EUROLEAGUE

Ο Μπουρούσης τα "βρίσκει σκούρα" με Παναθηναϊκό

Ο Μπουρούσης τα "βρίσκει σκούρα" με Παναθηναϊκό

Στα playoffs, ο Γιάννης Μπουρούσης θέλει να οδηγήσει τη Λαμποράλ Κούτσα σε πρόκριση εις βάρος του Παναθηναϊκού, αλλά και να διαψεύσει τους αριθμούς, σύμφωνα με τους οποίους δεν του ταιριάζει το "τριφύλλι". Το Euroleague Greece αναλύει.

Αν ρωτήσεις κανέναν τι του έρχεται στο μυαλό όταν ακούει "Λαμποράλ Κούτσα", η πρώτη απάντηση που θα του έρθει στο μυαλό είναι "Γιάννης Μπουρούσης". Απολύτως δικαιολογημένα αφού ο διεθνής σέντερ είναι το "Α" και το "Ω" της ισπανικής ομάδας, την οποία οδήγησε εκ του ασφαλούς στα playoffs της Euroleague. Ένα εμπόδιο έμεινε, αυτό του Παναθηναϊκού, για να ολοκληρωθεί το... θαύμα και η Λαμποράλ Κούτσα να επιστρέψει σε Final Four μετά το 2008 -της Μαδρίτης.

Οκτώ χρόνια ανομβρίας μπορούν να θεωρηθούν πολλά για μια ομάδα που την περασμένη δεκαετία έκανε πράγματα και θαύματα στην Euroleague, δίχως όμως να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Εν πάσει περιπτώσει, όλα περιστρέφονται εδώ και μερικούς μήνες γύρω από τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος έχει κατακτήσει τον έναν προσωπικό τίτλο μετά τον άλλον, με τελευταίο αυτόν του πολυτιμότερου παίκτη του Μαρτίου στην Euroleague .

Η καλύτερη (μακράν) ευρωπαϊκή χρονιά της καριέρας του , έχει βάλει "φουντώσει" τις συζητήσεις περί διαδοχής του Λουίς Σκόλα , τον οποίο κυνηγά σε αριθμούς, προκειμένου να περάσει στην ιστορία ως ο κορυφαίος (από στατιστικής άποψης) ψηλός στη σύγχρονη ιστορία της Λαμποράλ Κούτσα. Για να τα καταφέρει όμως, πρέπει να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό και να οδηγήσει την ισπανική ομάδα στο Βερολίνο.

Ο Μπουρούσης τα "βρίσκει σκούρα" με Παναθηναϊκό

Εκεί όπου "έγραψε" την πρώτη του συμμετοχή σε Final Four, δίχως όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στον ημιτελικό από το "τριφύλλι". Παρεμπιπτόντως, η αλήθεια είναι ότι στα χρόνια που βρίσκεται στην Euroleague, ο 33χρονος σέντερ δεν έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του όταν αντιμετωπίζει τους "πράσινους".

Στα πέντε παιχνίδια που προηγήθηκαν της μονομαχίας της Τετάρτης (13/4, 21:45) για τον πρώτο προημιτελικό, μόλις δύο φορές έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων. Η πρώτη ήταν σε εκείνον τον ημιτελικό στο Βερολίνο, ενώ η δεύτερη -και καλύτερη εμφάνισή του απέναντι στον Παναθηναϊκό- στην εκτός έδρας νίκη της Αρμάνι Μιλάνο (το 2011-'12) επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, τότε που έκανε τη διαφορά, έχοντας 12 πόντους (με 6/9 δίποντα και 0/1 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 1 λάθος σε 22'17'' συμμετοχής.

Κατά τα λοιπά, σκοράρει με δυσκολία, με τις δύο περσινές αναμετρήσεις με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης να αποτελούν το career low του στην Euroleague κόντρα στο "τριφύλλι" αφού σκόραρε συνολικά 4 πόντους (με 1/6 δίποντα και 2/2 βολές) σε 21'22'' παρουσίας στο παρκέ.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, σε αυτή τη σειρά των playoffs, ο Γιάννης Μπουρούσης θέλει -μέσα σε όλα τα άλλα, σπουδαία- να αλλάξει το... κλίμα των μονομαχιών του με τον Παναθηναϊκό. Θα τα καταφέρει;

Αναλυτικά όσα έχει κάνει απέναντι στον Παναθηναϊκό στην Euroleague

Σεζόν Αποτέλεσμα Πόντοι Δίπ. Τρίπ. Βολές Ριμπ. Χρόνος
08-'09 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 82-84 10 2/5 1/1 3/4 7 16'45''
11-'12 Αρμάνι - Παναθηναϊκός 57-78 6 2/3 - 2/2 6 32'10''
11-'12 Παναθηναϊκός - Αρμάνι 58-67 12 6/9 0/1 - 8 22'17''
14-'15 Ρεάλ - Παναθηναϊκός 83-65 2 1/4 - - 2 8'12''
14-'15 Παναθηναϊκός - Ρεάλ 85-69 2 0/2 - 2/2 4 13'10''
TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ