EUROLEAGUE

Τα ηνία της Λαμποράλ στον Περάσοβιτς

Τα ηνία της Λαμποράλ στον Περάσοβιτς

Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς ανακοινώθηκε ως ο νέος κόουτς της Λαμποράλ Κούτσα και από τη Euroleague. Επιστρέφει για δεύτερη φορά στους Βάσκους.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Euroleague Basketball " ένα γνωστό πρόσωπο επιστρέφει στη Βιτόρια, καθώς η Λαμποράλ Κούτσα συμφώνησε να συνεργαστεί με τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς για τη νέα αγωνιστική περίοδο, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός το Σάββατο (6/6) ".

Επίσης, προσθέτει πως " η Λαμποράλ κρατά το δικαίωμα να επεκτείνει τη συνεργασία για έναν ακόμα χρόνο. Ο Περάσοβιτς, στα 50, είχε λύσει τη συνεργασία του με τη Βαλένθια, την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Βοήθησε τις "νυχτερίδες" να νικήσουν το Eurocup, το 2014, φτάνοντας στον τελικό του 2012. Είχε καθίσει ξανά στον ίδιο πάγκο, για δυο αγωνιστικές περιόδους και είχε βοηθήσει τη Λαμποράλ να φτάσει στο Final Four, το 2007. Κέρδισε το Copa del Rey και πήγε την ομάδα έως τους τελικούς της Liga Endesa, το 2006. Ο Περάσοβιτς ήταν τρεις φορές πρωταθλητής με τη Σπλιτ, ως παίκτης, ενώ ήταν ηγέτης και της Λαμποράλ, που τότε αποκαλούνταν Τάου, στην κατάκτηση του Saporta Cup, το 1996. Επίσης, είχε κοουτσάρει την Κάχα Σαν Φερνάντο και την Εστουντάντες, στην Ισπανία, την Τσιμπόνα στην Κροατία και την Εφές στην Τουρκία. Βοήθησε τη Τσιμπόνα να πάρει back to back τίτλους στην Κροατία, το 2009 και το 2010, πήρε το Kresimir Cosic Cup και έφτασε στους τελικούς της Αδριατικής λίγκας, το 2009. Στα highlights του, ως παίκτη ήταν το Copa del Rey που κατέκτησε με την Ταουγκρές, το 1995, ενώ φόρεσε τέσσερις διαδοχικές σεζόν το στέμμα στη Γιουγκοσλαβία, με τη Σπλιτ (1988-1991). Επίσης, πήρε back to back χρυσά μετάλλια με τη Γιουγκοσλαβία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 και το Eurobasket το 1991, ενώ πήρε το χρυσό με την Κροατία, το 1992. Ο Περάσοβιτς παίρνει τη θέση του Ίμπον Ναβάρο, στον οποίον προσφέρθηκε τριετές συμβόλαιο ασίσταντ κόουτς".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ