μας ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός, οπότε για ποια τύχη μιλάμε; Δεν κοιτάμε τόσο μακριά όσο στο Final Four, γιατί τότε θα χάσουμε το δρόμο μας. Σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Στόχος μου είναι να φτιάξουμε μια καλή ομάδα, με χημεία, κατανόηση, ρόλους και αν τα καταφέρουμε ή όχι θα φανεί".

τις εντυπώσεις του από το Κρασνοντάρ: "Μου αρέσει το Κρασνοντάρ. Το κλίμα είναι πιο ήπιο από άλλες περιοχές στη Ρωσία και από μπασκετικής πλευράς είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Η οικογένειά μου είναι στην Ελλάδα, γιατί δεν μπορούσαμε να βρούμε σχολείο για την κόρη μου".

τις έντονες αντιδράσεις του στον πάγκο: "Μπορεί πολλές φορές να είμαι πολύ εκδηλωτικός, αλλά δεν λυπάμαι γι’ αυτό. Το χρειάζομαι και θεωρώ πως είναι χρήσιμο και για τους παίκτες μου (γέλια)".

TAGS EUROLEAGUE ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ