EUROLEAGUE

Ο Λάρκιν ξεκίνησε την... απόσβεση

Ο Λάρκιν ξεκίνησε την... απόσβεση

Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα ο Σέιν Λάρκιν έκανε για ακόμα ένα παιχνίδι την διαφορά για την Μπασκόνια, δικαιώνοντας τους Βάσκους που τον απέκτησαν "κάτω από τη μύτη" των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης

Όταν το καλοκαίρι η Μπασκόνια απέκτησε τον Σέιν Λάρκιν η αλήθεια είναι ότι αιφνιδίασε πολύ κόσμο. Για την ακρίβεια, δεν αιφνιδίασε απλώς κόσμο, αλλά τον "έπιασε" στον ύπνο, αφού λίγοι είχαν αντιληφθεί ότι ο Αμερικανός γκαρντ ήταν διαθέσιμος. Τώρα λοιπόν οι Βάσκοι απλώς απολαμβάνουν τους καρπούς της κίνησής τους.

Ο Λάρκιν δεν άργησε να δείξει την αξία του. Από το ξεκίνημα της σεζόν για την ακρίβεια φρόντισε να δείξει ότι στην Μπασκόνια χτύπησαν φλέβα χρυσού με την απόκτησή του. Κάτι στο οποίο σίγουρα έπαιξε ρόλο και ο τραυματισμός του Ρόντρικ Μπουμπουά, που είχε ως αποτέλεσμα να έχει ο Λάρκιν πιο συχνά τη μπάλα στα χέρια του από ότι αναμενόταν. Αποτέλεσμα; Να εξελιχθεί σιγά-σιγά σε έναν από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ της EuroLeague, αλλά και του Ισπανικού Πρωταθλήματος. Και ο χθεσινός (4/11) αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα στην Σερβία ήταν απλώς η τελευταία απόδειξη, αφού ο Αμερικανός γκαρντ ήταν εξαιρετικός, σταματώντας στους 16 πόντους (ρεκόρ πόντων στην EuroLeague), έχοντας ακόμα 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα σε 30 λεπτά συμμετοχής στη νίκη της ομάδας του με 63-70 . Έκανε δηλαδή όλα εκείνα που "υποχρέωσαν" τους Ατλάντα Χωκς να τον επιλέξουν για χάρη των Μάβερικς στο Νο18 του ντραφτ του 2013. Γιατί, ο Λάρκιν δεν είναι απλώς ένας παίκτης που το ΝΒΑ άφησε να φύγει. Ήταν πραγματικά καλός και όταν έπαιζε στην κορυφαία Λίγκα του κόσμου. Απλώς ήταν άτυχος.

Ο απόφοιτος του Κολεγίου του Μαϊάμι έσπασε τον αστράγαλό του σε μία από τις πρώτες του προπονήσεις με τους Μάβερικς το καλοκαίρι του 2013, με αποτέλεσμα να μείνει τότε 3 μήνες εκτός δράσης. Μέχρι να βρει ρυθμό είχε χαθεί το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Και εκεί που νόμιζε ότι ήταν εντάξει, είδε τους Μάβερικς να τον στέλνουν στους Νικς πριν την σεζόν 2014/15, όπου και είχε 6.2 πόντους και 3 ασίστ μέσο όρο σε 24.5 λεπτά συμμετοχής. Πέρυσι η σεζόν τον βρήκε στην άλλη ομάδα της Νέας Υόρκης, τους Νετς, όπου είχε 7.3 πόντους και 4.4 ασίστ μέσο όρο σε 22.4 λεπτά συμμετοχής. Δεν τους λες κακούς αυτούς τους αριθμούς. Απλώς δεν έφταναν για να μείνει στο ΝΒΑ, προς ικανοποίηση της Μπασκόνια που έσπευσε να τον αποκτήσει, προσφέροντάς του περίπου 900 δολάρια τον χρόνο.

Στη Μπασκόνια ο Λάρκιν δεν χρειάζεται να φοβάται και την... σκιά του όπως στο ΝΒΑ. Έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων. Και πραγματικά το απολαμβάνει, αριθμώντας μέχρι στιγμής 12.2 πόντους, 3.8 ριμπάουντ, 6.6 ασίστ και 1.2 κλεψίματα σε 32 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague, αλλά και 11.2 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 6 ασίστ μέσο όρο σε 28 λεπτά συμμετοχής στο Ισπανικό Πρωτάθλημα. Είναι το σημείο αναφοράς στην επίθεση της ομάδας του, αλλά και αυτός που ουσιαστικά έχει "τραβήξει" το περισσότερο κουπί από όλους τους συμπαίκτες του, παίζοντας τόσο καιρό και για τον μέχρι πρότινος τραυματία Μπουμπουά. Αυτός είναι ο λόγος που οι Βάσκοι παρέμειναν εντός στόχων τον πρώτο μήνα της σεζόν, κάτι που ξέρουν καλά στη Μπασκόνια. Για αυτό και νιώθουν απόλυτα δικαιωμένοι που τον έφεραν με γρήγορες κινήσεις, ουσιαστικά "κάτω από τη μύτη" των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης. Όπως κάνουν πάντα δηλαδή.

Twitter @steflong85

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ