EUROLEAGUE

Τζέιμς: "Μας υποτιμούσαν..."

Τζέιμς: "Μας υποτιμούσαν..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάικ Τζέιμς μίλησε στο Euroleague Greece κάνοντας λόγο για... υποτίμηση από την πλευρά των αντιπάλων της Λαμποράλ Κούτσα όλη τη χρονιά, την ώρα που "έβγαλε το καπέλο" στον Γιάννη Μπουρούση. Τι είπε για τις μονομαχίες με τον Παναθηναϊκό.

Η Λαμποράλ Κούτσα αποτελούσε εξ αρχής το "underdog" της Euroleague. Το αουτσάιντερ, αν θέλετε να το πούμε πιο απλά, μια ομάδα που ξεκίνησε καλά, αλλά συνέχισε καλύτερα. Πλην όμως, ουδέποτε έπεισε τους αντιπάλους της πως μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου, ήτοι το Final Four. Λάθος, μέγα λάθος! Ο Παναθηναϊκός το κατάλαβε με τον χειρότερο τρόπο, αφού η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς τον "σκούπισε" , πήρε το εισιτήριο για το Βερολίνο και προκάλεσε... αλυσιδωτές αντιδράσεις/εξελίξεις στο "τριφύλλι" (βλ. απόλυση του Σάσα Τζόρτζεβιτς).

Δεν είχαν περάσει παρά μερικά λεπτά από το δεύτερο "oakazo" της Λαμποράλ Κούτσα, όταν ο Μάικ Τζέιμς μίλησε στο Euroleague Greece. Δέκα χρόνια και μία εβδομάδα μετά το "μπρέικ" του 2006 που είχε δώσει στην ισπανική ομάδα το εισιτήριο για το Final Four της Πράγας, ήρθε η εκτός έδρας νίκη για να προκύψει η πρόκριση στο Βερολίνο.

" Στην αρχή της χρονιάς κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάσουμε τόσο μακριά. Οπότε το να μας βλέπεις τώρα εδώ είναι κάτι φανταστικό. Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίζεις τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Είχαμε ως στόχο να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μείνουμε κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος, αυτό θέλαμε ώστε να μεταφέρουμε την πίεση στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό έγινε. Είχαμε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ελέγξαμε τον ρυθμό και δείξαμε ότι είμαστε "σκληροί". Στο τέλος βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί έτσι κι αλλιώς. Έτυχε να τα βάλουμε εμείς και να πάρουμε την πρόκριση", είπε αρχικά ο Αμερικανός γκαρντ, στις πρώτες λέξεις που βγήκαν από το στόμα του, την ώρα των πανηγυρισμών στα αποδυτήρια της Λαμποράλ Κούτσα.

Τζέιμς: "Μας υποτιμούσαν..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ίδιος, έχοντας κάνει αλματώδη πρόοδο την τελευταία τριετία, είχε κάθε λόγο να χαμογελά διάπλατα. Από την τρίτη κατηγορία της Ιταλίας έφτασε στον Κολοσσό, κι από εκεί στο Final Four του Βερολίνου, με τα χρώματα της Λαμποράλ Κούτσα. Αλήθεια, μπορεί να εξηγήσει κάπως το γεγονός πως αυτός κι οι συμπαίκτες του είχαν 7/10 τρίποντα στην τελευταία περίοδο του ΟΑΚΑ; " Είχαμε αυτοπεποίθηση από τη στιγμή που ήρθαμε στην Αθήνα. Οι δύο νίκες που κάναμε στη Βιτόρια μας βοήθησαν πολύ να καταλάβουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είχαμε "χτίσει" τον χαρακτήρα μας στη Fernando Buesa Arena και απλά έπρεπε να συνεχίσουμε στην ίδια κατάσταση, στον ίδιο ρυθμό", απάντησε για να εκφράσει εν συνεχεία ένα μικρό... παράπονο.

Εντάξει, όχι ακριβώς παράπονο. Περισσότερο με αποτύπωση της πραγματικότητας μοιάζει αυτό που είπε: " Από την αρχή της χρονιάς, κοίταζαν την ομάδα και μας υποτιμούσαν κάπως, επειδή δεν είχαμε έμπειρους παίκτες. Έλεγαν ότι είμαστε ένα σύνολο γεμάτο ρολίστες, αλλά εμείς δεν το είδαμε έτσι. Είμαστε "δεμένοι" μεταξύ μας, έχουμε πολύ καλό κλίμα και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Ο ρυθμός που βάζουμε στο παιχνίδι είναι δύσκολο να τον διαχειριστεί ο αντίπαλος, όποιος κι αν είναι αυτός".

Παρεμπιπτόντως, ένα ακόμη από τα αξιοσημείωτα της χθεσινής (19/4) βραδιάς ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς διαχειρίστηκαν την πίεση που άσκησε ο κόσμος του Παναθηναϊκού: " Όταν δεν έχουμε αγώνα, παρακολουθώ διαρκώς αγώνες της Euroleague. Οπότε ήξερα τι θα αντιμετωπίσουμε. Υπάρχουν δύο γήπεδα στην Ευρώπη που μπορείς να συναντήσεις τόσο "καυτή" ατμόσφαιρα. Το ΟΑΚΑ και το γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα. Ο κόσμος είναι "τρελός" και κάνει πολλή φασαρία. Δεν πίστευα βέβαια πως η πίεση που θα ασκεί θα είναι τόσο μεγάλη, αλλά γενικά είχα μια ιδέα του τι θα συναντήσουμε απόψε (σ.σ.: χθες). Έπρεπε να το ξεπεράσουμε έτσι κι αλλιώς, κι αυτό κάναμε", δήλωσε χαρακτηριστικά για να ξεκαθαρίσει πως η Λαμποράλ Κούτσα είναι " μια ομάδα γεμάτη σκόρερ, που σουτάρουν γρήγορα και με συνέπεια. Είχαμε μια ευκαιρία να κερδίσουμε και την εκμεταλλευτήκαμε στον απόλυτο βαθμό. Ευτυχώς βάλαμε μεγάλα τρίποντα και τα καταφέραμε".

Τζέιμς: "Μας υποτιμούσαν..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πάμε τώρα στο Final Four. Βασικά, αυτός κι οι συμπαίκτες του θα πάνε, με μπροστάρη τον Γιάννη Μπουρούση. Ο διεθνής σέντερ οδήγησε την ισπανική ομάδα στο Βερολίνο, αποτελώντας τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας. Φυσικά, ο Μάικ Τζέιμς δεν θα μπορούσε να μην κάνει ειδική μνεία στον "pater familia" της Λαμποράλ Κούτσα. Ή, καλύτερα, στον "μεγάλο αδερφό", όπως προτίμησε να τον χαρακτηρίσει:

" Είναι φανταστικό αυτό που έγινε. Θα... περάσουμε καλά. Μόνο ο Γιάννης (Μπουρούσης) έχει εμπειρία από Final Four, οπότε θα μας βοηθήσει αρκετά στην προετοιμασία. Να σου πω κάτι; Πιστεύω πως είμαστε λίγο... αφελείς μέχρι στιγμής κι αυτό μας κάνει καλό. Δεν έχουμε την πίεση του "πρέπει", πηγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι δίχως να σκεφτόμαστε την κρισιμότητά του. Κι αυτό μας βγαίνει σε καλό γιατί δεν αγχωνόμαστε, παίζουμε διαρκώς με το ίδιο μοτίβο και την ίδια αυτοπεποίθηση. Δεν αισθανόμαστε κάποιου είδους πίεση, από την αρχή της χρονιάς κιόλας. Ακόμη και σήμερα (σ.σ.: χθες) όλοι έλεγαν πως θα χάσουμε. Εμείς σκεφτόμασταν πως είναι ένα ακόμη παιχνίδι, δίχως κάποια ιδιαιτερότητα. Μπήκαμε, παίξαμε και στο τέλος κερδίσαμε", είπε για να ολοκληρώσει επισημαίνοντας:

" Ο Γιάννης (Μπουρούσης) είναι ο ηγέτης μας. Δεν θα έλεγα πως είναι σαν πατέρας για εμάς, αλλά σαν μεγάλος αδερφός. Ξέρει τι πρέπει να γίνει κάθε φορά και μας προετοιμάζει γι αυτό, μας βάζει στο κλίμα και μας βοηθά να διαχειριστούμε κάθε κατάσταση".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ