EUROLEAGUE

Μπουρούσης: "Στη Βιτόρια αναγνωρίζουν αυτά που δίνω"

Μπουρούσης: "Στη Βιτόρια αναγνωρίζουν αυτά που δίνω"

Λίγη ώρα μετά την πρώτη νίκη της Λαμποράλ Κούτσα επί του Παναθηναϊκού (84-68), ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε στον απεσταλμένο του Euroleague Greece και του Sport24 Radio στη Βιτόρια, Γιώργο Οικονόμου, για την προσπάθεια πρόκρισης στο Final Four και την... αναγνώριση της προσφοράς του.

Το πρώτο βήμα έγινε από τη Λαμποράλ Κούτσα για την πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου, αφού το εμπόδιο του Παναθηναϊκού αποδείχθηκε χαμηλό -σε πρώτη φάση. Οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς κυριάρχησαν στο παρκέ μετά το δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Γιάννη Μπουρούση να είναι -ξανά- εκ των διακριθέντων της ισπανικής ομάδας, αφού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους (3/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6/8 βολές), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη και 2 τάπες σε 24'31'' συμμετοχής.

Λίγη ώρα μετά το φινάλε του πρώτου προημιτελικού, ο διεθνής σέντερ μίλησε στον απεσταλμένο του Euroleague Greece και του Sport24 Radio στη Βιτόρια, Γιώργο Οικονόμου, για τα στοιχεία που έφεραν τη νίκη της ισπανικής ομάδας επισημαίνοντας πως " βγάλαμε ενέργεια, παίξαμε πολύ δυνατά σε όλο το γήπεδο. Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός θα επικεντρωθεί στον Έλιοτ Ουίλιαμς και το "ένας εναντίον ενός" παιχνίδι του", για να προσθέσει βέβαια ότι " ο Παναθηναϊκός ήταν κακός, αυτό ήταν ξεκάθαρο. Εμείς, από την πλευρά μας, θα πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα που θα παρουσιαστεί με το ίδιο πρόσωπο για δεύτερο σερί αγώνα. Είναι ποιοτική ομάδα, με ισορροπία, θα δουλέψει πάνω στις αδυναμίες που έβγαλε στο πρώτο παιχνίδι".

Σε ερώτηση που του έγινε αναφορικά με την αλλαγή εικόνας και την έξτρα αυτοπεποίθηση που βγάζουν οι παίκτες της Λαμποράλ Κούτσα κάθε φορά που αγωνίζονται στο γήπεδό τους, εξήγησε ότι " όταν παίζουμε στο γήπεδό μας, βγάζουμε πάντα μεγαλύτερη ενέργεια. Είναι σαφές πως τρέχουμε πολύ στο ανοιχτό γήπεδο, γιατί έχουμε πολύ γρήγορα γκαρντ. Κι αυτό είναι κάτι που εκμεταλλευόμαστε κυρίως όταν παίζουμε στην έδρα μας".

Η Λαμποράλ Κούτσα απέκτησε τον πρώτο λόγο για την πρόκρισή της στο Βερολίνο, πλην όμως ο Γιάννης Μπουρούσης φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως " με το 1-0 δεν γίνονται όνειρα για Final Four. Θέλουμε τρεις νίκες συνολικά για να τα καταφέρουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι μία πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, δεν χρειάζεται να το λέμε συνέχεια, κι είναι πολύ δύσκολο να τον κερδίσεις τρεις φορές μέσα σε μία εβδομάδα για να τον αποκλείσεις. Πρέπει να έχουμε διάθεση και ενέργεια στα επόμενα παιχνίδια για να σταθούμε όρθιοι", για να προσθέσει: " Στόχος μας ήταν από την αρχή να "χτίσουμε" την χρονιά σιγά σιγά, παιχνίδι με το παιχνίδι. Ο κόουτς Βέλιμιρ Περάσοβιτς κάνει πολύ καλή δουλειά κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα".

Όταν η κουβέντα πήγε στο γεγονός πως είναι ο ηγέτης της ομάδας του, θέλησε να αποποιηθεί τον τίτλο, επισημαίνοντας πως " δεν είμαι ο σταρ, όλοι είμαστε. Προσπαθώ απλά να τους βοηθήσω την ομάδα μου όσο περισσότερο γίνεται. Η ομάδα διεκδικεί τους στόχους της και αυτό είναι ευχάριστο", για να ολοκληρώσει αναφερόμενος στην... αποθέωση από τους φίλους της ομάδας του, κάθε φορά που μπαίνει στο παρκέ: " Μην κάνετε συγκρίσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισπανία. Αναγνωρίζουν τι προσφέρω στην ομάδα και αυτό με κάνει χαρούμενο".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ