EUROLEAGUE

Μπουρούσης: "Στόχος του Ολυμπιακού το Final Four"

Μπουρούσης: "Στόχος του Ολυμπιακού το Final Four"

Ο Γιάννης Μπουρούσης επιστρέφει στο ΣΕΦ ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά με τη φανέλα της Λαμποράλ Κούτσα. Τι έχει να πει για το ματς με τους Πειραιώτες και την προσωπική του απόδοση;

Η αναμέτρηση της Λαμποράλ Κούτσα με τον Ολυμπιακό (26/11, 21:45) έχει ξεχωριστή σημασία για τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος θα τεθεί για μια ακόμα φορά αντιμέτωπος κόντρα στην ομάδα όπου αγωνίστηκε για μια πενταετία (2006-11) πριν αποχωρήσει για την Αρμάνι, τη Ρεάλ Μαδρίτης κι εν συνεχεία τους Βάσκους.

Ο διεθνής σέντερ παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης όπου αναφέρθηκε στον ρόλο του στη Λαμποράλ Κούτσα, την κατάκτηση της Euroleague με τη Ρεάλ Μαδρίτης, το ματς με τους Πειραιώτες και τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την προσωπική του απόδοση και τους στόχους με τη νέα του ομάδα: " Όταν υπέγραψα στη Λαμποράλ Κούτσα, ήξερα πολύ καλά που έρχομαι. Έπαιξα πολλές φορές στο παρελθόν ως αντίπαλος της Λαμποράλ στην Euroleague και την Liga Endesa. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Ευρώπη, με προηγούμενες συμμετοχές σε Final Four. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια νέα ομάδα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα να παίξω τόσο καλά και μάλιστα, τόσο γρήγορα! Ο κόουτς Περάσοβιτς κάνει πολύ καλή δουλειά στην προπόνηση και όλοι οι παίκτες είναι χαρούμενοι. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε σκληρά, να μην παραδινόμαστε και να κερδίζουμε τους αγώνες μας. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να οριοθετήσουμε στόχους, έχουμε ακόμα έξι μήνες μπροστά μας".

Για το κλειδί της νίκης στην πρόσφατη αναμέτρηση με την Αρμάνι: " Το Μιλάνο έπαιξε πολύ σκληρά εναντίον μας, όμως ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την πορεία της ομάδας μου στη διοργάνωση. Αν το κερδίζαμε, ξέραμε ότι θα κάνουμε ένα τεράστιο βήμα για το TOP-16. Αυτός, ακριβώς, είναι ο μεγάλος μας στόχος. Η συμμετοχή στο TOP-16. Όλες οι μεγάλες ομάδες και οι παίκτες θέλουν να βρίσκονται εκεί. Μπήκαμε στο παρκέ και από την αρχή γνωρίζαμε ότι πρέπει να παίξουμε άμυνα, να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο και να κερδίσουμε. Αυτό έγινε".

Για τον ρόλο του στην ομάδα: " Κατ' αρχάς, οι αριθμοί δεν λένε απολύτως τίποτα. Λέω το ίδιο πράγμα στους συμπαίκτες μου. Είμαστε παίκτες της Λαμποράλ Κούτσα και πρέπει να προβληματιζόμαστε για την ομάδα. Για το σύνολο! Δεν έχει σημασία αν εγώ σκοράρω 30 πόντους και χάσουμε. Καλύτερα να κερδίσουμε κι ας βοηθήσουμε όλοι. ΟΚ, κάποιοι παίκτες θα βγουν μπροστά στα κρίσιμα και θα σκοράρουν, όμως όλο αυτό είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς. Νιώθω, απλώς, ως ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας μου, όχι όμως και ο πιο έμπειρος. Ο Κοζέρ έχει εμπειρία από παραστάσεις υψηλού επιπέδου, ο Τιγί, ο Σενγκέλια. Είναι προτιμότερο να σκεφτόμαστε, να παίζουμε πιο έξυπνα και να βρίσκουμε τρόπους ώστε να παίρνουμε τα παιχνίδια".

Μπουρούσης: "Στόχος του Ολυμπιακού το Final Four"
INTIME SPORTS

Για το αν η κατάκτηση της περσινής Euroleague με τη Ρεάλ Μαδρίτης του έχει δώσει έξτρα αυτοπεποίθηση: " Σίγουρα. Έπειτα από τόσα χρόνια στην Euroleague και μετά από τέσσερις συμμετοχές σε Final Four, ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης είναι κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατέκτησα την Euroleague έπειτα από 14 χρόνια στη διοργάνωση! Είμαι χαρούμενος όμως κάθε χρονιά είναι και μια νέα πρόκληση. Ό,τι έγινε πέρσι είναι αξιομνημόνευτο ωστόσο φέτος έχουμε μπροστά μας νέες προκλήσεις. Αυτό που θέλω είναι να δικαιώσω τους ανθρώπους που με έφεραν εδώ".

Για τον αγώνα απέναντι στην πρώην ομάδα του, τον Ολυμπιακό: " Για εμάς είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό ματς, ειδικά μετά από τη νίκη κόντρα στο Μιλάνο. Η νίκη σχεδόν θα μας στείλει στο TOP-16 όμως ο στόχος του Ολυμπιακού είναι το Final Four. Πρόκειται για έναν τεράστιο οργανισμό κι ένα από τα καλύτερα κλαμπ της Ευρώπης, φέτος. Πρέπει να πάμε εκεί και να κάνουμε το παιχνίδι μας, να τρέξουμε στο γήπεδο και να παίξουμε δυνατή άμυνα. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι, μολονότι ο Ολυμπιακός ταλαιπωρείται από κάποια προβλήματα τραυματισμών. Παίζει πάντα δυνατά στο γήπεδό μας. Ελπίζω να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε".

Τη συμβολή του Βέλιμιρ Περάσοβιτς στην πορεία της Λαμποράλ Κούτσα: " Νομίζω ότι ο προπονητής μας κάνει εξαιρετική δουλειά μέχρι στιγμής. Η ομάδα έχει δημιουργήσει χαρακτήρα και το αποδεικνύει στους αγώνες. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που δουλεύει ο κόουτς Περάσοβιτς και οι συνεργάτες του".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ