EUROLEAGUE

Η αναγνώριση ήλθε στη... Ρωσία

Η αναγνώριση ήλθε στη... Ρωσία

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας... υποχρέωσε τους Ρώσους να μάθουν ελληνικά, την ώρα που ο Ντιλέινι υπενθύμιζε πως "όσοι παίζουν μπάσκετ καταλαβαίνουν ότι σπάνια βρίσκεις κάτι τέτοιο",έχοντας δίπλα του τον Έλληνα προπονητή (PHOTOS)!

Στην πρώτη συνέντευξή του από τη στιγμή που ανέλαβε την Λοκομοτίβ , ο Γιώργος Μπαρζώκας υπενθύμισε στους Ρώσους ότι η ελληνική σχολή προπονητών είναι εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη. Έπειτα από λίγους μήνες, δικαιώθηκε!

Η εξασφάλιση της wild card για τη συμμετοχή στην Euroleague της σεζόν 2016-17 άνοιξε τον δρόμο στη συνεργασία της Λοκομοτίβ με τον πρώην κόουτς του Ολυμπιακού. Τον πρώτο και μοναδικό Έλληνα προπονητή που έχει στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, καθοδηγώντας τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του back2back, το 2013 στο Λονδίνο.

"Μετά το πέρασμά μου από τον Ολυμπιακό, αποφάσισα να δουλέψω στο εξωτερικό. Ήταν τεράστια τιμή η πρόταση της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Οι διαπραγματεύσεις δεν διήρκεσαν πολύ, με δεδομένο ότι η φιλοσοφία μας είναι η ίδια, σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόοδο και την ανάπτυξη του οργανισμού. Δεν έχω εργαστεί ξανά εκτός Ελλάδας όμως το μπάσκετ είναι μια... παγκόσμια γλώσσα" εξήγησε στην πρώτη συνέντευξή του στη ρωσική sport-express.ru, εξηγώντας τους λόγους που συμφώνησε με τη "Λόκο".

Όταν, μάλιστα, οι Ρώσοι υπενθύμισαν στον Μπαρτζώκα τους Έλληνες που δεν... έπιασαν στα μέρη τους (σ.σ. Πεδουλάκης στην Ούνικς, Κατσικάρης στην εθνική Ρωσίας), ο άλλοτε κόουτς του Αμαρουσίου, του Πανιώνιου και του Ολυμπιακού ήταν ξεκάθαρος: "Θεωρώ ότι οι Έλληνες προπονητές έχουν παρουσιάσει σπουδαία αποτελέσματα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια! Η ελληνική σχολή είναι μεταξύ των κορυφαίων".

Ο Μπαρτζώκας οδήγησε τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στην ιστορική πρόκριση στο Final Four και το Euroleague Greece θυμίζει τις στιγμές αναγνώρισης που δέχτηκε ο Έλληνας τεχνικός από τα μέλη της ομάδας του.

Σήκωσαν πανό γραμμένο στα ελληνικά!

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στα προημιτελικά της Euroleague για πρώτη φορά στην ιστορία της, νικώντας στο Basket Hall τον Ερυθρό Αστέρα. Οι φίλοι της "Λόκο" θέλησαν να ευχαριστήσουν τον Έλληνα προπονητή, σηκώνοντας πανό στο περιθώριο της αναμέτρησης με την Κράσνι Όκτιαμπρ και στέλνοντάς του μήνυμα στα αγγλικά, στα ελληνικά και στα ρωσικά, λέγοντας τα εξής: "Ευχαριστώ για τα πλέι-οφ, thanks for the playoffs".

Η αναγνώριση ήλθε στη... Ρωσία

Αποθέωση στο Instagram από τον Ντιλέινι

Ο ηγέτης της Λοκομοτίβ Κουμπάν, Μάλκολμ Ντιλέινι ανέβασε μία φωτογραφία στο Instagram μαζί με τον προπονητή του, λέγοντας πως "όσοι παίζουν μπάσκετ καταλαβαίνουν, σπάνια βρίσκεις κάτι τέτοιο", εκθειάζοντας τον Έλληνα κόουτς. Τα σχόλια περιττά...

Η αναγνώριση ήλθε στη... Ρωσία

"Θέλουμε να συνεχίσουμε για καιρό μαζί του"

Ο πρόεδρος της Λοκομοτίβ Κουμπάν, Αντρέι Βεντίσεφ, σε πρόσφατη συνέντευξή του, δεν έκρυψε την επιθυμία η συνεργασία με τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού να κρατήσει για πολύ καιρό. "Το καλοκαίρι, όταν μιλήσαμε για πρώτη φορά, αντιλήφθηκα πως είναι ο προπονητής που μπορεί να μετατρέψει τη Λοκομοτίβ σε μια από τις πιο ισχυρές ομάδες. Ξέρει καλά το μπάσκετ, είναι άριστος γνώστης της ψυχολογίας και μπορεί να χτίσει μια ομάδα που θα έχει νοοτροπία νικητή. Είναι ο προπονητής με τον οποίο θέλουμε να πορευτούμε και στο μέλλον. Η ομάδα μας γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη. Έχουμε πετύχει πράγματα που πριν από 2-3 χρόνια φάνταζαν όνειρο".

Η αναγνώριση ήλθε στη... Ρωσία

"Είναι τεράστια η συμβολή του Μπαρτζώκα"

Ο διεθνής Ρώσος γκαρντ, Εβγκένι Βορόνοφ, είχε παραδεχτεί πως ο Έλληνας κόουτς έχει αλλάξει επίπεδο την ομάδα του Κουμπάν, εξηγώντας ότι του αρέσει το επιθετικό πλάνο του Μπαρτζώκα. "Είναι τεράστια η συμβολή του και αυτό φαίνεται από το αποτέλεσμα. Ο κόουτς έχει μοιράσει σε όλους διαφορετικούς ρόλους. Ο καθένας ξέρει τι μπορεί να κάνει και που πρέπει να είναι στο παρκέ, σε κάθε παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πως κάναμε μερικές ήττες στη VTB League, ώσπου να καταλάβουμε το σύστημα του προπονητή. Αλλά, όταν το καταλάβαμε, τότε όλα πήγαν πολύ και ανεβήκαμε επίπεδο. Είναι τιμή για μένα που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο έχει στήσει το επιθετικό πλάνο".

ПОБЕДА-ДА-ДА! «Локо» раскатал «Барсу» 81:67 и забрал последнюю путевку в Берлин на «Финал Четырех» #ЛокоБерлин – взорвите этим хештегом все социальные сети, до которых сможете дотянуться. Пусть все знают, каких высот достиг краснодарский профессиональный баскетбольный клуб «Локомотив-Кубань»! Небо – наше предел! С победой, #локонация! Любим, целуем! #lokobasket #локомотивкубань #lokomotivkuban #euroleague #lokonation #lokofamily #basketball #finalfour #topteam #локомотив4

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Lokomotiv Kuban (@lokobasket) στις

TAGS EUROLEAGUE ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ