EUROLEAGUE

Ο Τιγί από την οικογένεια των πρωταθλητών

Ο Τιγί από την οικογένεια των πρωταθλητών

Ο Κιμ Τιγί, που θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή τον Ολυμπιακό με τη φανέλα της Λαμποράλ Κούτσα, είναι ένας παίκτης διαφορετικός από τους άλλους. Διαβάστε το γιατί.

Όχι μόνο γιατί αποτελεί ένα από τα μεγάλα φετινά projects της Λαμποράλ Κούτσα (σ.σ που υπέγραψε μαζί του 3ετές συμβόλαιο το περασμένο καλοκαίρι), αλλά επειδή είναι ο μοναδικός που μεγάλωσε σε ένα σπίτι πρωταθλητών!

Ο πατέρας του δεν είναι άλλος από τον Λοράν Τιγί, την μεγάλη δόξα του γαλλικού βόλεϊ: ρέκορντμαν συμμετοχών με την εθνική ομάδα και νυν ομοσπονδιακός τεχνικός, ενώ και η μητέρα του, Καρολίν Κελέν-Τιγί, ήταν διεθνής με την εθνική Ολλανδίας. Οπότε ήταν αδύνατο ο Κιμ να αποβάλει το αθλητικό μικρόβιο και το μόνο που κατάφερε ήταν να αποφύγει το φιλέ και να πιάσει τη μπάλα του μπάσκετ.

Αντίθετα ο μεσαίος αδερφός της οικογένειας, ο Κεβίν Τιγί,παίζει επαγγελματικά βόλεϊ εκπροσωπώντας μάλιστα τους "τρικολόρ" σε εθνικό επίπεδο, ενώ ο μικρότερος όλων, ο Κιλιάν, ο οποίος θεωρείται και ο πιο ταλαντούχος, βλέπεις τους σκάουτερ και από τα δύο σπορ να σφάζονται στα πόδια του.

Ο Τιγί από την οικογένεια των πρωταθλητών

Βόλεϊ έπαιζε και ο παππούς, ο Γκάι Τιγί, ο οποίος υπήρξε κι αυτός διεθνής. "Είναι λογικό μια αθλητική οικογένεια να βγάζει αθλητές και μια μουσική οικογένεια να βγάζει μουσικούς" παραδέχεται ο Λοράν Τιγί, που όπως και η γυναίκα του έχει πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια, πάντως, έπαιξαν σε κολεγιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο Γιούτα. Ο Κιμ Τιγί μετά τα πρώτα του βήματα στο Παρίσι και τις κλήσεις στις "μικρές" εθνικές ομάδες, πήγε στην Αμερική για να σπουδάσει και να παίξει μπάσκετ. Μάλιστα ταξίδεψε στις ΗΠΑ ως πρωταθλητής Ευρώπης έχοντας πανηγυρίσει τον τίτλο με τους Εφήβους, ως συμπαίκτης του Νικολά Μπατούμ.

Τα πράγματα, βέβαια, δεν πήγαν όπως ήθελε, αφού τραυματίστηκε στην πρώτη προπόνηση του χρόνου (1η Ιανουαρίου 2007), έσπασε τον αστράγαλο του και έχασε την υπόλοιπη χρονιά.

Ως δευτεροετής άρχισε να παίρνει περισσότερο χρόνο, για να φτάσει να παίζει βασικός ως τριτοετής σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ. Το 2010 έπαιξε στη Βιλερμπάν έχοντας 7.7 πόντους, ενώ τη δεύτερη ανέβασε ακόμη περισσότερο τα νούμερα του (10.8), κάνοντας παράλληλα κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις, όπως το ματς στο Eurocup κόντρα στην Ακαντέμικ.

Από το 2012 ως το 2014 έπαιξε στην ισπανική Μούρθια, μια ομάδα που του άνοιξε ουσιαστικά την πόρτα για τη Μπασκόνια. Και εκεί έδειξε τις δυνατότητες του και το καλό στοιχείο στο παιχνίδι του, που είναι το μακρινό σουτ. Ο Τιγί, παράλληλα, επιβεβαίωσε πως είναι ένας παίκτης για τα δύσκολα σημειώνοντας ξανά νικητήριο καλάθι, αυτή τη φορά απέναντι στη Βαλένθια, με ένα πολύ δύσκολο χαστούκι στη μπάλα μετά από alley-hoop πάσα.

Ο Τιγί από την οικογένεια των πρωταθλητών

Παράλληλα το καλοκαίρι που μας πέρασε πήρε και την πρώτη... κρυάδα στην εθνική Ανδρών. Ουσιαστικά ήταν ένας από τους δύο παίκτες που "κόπηκαν", αλλά επέστρεψαν λόγω τραυματισμών. Συγκεκριμένα ο Τιγί πήρε τη Μαϊνμι. βοηθώντας τους "τρικολόρ" να πραγματοποιήσουν μια πολύ καλή πορεία. Είχε 6 πόντους ανά παιχνίδι, κάνοντας την καλύτερη του εμφάνιση απέναντι στην Αίγυπτο (10 πόντοι).

Φέτος στο ισπανικό πρωτάθλημα έχει 6.3 πόντους και 3.7 ριμπάουντ σε 22 λεπτά συμμετοχής, ενώ στο πρώτο ματς της καριέρας του στη Euroleague είχε 4 πόντους (2/6 σουτ) σε 11 λεπτά. Κόντρα στον Ολυμπιακό θα κάνει τη 2η εμφάνιση του.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ