EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Μια μικρή πόλη της Ρωσίας κατάφερε τόσα πολλά"

Μπαρτζώκας: "Μια μικρή πόλη της Ρωσίας κατάφερε τόσα πολλά"

Η Λοκομοτίβ ολοκλήρωσε μία χρονιά υπερβάσεων τερματίζοντας στην τρίτη θέση της Ευρώπης και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε τον απολογισμό μίας πετυχημένης χρονιάς

Στην πρώτη του τοποθέτηση στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον μικρό Τελικό ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως: " Ήταν ένα σπουδαίο φίνις για μας. Ακόμη κι αν φεύγουμε χωρίς τον τίτλο από το Βερολίνο, κάναμε το καλύτερο. Όλη τη σεζόν! Όπως ξεκινήσαμε, με τα προβλήματα μας καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες στον οργανισμό της Λόκο. Από τον πρόεδρο, τους παράγοντες, τους παίκτες, το τιμ και τους φιλάθλους. Μια μικρή πόλη στο νότο της Ρωσίας κατάφερε τόσα πολλά. Τελειώνουμε τη χρονιά με χαμόγελο και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Στέφανος Τριαντάφυλλος

Το επαγγελματικό του μέλλον αποτελεί ένα μυστήριο για όλη την Ευρώπη κι ο ίδιος εξήγησε ότι " δεν ξέρω τι θα φέρει το μέλλον. Θα πρέπει να συζητήσω με τον κ. Βετίσεφ. Σίγουρα νιώθω πολλά για την ομάδα και τον πρόεδρο που με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε αυτή την ευκαιρία φέτος. Δέχτηκαν τις κινήσεις και τις αποφάσεις μου και νιώθω εκτίμηση για την ομάδα και τη διοίκηση. Είναι μια δύσκολη στιγμή για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Υπάρχει μια κρίση στην Ευρώπη. Είμαστε χαρούμενοι που παίξαμε φέτος στην Ευρωλίγκα. Αλλά δεν ξέρουμε που θα παίζει του χρόνου η Λόκο. Εκκρεμεί πάντως η συζήτηση με τον πρόεδρο".

Ο Έλληνας τεχνικός έκανε τον απολογισμό του Final Four δηλώνοντας: " Έχουμε πολλά συναισθήματα. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο καιρό περάσαμε μαζί ως ομάδα, σε γήπεδα, σε αεροπλάνα, σε ξενοδοχεία... Ξέραμε ότι είναι δύσκολο το Final Four. Χρειάζεται εμπειρία σε τέτοια παιχνίδια. Θυμηθείτε πέρσι την Φενέρ πως έπαιξε στον ημιτελικό και πως παρουσιάστηκε τώρα. Έχουμε πολλά συναισθήματα για αυτή την προσπάθεια".

Όσον αφορά την παρουσία της Λόκο στην VTB ο Μπαρτζώκας εξήγησε πως " Θέλαμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στην VTB. Αλλά όσοι ξέρουν μπάσκετ γνωρίζουν τι συμβαίνει. Δεν έχουμε ρόστερ 12 παικτών και η σεζόν ήταν μεγάλη. Μετά τη σειρά με τη Μπαρτσελόνα παίξαμε με προβλήματα και απουσίες. Και μετά το πρώτο ματς με την Χίμκι που παλέψαμε και χάσαμε στο τέλος. Έπρεπε λοιπόν να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Σε συζήτηση με τον πρόεδρο σκεφτήκαμε τι πρέπει να κάνουμε. Να παλέψουμε τη σειρά ή να ξεκουραστούμε για το Final Four. Δεν ήταν δυνατόν να αφήσουμε χαμένη μια τέτοια ευκαιρία. Αν παίζαμε 5 παιχνίδια με την Χίμκι θα τελειώναμε την Τετάρτη και θα ερχόμασταν εδώ χωρίς προετοιμασία. Δεν είναι δικαιολογία. Έτσι έγιναν τα πράγματα. Η λίγκα είναι δύσκολη. Με καλές ομάδες και πολύ μεγάλα ταξίδια. Είναι δύσκολο να αντέξεις ως το τέλος και στις δύο διοργανώσεις".

Από την πλευρά των παικτών ο Ράιαν Μπρόκχοφ υποστήριξε: " Ήταν φανταστικό που τελειώσαμε έτσι τη χρονιά. Υπήρχε απογοήτευση από την ήττα στον ημιτελικό, αλλά θέλαμε να τελειώσουμε καλά. Για να το ευχαριστηθούμε και να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους. Να παίξουμε για μας και τον κόουτς. Όλοι έπαιξαν καλά και είμαστε χαρούμενοι που κατακτήσαμε την 3η θέση".

TAGS EUROLEAGUE ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ