EUROLEAGUE

Οι Βάσκοι θέλουν να "κρύψουν" τον Σπανούλη

Οι Βάσκοι θέλουν να "κρύψουν" τον Σπανούλη

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21.30) τη Λαμποράλ Κούτσα, στη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague, με τον Τομάς Ερτέλ να αποκαλύπτει στο Euroleague Greece το πλάνο που 'χουν οι Βάσκοι, με στόχο να εκπλήξουν τους "ερυθρόλευκους".

Η Λαμποράλ Κούτσα είναι ένα νέο project, του τύπου των οκτώ νέων παικτών στο ρόστερ και της αλλαγής προπονητή, με τον Μάρκο Κρέσπι να κάθεται στον πάγκο, αντί του Σέρτζιο Σκαριόλο. Για αυτούς τους λόγους (και για πολλούς περισσότερους), η νίκη επί της Νεπτούνας, στην πρεμιέρα είχε μεγάλη αξία.

Μια εκ των παραμέτρων ήταν ότι "πήραμε αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσουμε έναν δυνατό αντίπαλο, όπως είναι ο Ολυμπιακός", όπως λέει στο Euroleague Greece ο Τομάς Ερτέλ.

Ο κινητήριος μοχλός των Βάσκων, ο οποίος μπήκε στη σεζόν 2014-15 ως τρίτος στον κόσμο, θέση που κατέκτησε με τη Γαλλία στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο, παραδέχθηκε ότι έχει μπει με άλλον αέρα στη χρονιά, έχοντας ήδη μπει σε ρυθμό. Τα αποτελέσματα βέβαια, της παρέας του στη Liga Endesa παραμένουν άσχημα (έχει 0-3), με την Ανδόρα να της προσφέρει την τελευταία ήττα. Ο Γάλλος πόιντ γκαρντ εξηγεί ότι " έπειτα και από αυτό το αποτέλεσμα, χρειαζόμαστε τη νίκη. Μπορεί να μην έχουμε ακόμα την απαιτούμενη σταθερότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Πρέπει να παίξουμε με αυτοπεποίθηση".

Τι πρέπει να κάνει η Λαμποράλ Κούτσα, για να έχει τύχη απέναντι στους "ερυθρόλευκους"; Πρέπει να σταματήσουμε την επίθεση του Ολυμπιακού και ειδικά τον Σπανούλη. Αυτό θα είναι το πιο σημαντικό. Από εκεί και πέρα πρέπει παίξουμε το παιχνίδι μας και να παρουσιαστούμε έτοιμοι σε άμυνα και επίθεση".

Η πραγματικότητα θέλει τους Βάσκους να ψάχνουν ακόμα να βρουν την ταυτότητα τους, δεδομένων των πολλών αλλαγών. " Η αλήθεια είναι πως αυτή η αποστολή έχει αποδειχθεί κάπως δύσκολη. Είμαι ωστόσο, βέβαιος ότι σιγά σιγά θα αρχίσουμε να παίρνουμε περισσότερες νίκες και αυτό θα διευκολύνει τη γενικότερη δουλειά μας".

Του ζητήσαμε να εξηγήσει πόσο έχει αλλάξει ο Κρέσπι το παιχνίδι της ομάδας. " Προσπαθεί να δώσει μεγαλύτερη ενέργεια στην ομάδα και να βάλει όλους τους παίκτες στην εξίσωση. Πρέπει όλοι οι παίκτες να μπορούν να παίξουν τόσο άμυνα όσο και επίθεση. Όλοι προσπαθούν να εμπλακούν στο παιχνίδι της ομάδας. Προσπαθεί να μας εμφυσήσει τον run n gun τρόπο παιχνιδιού. Μας λέει διαρκώς ότι πρέπει να προσπαθούμε να επιτεθούμε στα πρώτα οκτώ δευτερόλεπτα της επίθεσης. Θέλει να βγάζουμε ενέργεια στο παρκέ".

Αυτός ο τρόπος ευνοεί τον ίδιο. " Μου αρέσει να τρέχω στο παρκέ και το να έχουμε αυτό το στιλ σίγουρα με βοηθά. Το πιο σημαντικό, βέβαια είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε δυνατά. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να νικάς".

Δεν θέλησε να απαντήσεις στις ερωτήσεις που αφορούσαν τις πληροφορίες που τον ήθελαν να 'χει μπει στο στόχαστρο της Αναντολού Εφές και της Φενέρμπαχτσε, διότι όπως εξήγησε το θέμα έχει λήξει. Η απόφαση του ήταν να μείνει εκεί που είναι και σκοπεύει να την τιμήσει.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ