EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Στην Ελλάδα το μπάσκετ είναι το πιο πετυχημένο σπορ"

Μπαρτζώκας: "Στην Ελλάδα το μπάσκετ είναι το πιο πετυχημένο σπορ"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εκθείασε την δυναμική του ελληνικού μπάσκετ, έχοντας πολλούς εκπροσώπους στο εξωτερικό και αναφέρθηκε στον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Final Four του Βερολίνου.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Εκθείασε την δυναμική του ελληνικού μπάσκετ, έχοντας πολλούς εκπροσώπους στο εξωτερικό, τόνισε πως το μπάσκετ στην χώρα μας είναι το πιο πετυχημένο σπορ, χαρακτήρισε αγαπημένο του παίκτη τον Κάιλ Χάινς και αναφέρθηκε στον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Final Four του Βερολίνου.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, είπε τα εξής: "Βλέποντας τις αντιδράσεις των ανθρώπων της ομάδας και των φιλάθλων μας, η πρόκριση της Κουμπάν στο Final Four ήταν κάτι το εκπληκτικό. Ήταν και ο τρόπος εντυπωσιακός, καθώς αποκλείσαμε μία μεγάλη ομάδα η Μπαρτσελόνα, έχοντας χάσει και ένα ματς στην έδρα μας. Αυτή η πρόκριση μας είναι μία μεγάλη επιτυχία και θα μείνει αξέχαστη και στον κόσμο. Η φιλοσοφία μας από την αρχή ήταν να κάνουμε το παιχνίδι μας, ανεξάρτητα με ποιόν αντίπαλο παίζαμε. Νικήσαμε μεγάλους αντιπάλους για να φτάσουμε έως και το Final Four.

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: "Θα αντιμετωπίσουμε μία τεράστια ομάδα με μεγάλη παράδοση στην διοργάνωση, έχοντας συμμετάσχει σε 13 Final Four τα τελευταία 14 χρόνια. Έχουν παράδοση και γνώση στο πως να κινηθούν και να λειτουργήσουν σε ένα Final Four. Είναι μια πολύ έμπειρη και πολύ ταλαντούχα ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες όπως ο Ντε Κολό και ο Τεόντοσιτς, αλλά και τον Κάιλ Χάινς που είναι από τους αγαπημένους μου παίκτες στην Ευρώπη. Έχουν πολύ καλή χημεία, έναν πολύ έμπειρο και ικανό προπονητή, τον οποίο σέβομαι πολύ, όπως και το επιτελείο του".

Για το ελληνικό μπάσκετ και τους εκπροσώπους του: "Πιστεύω το μπάσκετ είναι το πιο πετυχημένο σπορ στην Ελλάδα, έχοντας δύο ομάδες όπως ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός που έχουν κερδίσει τόσες φορές την Ευρωλίγκα. Η εθνική μας ομάδα είναι δυνατή κι έχει κατακτήσει ευρωπαϊκούς τίτλους. Έχουμε επίσης ορισμένους πολύ καλούς προπονητές, μια νέα γενιά που δουλεύει στο εξωτερικό στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαι πολύ περήφανος για τους Έλληνες προπονητές και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα.Δουλεύοντας στο εξωτερικό διαπίστωσα το σεβασμό που έχει το ελληνικό μπάσκετ στην Ευρώπη και με τις επιτυχίες μας κάνουμε τον κόσμο να μας σέβεται περισσότερο. Χαίρομαι πολύ που θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με Έλληνα προπονητή, τον Δημήτρη Ιτούδη, που κάνει εξαιρετική δουλειά στην ΤΣΣΚΑ”.

Για τον ρόλο του αουτσάιντερ: "Δεν πιστεύω ότι είναι κακό. Αποδεχόμαστε τον ρόλο του αουτσάιντερ αλλά την ίδια ώρα πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία μας. Όχι όσο η ΤΣΣΚΑ, αλλά έχουμε ελπίδες. Δεν είμαστε το φαβορί, αλλά θα προσπαθήσουμε πολύ σκληρά για να κάνουμε ένα ακόμη μεγάλο επίτευγμα. Θα προετοιμαστούμε ψυχολογικά, θα ετοιμάσουμε το αγωνιστικό μας πλάνο και πιστεύω πως μπορούμε να ξεπεράσουμε την έλλειψη εμπειρίας μας με τον ενθουσιασμό για τη συμμετοχή στο Final Four".

Για το γεγονός πως αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ και στον ημιτελικό του 2013 με τον Ολυμπιακό: "Είναι πολλές οι διαφορές και δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Εντάξει, η ΤΣΣΚΑ είχε και τότε Χριάπα, Τζάκσον, Τεόντοσιτς και Βοροντσέβιτς, αλλά έχουν άλλο προπονητή τώρα και εγώ δεν έχω τα όπλα που είχα στον Ολυμπιακό, παίκτες που ήταν ήδη πρωταθλητές Ευρώπης, με ταλέντο αλλά και εμπειρία σε αυτό το επίπεδο. Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, νικήσαμε την ΤΣΣΚΑ με φανταστικό αμυντικό παιχνίδι και μετά τη Ρεάλ με φανταστικό επιθετικό παιχνίδι πετυχαίνοντας 100 πόντους”.

TAGS EUROLEAGUE ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ