EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας, ο δεύτερος για το... δεύτερο

Μπαρτζώκας, ο δεύτερος για το... δεύτερο

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιστρέφει σε Final 4 της Euroleague οδηγώντας την Λοκομοτίβ Κουμπάν στην πιο ιστορική στιγμή της ιστορίας της. Δείτε τι σημαίνει αυτή η πρόκριση για τον Έλληνα τεχνικό

Οι στιγμές που ζει το Κράσνονταρ είναι ιστορικές! Το καμάρι της πόλης, η Λοκομοτίβ δεν βρίσκεται απλά ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης αλλά στην ελίτ. Από το 1946 που ιδρύθηκε η "Λόκο" έπρεπε να περιμένει μέχρι το 2016 για να καταφέρει να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Final 4 της Euroleague. Για να γίνει αυτό ο πρόεδρος των Ρώσων γνώριζε πως θα έπρεπε να δώσει τα ηνία της ομάδας σε κάποιον που να ξέρει πως γίνονται οι... υπερβάσεις. Κάπως έτσι στην καθημερινότητα του Κράσνονταρ μπήκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Η πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα δεν είναι ιστορική μόνο για την Λοκομοτίβ. Είναι και για τον Έλληνα τεχνικό, καθώς γίνεται ο δεύτερος προπονητής της χώρας μας που καταφέρνει να οδηγήσει μία ομάδα του εξωτερικού στα ημιτελικά. Ο προηγούμενος που το είχε καταφέρει ήταν πέρσι ο Δημήτρης Ιτούδης με την ΤΣΣΚΑ.

Ο 50χρονος κόουτς δεν είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει στη μεγαλύτερη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο, καθώς το έχει... ξανακάνει. Η πρώτη φορά που ο Μπαρτζώκας έφτασε στο Final 4 ήταν τη σεζόν 2012-13 όταν και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου στο Λονδίνο. Στην πρώτη του τελική φάση, ο Έλληνας τεχνικός πήρε το τρόπαιο στη δεύτερη παρουσία του θα μπορέσει να διπλασιάσει και τις κούπες; Ο χρόνος θα δείξει. Το σίγουρο είναι πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας γίνεται ο πρώτος Έλληνας κόουτς που φτάνει ως head coach με δύο διαφορετικές ομάδες στο Final 4 της Euroleague!

Μπαρτζώκας, ο δεύτερος για το... δεύτερο
TAGS EUROLEAGUE ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ